Dostałam na maila od Asi, którą znam jeszcze z czasów Bociana..
I tu też wklejam..
Szanowni Państwo
Pragnę zwrócić się z prośbą o przekazanie Państwa 1% podatku na cele naszej Rodziny Zastępczej.
W związku z wchodzącą w życie Ustawa o pieczy zastępczej, chcielibyśmy stworzyć dom dla większej liczby dzieci niż obecnie. Państwowe placówki mają zacząć znikać, w związku z tym będę dążyć do przekształcenia się w zawodowa rodzinę zastępczą bądź Rodzinny Dom Dziecka.
Niestety jak to często bywa Samorządy nie mają pieniędzy na tworzenie nowych Rodzinnych Placówek, na rehabilitację i ratowanie tych dzieciaków, które nie mogą być ze swoją rodziną biologiczną. Dla mnie jednak ważniejsze są dzieci, które potrzebują domu, dlatego zwracam się do Państwa z prośba o wsparcie naszej codziennej walki o lepsze jutro dla dzieci pozbawionych mamy i taty.
Obecnie jestem mamą zastępczą dla
¡ 5 letniej Ewy ( dziewczynka z orzeczoną niepełnosprawnością ze względu na somatotropinową niedoczynność przysadki mózgowej),
¡ 5 letniej Anastazji ( dziewczynka ma orzeczoną niepełnosprawność ze względu na FAS i nadpobudliwość psychoruchową z deficytem uwagi),
¡ 9 letniego Krystiana ( chłopiec z orzeczoną niepełnosprawnością ze względu na sprzężone zaburzenia psychiczne, FAS, choroba sieroca i zaburzenie zachowania),
¡ 10 letniej Weroniki ( dziewczynka z FAS i umysłowym upośledzeniem w stopniu lekkim,
¡ 11 letniego Daniela ( chłopiec z 17 stopniowym skrzywieniem kręgosłupa i kurzą klatką piersiową, przebytą krzywicą.)
Dzieciaki mimo wielu niedoskonałości, którymi zostały obdarowane, są normalnymi pragnącymi radości, miłości i bezpieczeństwa dziećmi.
Pieniądze, które uda nam się zebrać w 2012 roku zostaną spożytkowane na sfinansowanie turnusów rehabilitacyjnych dla dzieci, rehabilitacji i fizjoterapii, psychoterapii, zakupu sprzętu do sali ćwiczeń. W zależności od wysokości uzbieranych środków, wyprawki szkolne, odzież, lekarstwa.
Potrzeb jest mnóstwo więc będziemy wdzięczni za każdy grosz
Dane do dokonania wpłaty 1% oraz darowizny pieniężnej
Stowarzyszenie Na Rzecz Wspierania Edukacji Dzieci i Młodzieży
"OMNIBUS"
Organizacja Pożytku Publicznego43-200 Pszczyna Batorego 26
KRS 0000237488
Bank Spółdzielczy w Pszczynie
Nr konta: 42 8448 0004 0027 7196 2001 0001
Z DOPISKIEM " RODZINA ZASTĘPCZA POPŁAWSKICH"
Dziękuję serdecznie w imieniu całej mojej rodziny,
Joanna Bienioszek- Popławska.