Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Biegunka a czekolada gorzka Lekka dla diabetyków
Autor Wiadomość
Reginka  

Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2005-05-16, 15:37 Biegunka a czekolada gorzka Lekka dla diabetyków

Dzis pierwszy raz zjadlam te czekolade Jakies 6 - 8 kostek i po czym dostalam takiej biegunki ze szok :kwasny:
I takie mam pytanie
w zeszlym tygodniu jadlam ciasteczka tej samej firmy tez dla diabetykow Jest tam jakas substancja ze pisze ze w nadmiarze ma wlasciwosci przeczyszczajace

Moze jestem na ten jakis zastepnik uczulona albo cos. Moze to zbieg okolicznosci Nie wiem

Miala ktoras takie objawy

Nie tkne juz tej czekolady i innych takich swinstw

Nie mam opakowania tej czekolady wiec prosba do Was o podanie składu to poszukam informacji sobie o tej substanjci
I czy na czekoladzie tej tez pisze ze w nadmiarze ma wlasciwosci przeczyszczajce

HELP HELP bo drugiej takiej biegunki nie przezyje

[ Dodano: 2005-05-16, 15:41 ]
Aha i co teraz zjesc na kolacje jak jestem po takich sensacjach a chce tez byc zgodna z MM

Bajeczka  
Brązowy Forumoholik
faza chyba trzecia :)

Na MM od: od roku :)
BMI: 19
Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2005-05-16, 15:53 

Wszystkie środki słodzone słodzikami mają ostrzeżenie, że moga wywoływć biegunki zjedzone w nadmiarze. Nawet gumy do żucia czy cukierki. Producent zawsze określa bezpieczna dawkę.

A co do kolacji to może makaron z warzywami (gotowanymi!) albo kurczaczka. Sama wiesz najlepiej co Ci służy jak boli żołądek więc zjedz to pamiętając po prostu o niedozowlonych połączeniach węgli i tłuszczy.

Ja bym zjadła gotowane owoce albo coś mlecznego, ale ja mam taki dziwny żołądek. :P

snoo  
Etatowy leń... ;)

Na MM od: długo :)
BMI: 23
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2005-05-16, 19:30 

reginka na kolacje ryz. Z czym to ciezko stwierdzic, ja wiem po sobie, ze mi by z jakims delikatnym gotowanym warzywem pomogl, albo zupa weglowa (bez marchwi, na samych warzywach ewentualnie na piersi) z ryzem :)

a rozwolnienie moglo byc po ktorejs substancji slodzacej, moja mama tez tego jesc nie moze :kwasny: na drugi raz kup sobie zwykla gorzka (od 70 % kakao) jest duzo lepsza :P

=> POMÓŻ DZIECIOM :tak:

Nie jestem leniwa, tylko kinetycznie pasywna... ;)

Asiek  
Brązowy Forumoholik
faza II

Na MM od: 9 stycznia 2005
BMI: 22
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2005-05-16, 22:10 

najlepiej łyknij węgiel bo jak masz dużą biegunkę to sam ryż nie pomoże - ja jestem po ciężkim zatruciu i jeszcze się leczę i wierz mi że próbowałam wszystkiego - jem MM ale bez leków się nie obyło - jak chcesz bez leków to jak Ci szybko się nie uspokoi to czeka Cię jedzenie gotowanych jabłek marchwi i rozgotowanego ryżu czyli żegnaj MM - węgiel jest bez recepty albo jak wolisz to weź smectę - też pomaga (to taka glinka w proszku do rozpuszczenia - też bez recepty) - jakby co to pisz na pw - coś spróbuję pomóc

na odwyku od nutelli i crumbli :)

Reginka  

Pomogła: 4 razy
Wysłany: 2005-05-17, 07:22 

w okresie kryzysowym wczorajszej biegunki bylam w pracy :zly:
zjadlam 2 lacidofile i 4 wegle Zadzialalo ale nie od razu swoje wylatalam do kibelka
Czuje sie juz ok. Wczoraj zdjadlam na kolacje 4 wazy zytnie i nic wiecej

Ale mam fobie zeby sie to nie powtorzylo Kupilam w aptece jakis sliny lek lapremid czy cos takiego i bede teraz nosic w torebce :kwasny:

Nie poszlam dzis do pracy bo chce byc pewna ze organizm sie uspokoil na 100 %

Zadnych slodyczy dla diabetykow juz nie zjem

z 2 stony nawe niecala czekolada a az tak by mnie przeczyscilo?

Odpowiedz do tematu