Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
A co Wam hamuje chudnięcie?
Autor Wiadomość
Tutti  

Na MM od: stycznia
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2010-06-21, 01:48 

grzaleczka_30
To fajnie ze udalo Ci sie przynajmniej ustalic ze to moze byc przyczyna zastoju wagi:)
nie raz to jest ciezkie..

wetuni  

Na MM od: 27-04-2010
BMI: 28.0
Wysłany: 2010-06-26, 12:01 

A ja mam takie spostrzeżenia - jutro miną 2 m-ce jak jestem na diecie - schudłam tylko jakieś 3-4kg. Chudnięcie hamuje mi życie towarzyskie :66: . Postanowiłam generalnie zmienić styl odżywiania i zrzucić nadwagę, nie mogę jednak zamknąć się w domu na pół roku :niee: . Zauważyłam, że waga nie spada liniowo - są wzloty i upadki. Ważne, że tendencja jest jednak spadkowa :tak: . Za upadki spadku wagi odpowiedzialne są wesele, kolacja ze znajomymi, grill u znajomych. W czasie tych imprez staram się ograniczyć do dozwolonych potraw i nawet mi się to udaje. Problem polega jednak na tym, że imprezy trwają długo a więc nie da się zjeść i koniec. Zjadam parę małych porcji, no i czerwone wytrawne :ubaw: - niestety nie kończy się na jednym kieliszku a raczej na 3 ;) . Jeśli jednak uda mi się utrzymać to tempo nadal, to po roku powinnam osiągnąć swój cel. Zrzucenie 20kg w rok i 2 m-ce, to chyba nie brzmi źle :hyhy: . Może nie będzie to wynik rewelacyjny, ale przemawia do mnie i wcale mnie nie zniechęca. Najważniejsze będzie przetrwanie zimy i świąt.

gosiowo  
Platynowy Forumoholik

Pomogła: 187 razy
Wysłany: 2010-06-26, 14:53 

wetuni, doskonałe podejście :)
trzymam kciuki :kciuki:

Domi  
Platynowy Forumoholik

Na MM od: 25.03.2008
BMI: 22,4
Pomogła: 113 razy
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-06-26, 16:33 

wetuni,

:bra:

:ok:

Lenore  

BMI: ojoj
Wysłany: 2010-07-19, 10:55 

Ja na pewno wyeliminuje frytki selerowe. Jadam bardzo rzadko, ale podejrzewam,ze dzialaja na mnie tak samo jak frytki ziemniaczane :/
Dodam, ze frytki selerowe jadlam z piekarnika, a nie smazone w glebokim oleju...

Tutti  

Na MM od: stycznia
Wysłany: 2010-07-28, 16:00 

Własnie odkrylam ze tluszczowe kolacje, tj np mieso chude a nie ryba oraz marchewka i napychanie sie warzywami w celu zrownowazenia posilku hamuje mi chudniecie...tak samo 3 a nie 4,5 posilkow dziennie i owoce rano a nie w ciagu dnia no i ser chudy na kolacje bez wegli zjedzony z samymi warzywami...
Cos przynajmniej ustalilam:)

Odpowiedz do tematu