Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Dwa dojrzałe koty potrzebują nowego domu
Autor Wiadomość
Mateo  

BMI: 28
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2009-11-15, 23:09 Dwa dojrzałe koty potrzebują nowego domu

Witajcie kochani,
z góry przepraszam, że ten msg będzie raczej chłodny, ale inaczej w ogóle nie dam rady go napisać...

Wiecie wszyscy jakimi zwolennikami zwierzaków jestesmy, jak bardzo je kochamy i jak się przywiązujemy... Czasem jednak życie weryfikuje wiele i przyszed taki czas, że trzeba się będzie rozstac z naszymi ukochanymi kotami... To są takie wybory, o których bardzo trudno mówić czy pisać. W związku z tym poszukujemy dobrego, ciepłego domku dla naszych kotów, najlepiej takiego z którym moglibyśmy mieć kontakt... To już nie są koty pierwszej młodości, Ramzes ma 8 lat, Miłka 7. Obydwa wykastrowane, łagodne bardzo, milusińskie i pieszczoszkowate ogromnie ;-) Wszystkie "akcesoria" mamy dla nich więc będą zaopatrzone. Ramzes jest kotem "po przejsciach" i pozostałości po wielu chorobach, które przeszedł są w postaci takiej bakterii w nosie, której do końca nie da się wyleczyć, ale nie zaraża (na co dowodem jest chocby Miłka). Bakteria owa powoduje, że kot po prostu ma katar i od czasu do czasu trzeba mu wpuścić antybiotyk do nosa. Koty są szczepione, odrobaczane, generalnie dachowce-salonowce, do przytulania i kochania. Nie wychodzące.

Gdyby ktoś z Was słyszał o ludziach poszukujących, albo znał kogoś kto byłby w stanie zaopiekowac się zwierzakami to bardzo proszę o kontakt, zależy nam bardzo na tym, aby były w dobrych rękach i miały godziwą starość.

W grę wchodzi zarówno Górny Śląsk jak i Kraków i okolice.

Resztę szczegółów dopowiemy zainteresowanym, jesteśmy gotowi partycypować w kosztach utrzymania naszych kotów.

Nigra  
MODERATOR
czupiradło warszawskie

Pomogła: 113 razy
Wysłany: 2009-11-16, 07:33 

Mateo, z domami trudno, ale zamieść również ogłoszenia na miau.pl lub mrumru.eu
dlaczego chcesz oddać koty?
z którymi muszę przebywać na tym świecie...

Mateo  

Wysłany: 2009-11-16, 20:55 

Nigra,

Na miau.pl intensywnie lobbuję od 2 miesięcy. Niestety wciąż nieskutecznie. Moja córka ma gigantyczną alergię. Zanim postanowiłem je wydać wyprowadziłem je w lutym do domu tymczasowego (nieobecnej) teściowej. Doglądam futrzaki codziennie i jakoś nam życie płyneło. Niestety teściowa postanowiła mieszkanie sprzedać do końca roku i zostałem na lodzie. Nie chcę córy odczulać bo wiem po sobie (też mam alergię na koty, tyle że ja stary koń, potrafiłem sobie z tym dyskonfortem poradzić) że nie zawsze odczulanie daje efekty.

Prośba zatem jak wyżej - szukam im fajnego nowego domu. Kwestie finansowe do ustalenia - podtrzymuję obietnicę utrzymywania kociaków.

Nigra  
MODERATOR
czupiradło warszawskie

Pomogła: 113 razy
Wysłany: 2009-11-16, 21:19 

Mateo napisał/a:
Moja córka ma gigantyczną alergię.

to zacznę inaczej :)
czy wiesz ze możesz zrobić (tzn lekarz) szczepionkę na konkretne zwierzę?
że sa preparaty którymi raz w tygodniu przecierasz sierśc zwierza i to zdejmuje alergen?
kiedyś na miau, poszukaj przez wyszukiwarkę, podawano namiar na fajną panią alergolog
sama była alergikiem więc wiedziala dużo więcej niż normalnyalergolog

na marginesie, my mamy 6 kotów i psa
i ja i mój Misiek mamy alergie i astmę :)

popytam, choć pewnie nic nie znajdę
ciężko jest z domami dla maluchów a co dopiero dla dorosłych :/
z którymi muszę przebywać na tym świecie...

Mateo  

Wysłany: 2009-11-19, 16:32 

Mam z małą (córą) takie zdrowotne przeboje że zdecydowałem o niedostarczaniu jej kolejnych wrażeń za pomocą szczepionki na koty. Dlatego wciąż szukam nowego domu dla czworonogów. Póki co najbliższy miesiąc mają DZ - ale co dalej? Jeszcze nie wiem.

pozdrawiam serdecznie,

aska170  
Złoty Forumoholik

Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 27 razy

Wysłany: 2009-12-09, 15:32 

Mateo, I jak sprawa kotów?
Niestety dopiero teraz przeczytałam - popytam więc.
Tak myślę, ze starsi ludzie zechca tez starsze koty - raz, że maluchy bywaja męczące, a dwa, że lepiej aby dożyli wszyscy razem późnej starości...
A Śląsk też ew. moze być?

Mateo  

Wysłany: 2009-12-11, 21:38 

Jak najbardziej aktualne. Śląsk oczywiście też wchodzi w grę. :padam:

Odpowiedz do tematu