No dobra. Nie wiem gdzie się o te rzeczy pytać, więc zakładam wątek. Jak wszycy (może nie wszyscy) wiedzą jadę na 4 miesiące do Egiptu i mam zamiar walczyć o jedzenie MM. Powiem co ewentualnie mogę jeść i poproszę o porady. Mam nadzieje, że w Hurgadzie dostanę podobne jedzonko co w Kairze. Jak nie to będzie trzeba modyfikować wszystko na miejscu.
Na śniadanie najprawdopodobniej będę jadła (tak jadłam jak tam byłam) - płatki odpadają, bo mają tam same kukurydziane
- berety - chlebek pita, ale nie taki jak u nas dają do kebebów, tylko ciemniejszy - czy może to być coś więcej niż mąka 550?
- tuńczyk - i tu problem, bo wydaje mi się, że będzie tylko w oleju.
- feta (pyszności a nie to świństwo co grecka) i czasami pewnie ser żółty (czasami, bo też drogi

)
- najprawdopodobniej pomidory, bo najtańsze
I nie pamiętam jakie tam są jeszcze warzywa dostępne. Mam nadzieje, że coś dobrego będzie oprócz pomidorów.
I co dalej? Nie za bardzo wiem
Tam jest masa owoców. Czy mogę jeść je do woli? Oprócz oczywiście bananów (a szkoda, bo tam są przepyszne). Jaki zachować odstęp? Po takim śniadanku to 4 godziny, normalnie? Czy mogę zjeść 2 posiłki złożone z owoców? Jeśli tak to jaki odstęp pomiędzy nimi - 3 czy 4 godziny? Niestety nie będę miała za dużo czasu na jedzenie. I jako co traktować owowce - jako węgle czy tłuszcze?
Obiady będę jadła z turystami (i dodatkowo nie wiem o której), więc coś sobie zawsze wybiorę - pewnie zawsze będzie ryż.
Na kolacje (jak będę miała siłę) najprawdopodobniej będę wsuwać spaghetti, więc coś węglowego się trafi.
Ryby i mięso są cholernie drogie a poza tym nie za bardzo ufam jakości i swieżośći tamtejszych produktów co się łatwo psują.
Proszę o pomoc. Do wyjazdu zostaje mi tylko kilka dni a nie chcę zupełnie zaprzepaścić tego co już osiągnełam. Wiem, że na pewnie trochę przytyję, bo inaczej się na da (brak jakichkolwiek produktów bez cukru i wszechobecna słodka herbata, która najlepiej gasi pragnienie). Help!!!
[ Dodano: 2005-05-18, 11:33 ]
No i jeszcze dodam, że jestem w Fazie II, bo może to nie jest do końca oczywiste