Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
DORADZTWO FINANSOWE
Autor Wiadomość
mo  
:)

BMI: 29
Pomogła: 12 razy
  Wysłany: 2006-04-03, 10:02 DORADZTWO FINANSOWE

Jakis czas temu zatrudniono mnie w firmie zajmujacej się doradztwem finansowym
Każdy, kto zainteresowany jest zainwestowaniem swoich pieniedzy, oszczedzaniem (nawet minimalnej kwoty miesiecznie), ochrona zdrowia, ubezpieczeniem na wypadek utraty pracy czy choroby, skladkami emerytalnymi, zakupem mieszkania itp. może skorzystac z wiedzy i porad obiektywnego doradcy, który zna produkty finansowe i na podstawie rozmowy z klientem wybierze najkorzystniejsze dla niego i zgodne z jego priorytetami i oczekiwaniami (np. dla jednej osoby priorytetem bedzie zabezpieczenie przyszlosci dzieci przez odkladanie na ich konto jakiejs kwoty + zabezpieczenie w przypadku choroby z zapewnieniem opieki medycznej, dla kogos innego najwazniejsze jest w perspektywie kilku lat wprowadzenie się do wlasnego mieszkania + zabezpieczenie i ochrona posiadanych dobr +pelne zabezpieczenie finansowe w razie wypadku lub niezdolnosci do pracy).

Aby o tych oczekiwaniach się dowiedziec i poznac czyjes plany na przyszlosc , klient spotyka się najpierw z pracownikiem firmy, który przeprowadza analizę – jest to zestaw kilkunastu pytan – na jej podstawie doradca finansowy może zorientowac się, co klient już ma, co można zmienic, aby zaoszczedzic wiecej, jaki produkt dobrac, aby pogodzic kilka wymagan itp.
I takie analizy będę prowadzic ja :)
Analiza do niczego nie zobowiazuje, jest bezplatna, trzeba się po prostu umowic na spotkanie. Nie polega na omawianiu kredytow, lokat, funduszy i in. - polega na rozmowie o oczekiwaniach, mozliwosciach, planach, wydatkach itp.
Doradca ma 2-3 dni na dobranie odpowiedniego produktu, negocjowanie warunkow z bankiem itp. i spotyka się z klientem przedstawiajac mu to, co dla niego przygotowal.

Jako, że dopiero zaczynam pracę, nie mam jeszcze ‘swoich’ klientow, a nie ukrywam, że na tym mi zależy ;)
Jeśli wiec ktos z Was chcialby umowic się że mna, proszę o kontakt PW lub gg ;)
A ewentualne pytania można stawiac tu – postaram się zagladac co jakis czas.
:padam:

Odpowiedz do tematu