Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Dieta zycia - czy NAPRAWDE sprawdza sie NA DŁUGĄ METE?
Autor Wiadomość
ktarno  

Na MM od: 11.10.2005
BMI: 21.6
Aktualnie stosuje DZ: TAK
  Wysłany: 2005-11-23, 23:16 Dieta zycia - czy NAPRAWDE sprawdza sie NA DŁUGĄ METE?

:cisza: :cisza:
Pisze tu po raz pierwszy. Bardzo chcialabym prosic Was, aby sie odezwaly osoby (czy sa takie?), ktore stosuja Montiego juz wiele lat. Dlaczego? ZASTANAWIAM SIE, CZY, mimo ze jest to dieta zycia, NIE ZADZIALA JAK CZYNNIK OGRANICZAJACY, KTORY MOZE W KONCU DOPROWADZIC DO KONCENTROWANIA SIE NA JEDZENIU, np. myslenia juz rano, co zjem na obiad itd.
Czy Was, "starzy" montiniakowcy, nie ogarniala obsesja, a co za tym idzie - objadanie sie albo inne zaburzenia łaknienia?
Czy warto zastosowac te diete na zycie, takze w rodzinie, na wiele lat, czy jednak lepiej jesc wszystko, ale z umiarem, rowniez np. gotowaną marchewke i buraczki? :-)

Bardzo dziekuje za odpowiedz
Krysia

Wszystkie troski wasze przerzućcie na Niego, gdyż Jemu zależy na was. 1P 5,7

Basiek  
Złoty Forumoholik

Pomogła: 41 razy
Wysłany: 2005-11-23, 23:31 

Minęły 2 latka z mm. Nie mam obsesji objadania, wprost przeciwnie, czuję jakby psychika się pięknie wyciszyła i jak wcześniej uważałam, że uwielbiam jeść tak teraz jem aby dostarczyć organizmowi paliwa, chociaż jakaś tam przyjemność została.

Nie wyobrażam sobie powrotu do tamtego jedzenia. Marchewkę gotowaną czasem jem, buraczki w ramach odtępstwa raz na jakiś czas :)
Ale generalnie jest mm, mąż też tak je i tak u nas pozostanie, ponieważ oboje nie umiemy jeść inaczej. A raczej nie chcemy. Nasze organizmy bardzo polubiły mm i źle reagują na niemontignacowe jedzenia (mąż pozbył się problemów ze zgagą).

Bez przesady, nie będę popadała w obsesję tylko dlatego, że jak chcę utrzymać wagę to nie powinnam jeść tego czy owego. Zwłaszcza gdy mogę najeść się do syta i nic mnie nie ogranicza ilościowo ;)

angela-rt  
MODERATOR papryczka

Na MM od: 2002r
BMI: 21,2
Pomogła: 110 razy
Wysłany: 2005-11-24, 10:25 

Ja na MM od 2002r,polecam :D

Zuzel  
II faza

Na MM od: 01.2001
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 70 razy
Wysłany: 2005-11-24, 11:41 

Ja od początku 2001 :)

ktarno napisał/a:
Czy Was, "starzy" montiniakowcy, nie ogarniala obsesja, a co za tym idzie - objadanie sie albo inne zaburzenia łaknienia?

absolutnie nie :)

ktarno napisał/a:
Czy warto zastosowac te diete na zycie, takze w rodzinie, na wiele lat,

jasne, zwłaszcza II fazę :) , to bardzo zdrowe :)

ktarno napisał/a:
czy jednak lepiej jesc wszystko, ale z umiarem, rowniez np. gotowaną marchewke i buraczki? :-)

jem wszystko, jeśli mam ochotę na buraczki, to je jem w ramach świadomego odstępstwa :)
to samo dotyczy ziemniaków czy słodyczy :)
Liczę się z tym że jak tylko wyjdę poza II fazę przytyję, ale wtedy zawsze mogę wrócić do I fazy :) , to daje komfort psychiczny :)

ktarno  

Wysłany: 2005-11-25, 11:29 

dzieki wszystkim za odpowiedzi!!! :hurra:

