Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta a karmienie piersią
Autor Wiadomość
kama  

Wysłany: 2004-11-14, 09:47 Dieta a karmienie piersią

Witam! Jestem nowa na tym forum, 3 miesiące temu zostałam mamą i chciałabym zacząć się "odtłuszczać" ;) mam 7kg do zrzucenia :zalamany: Czy ta dietą, którą tu prezezntujecie jest dla mnie odpowiednia? Nadmieniam, że karmię piersią.

nana  
Brązowy Forumoholik
ciężarówka z montim w odstawce:/

Wysłany: 2004-11-14, 10:07 

Witaj mamusiu :] ,monti nie jest dieta a zdrowym sposobem odzywiania, dzieki ktoremu, ci ktorzy maja co zrzucic mogą to zrobić.Dlatego odpowiedź na twoje pytanie brzmi TAK. Moni daje mozliwość wyboru wśród bardzo wielu produktów ,dlatego na pewno wybierzesz to co będzie pasowało i Tobie i maluszkowi.Nie wiem nic o tym,czy Twoje dziecko jestwrazliwe jakies pokarmy i alergeny.Jak wiadomo są rzeczy których sie przy laktacji nie je.Dlatego kierujac się podstawowymi zasadami dla matek karmiących,mozesz ustalic sobie swojego Montiego.
Napisz może czego unikasz teraz w diecie.Pewnie orzechów, cytrusów, drobnopestkowych...Możesz nabiał? Podaj szczególy a my Ci juz pomożemy :)
pozdrawiam
n.

erika26  
waga do której dojsc musze 63

Na MM od: listopada 2004
BMI: 24
Aktualnie stosuje DZ: TAK
  Wysłany: 2004-11-17, 14:25 

ooo witaj !
ja tez jestem mama ktora karmi swoje dzieciatko...coreczke Paulisie -8 miesiecy,
wiec mam podobny problem i do zrzucenia (o zgrozo - :wstyd: ) - 20 kg
pozdrawaim serdecznie
erika26 :luka:

Znów jestem pełna nadziei i wiary w zwycięstwo!

alexia  
Złoty Forumoholik
dużo za dużo :( :( :(

Na MM od: luty 2004
Pomogła: 44 razy
Wysłany: 2004-11-22, 16:00 

kama , jezeli nie masz problemów z kolkami i skaza białkowo u dziecka monti jest jak najbardziej dla WAS
erika - twoje dzecko jest juz tak duze ze twoje menu nie wpływa juz na kolki jedynie moze bycproblem jezeli ma skaze białkowa ale w tym wieku dzecko nie jest tylko na piersi tylko tez jada inne pokarmy
NIE ZASTANAWIAC SIE TYLKO WYUCZYĆ SIĘ ZASAD MM I DO ROBOTY
POZDRAWIAM - MAMA 2,5 ROCZNEGO I 8 TYGODNIOWEJ FASOLKI JESZCZE W BRZUSZKU

angela-rt  
MODERATOR papryczka

Na MM od: 2002r
BMI: 21,2
Pomogła: 110 razy
Wysłany: 2004-12-21, 23:13 

Dobra wiadomość dla mam to to ,ze karmiąc piersią i jedząc I fazowo MM pozbywa sie cellulitisu,tak M.Montignac pisze w sowjej książce dla kobie,druga dobra wiadomość o jakiej sie dowiedziałam oglądając program "Zaklinaczka dzieci" ze to co jemy nie wpływa na dziecko(jeśli chodzi o kolki) moze powodować alergie ,ale nie kolki.Troche mi sie w to nie chce wierzyć,ja unikałam wzdymajacych potraw,unikałam tego co w moim mniemaniu powoduje kolki.Moja coreczka nie miała kolek,nie płakała ani razu z tego powodu,ale jestenm ciekawa co by było gdybym inaczej jadła.

kama  

Wysłany: 2004-12-23, 16:13 

Jakoś nie mogę się zabrać za te zdrowe odżywianie... Przeraża mnie to szykowanie specjalnych obiadków tylko dla mnie... Na szczęście moje dziecko nie ma na nic alergii, nadal karmie piersią. Pozdrawiam!

angela-rt  
MODERATOR papryczka

Na MM od: 2002r
BMI: 21,2
Pomogła: 110 razy
Wysłany: 2004-12-27, 12:29 

Kama ,jakie specjalne szykowanie obiadow dla siebie?????Robiąc obiad dla rodziny,nop.miesa smaz na małej ilości oliwy z oliwek,i tez je jedz,ale nie nakładaj sobie zimniakow,a więcej zieleniny,albo ugotuj kalafiorka lub brokułki.Rodzina moze jesc wiele potrwa robionych matodą mm i nawet nie bedzie wiedziała o tym ,jesli panieryujesz mięsa to swojego kawałka nie panieruj,jesli przyprawiasz coś cukrem to oddziel swoja część przekładaj io oddzielnej miseczki i nie dodawaj cukru,jest tyle sposobow aby pogodzic gotowanie dla rodziny i siebie ze potem nie sprawia to najmniejszego roblemu a wchodzi w krew,powodzenia;-)))

Olga  

Wysłany: 2005-01-26, 16:50 

Witam w klubie karmiących mm-ek, mój Bartek ma już prawie rok, nadal go karmię i jest z mm bardzo zadowolony:)
powodzenia wszystkim karmiącym mamom! olga

holisia11  

Wysłany: 2005-02-02, 19:29 

Cześć, jestem mamą 12 dniowej panienki. Od jakiegoś czasu czytam na temat MM. Czy już mogę zacząć ją stosować karmiąc piersią? Do zrzucenia mam ok 20kg i 35 lat na karku.
Pozdrowienia Holisia

Zuzel  
II faza

Na MM od: 01.2001
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 70 razy
Wysłany: 2005-02-02, 21:15 

holisia11, możesz, jedz zgodnie z Metodą ale tylko te produkty które nie szkodzą maleństwu :) . Zapraszam do Diety Zuzla X.

Epo  
I faza po raz kolejny. Do skutku

Na MM od: 01.08.2006
BMI: 24,9
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2005-02-03, 22:18 

holisia11,

pewnie, że możesz! MM jest wymarzona dla karmiących, bo zdrowa, zbilansowana i nie głodujesz. A chudniesz.

Malutka jest jeszcze malutka ;) a brzuszek może regować różnie, więc uważaj ze strączkowymi (zjedz pierwszy raz trochę i zobacz jak Ci panienka zareaguje) to samo z kapustą i pochodnymi. A poza tym hulaj dusza. No, wiadomo, ostrożnie z popularnymi alergenami (orzechy, kakao, cytrusy) ale nie dajmy się zwariować. Trzeba mieć zaufanie do siebie i obserwować dziecko.

Moje tolerowało wszystko, co jadłam, karmiłam 2 lata. Ja już jestem szczupła a Ola dorodna :-)

Odpowiedz do tematu