Asiek  
Brązowy Forumoholik
faza II

Na MM od: 9 stycznia 2005
BMI: 22
Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2005-11-25, 20:02 

ja na MM może nie tyle co Panie powyżej ale już niedługo będzie rok - dopiero na MM nie mam napadów na słodycze, bardzo pomogła mi I faza, która odzwyczaiła mnie od cukru i wystarcza mi dark; jak mam czasem ochotę na słodkie to jem, ale już bardzo wybiórczo tj. tylko jakieś super rzeczy a nie tak jak kiedyś co wpadło w ręce :wstyd: a tego co nie MM czyli białej mąki, ziemniaków, buraków zupełnie mi nie brak

pozdrawiam i polecam MM

ps. i jeszcze co ważne - zawsze jesteś najedzona bo możesz jeść do syta

na odwyku od nutelli i crumbli :)

moniaczek  
mmmmmmaniaczka

Na MM od: 29.03.2005
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2005-11-26, 19:24 

ktarno napisał/a:

dzieki mm wyszlam z napadow glodu, problemow z jedzeniem i zoladkiem, zaczelam regularnie i zdrowo jesc :)

"The essence of life is infinitely and misteriously multiform, and therefore it cannot be contained or planed for, in its fullness and variability, by any central inteligence"

szczuek  
Srebrny Forumoholik

Na MM od: grudzień 2004r.
BMI: 22
Pomogła: 32 razy

Wysłany: 2005-11-27, 00:03 

moniaczek napisał/a:
dzieki mm wyszlam z napadow glodu, problemow z jedzeniem i zoladkiem

ja może nie całkowiecie uwolniłam się ,ale napady mam o wiele rzadziej, kiedyś to były kilka razy w tygodniu teraz raz, dwa na miesiąc :super: :hurra: i to jest mój wielki sukces. Naprawde sadziłam, ze sie od tego już nie uwolnie. A musze zaznaczyc, ze jestem ciągle na MM, ale jak ide na impreze to pije alkoghol i jem niemmowe rzeczy i może dlatego jednak napady zdarzają się. Wiem jedno MM to najleposza dieta na świecie

kaladia  
Platynowy Forumoholik
II faza MM

Na MM od: III. 2004
Pomogła: 47 razy
Wysłany: 2005-12-16, 10:42 

Ja stosuje drugi rok, na wiosne beda 2 lata. Po poczatkowej kilkumiesiecznej euforii przechodzilam powazny kryzys, bardzo chcialam byc na MM, ale mialam trudnosci, zbrzydlo mi wiele rzeczy, ktore do tej pory jadlam. Kryzys mam juz za soba na szczescie. Aby MM bylo dla mnie dieta na cale zycie, poustawialam sobie ja na wlasny sposob. Nie sugeruje sie tym, co np. u kogos hamuje chudniecie, ale obserwuje sama siebie. Ja np. moge jesc pieczywo na kolacje, nawet w pierwszej fazie, wiec jem.
Wykorzystuje MM do utrzymywania wagi, korzystam z przepisow umieszczonych na tym fourm, bez tego forum w ogole nie dalabym rady.
Robie raz na jakis czas odstepstwa i lubie je robic. Chodzi mi o II faze oczywiscie. Mam poczucie, ze odzywiam sie wg MM, bo sama tego chce i to dla mnie duzy komfort psychiczny. O wiele gorzej maja ludzie, ktorzy sa zmuszeni do stosowania jakiejs diety (wrzody, alergie). Uwazam, ze jedzenie nie MM na dluzsza mete sie nie sprawdza i jest szkodliwe dla zdrowia. :)

ktarno  

Wysłany: 2005-12-16, 13:57 

dzieki dzieki dzieki!

snoo  
Etatowy leń... ;)

Na MM od: długo :)
BMI: 23
Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2005-12-17, 21:04 

ktarno, ja mam podobnie jak kaladia, -nawet gdy dopadnie mnie kryzys (jak ostatnio) to sumienie i nawyki nie pozwalaja mi za bardzo i za dlugo grzeszyc, bo czuje sie zle, brakuje mi warzyw, jakas ociezala jestem, a po powrocie na MM wszystko mija :) tak wiec organizm sam sie bedzie takiego jedzenia domagal :) a II faza to juz raj :D tak wiec naprawde MM to nie dieta, a sposob na zdrowe zycie :)

=> POMÓŻ DZIECIOM :tak:

Nie jestem leniwa, tylko kinetycznie pasywna... ;)

Odpowiedz do tematu