|
efekty w kilogramach vs efekty w centymetrach |
| Autor |
Wiadomość |
mo
:)

Na MM od: 01.04.2005
BMI: 29
Pomogła: 12 razy Wiek: 31 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 4332 Skąd: Warszawka - Muranów
|
Wysłany: 2005-03-09, 16:51 | efekty w kilogramach vs efekty w centymetrach |
|
|
|
dopiero zaczynam, nie wszystko jeszcze rozumiem, narazie jestem podbudowana waszymi osiagnieciami
i mam wrazenie, ze bedzie to moja jedyna motywacja..to, jak wygladacie.. bo nie mam wagi i nie bede mogla sobie sprawdzac ile mi ubylo w kg.
domyslam sie, ze to indywidualna sprawa, ale moze jestescie w stanie powiedziec, czy efekty stosowania MM beda tez widoczne w postaci za luznych spodni itp jesli tak, to kiedy? jak to bylo u was?
|
| |
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

Pomogła: 187 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Sie 2004 Posty: 83754 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-03-09, 17:02 | |
|
|
|
mo, oczywiscie ze tak
najpierw leca kilogramy z wody...
pozniej centymetry
a pozniej waga rusza i centymetry dalej z nia - tak bylo przynajmniej u mnie
jesli mieszkasz w Polsce mozesz isc sie zwazyc do przychodni rejonowej jakiejkolwiek
w wielu centrach handlowych sa rowniez wagi na zlotowke
waga przydalaby sie nam - doradcom aby moc w pelni oceniac Twoje menu i postepy
nie musisz jej podawac na forum jesli nie chcesz
a wogole witam forum i zycze powodzenia !
|
_________________ Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 |
| |
|
|
|
 |
Zuzel
II faza

Na MM od: 01.2001
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 70 razy Wiek: 36 Dołączyła: 11 Lip 2004 Posty: 23173 Skąd: W-wa
|
|
|
|
 |
Gusiek
Mrągowska Bździągwa

Na MM od: czasu do czasu
BMI: 22,3
Pomogła: 750 razy Wiek: 37 Dołączyła: 05 Sie 2004 Posty: 78617 Skąd: Default City/Mazury
|
Wysłany: 2005-03-09, 17:07 | |
|
|
|
mo, oj będą  Wyciagnęłam znowu spodnie, które już odłożyłam do oddania "dla biednych", bo to moje ukochane i noszę je z zapamiętaniem
W sumie w pięciu obwodach poleciało mi ponad 30 cm  czyli średnio po 6 w każdym, ale tak naprawdę najwięcej w pasie
No i zaczynam się z powrotem nieśmiało przymierzać do rozmiaru 38  Powodzenia więc
|
|
|
 |
mo
:)

Na MM od: 01.04.2005
BMI: 29
Pomogła: 12 razy Wiek: 31 Dołączyła: 09 Mar 2005 Posty: 4332 Skąd: Warszawka - Muranów
|
Wysłany: 2005-03-09, 18:36 | |
|
|
|
dzieki
ile czasu potrzebowalyscie (potrzebowal wasz organizm), zeby sie przestawic - kiedy zaczelo ubywac wody, a kiedy kilogramow i centymetrow:) wiem, ze kazdy moze iec inne wskazowki i ze to pewnie zalezy od tego, czy sie prawidlowo, czy nieprawidlowo stosuje MM, ale z kilku odpowiedzi bede mogla wyliczyc jakas srednia
zanim nie kupie wagi, wasze rady i dowiadczenia beda jedynymi motywatorami, wiec z gory przepraszam, jesli zadaje zbyt wiele zbyt glupich pytan.
to moze zaczne od dzisiejszego obiadku : zaraz wraca P z pracy i zakupow i bedziemy z tego, co sie dowiedzialam jesc spaghetti.. z sosem pudliszki albo uncle bens +miesko mielone, makaron nie wiem jaki (ale chyba lubuski czy cos takiego).
I kolejne bardzo wazne pytanie, na ktore chcialabym uzyskac odpowiedz twierdzaca, ale spodziewam sie, ze bedzie inaczej..co z sokami? chodzi mi dokladnie o sok Clippo z grapefruitow. Praktycznie tylko to pije, ale pewnie zawiera on cukier. Wiec pewnie nie mozna tego pic  Co w takim razie mozna? Napewno soki wyciskane ze swiezych owocow, ale to za drogo wychodzi
 :szkoda, ze nie ma obrazka "buziaki":
|
| |
|
|
|
 |
Gusiek
Mrągowska Bździągwa

Pomogła: 750 razy Wiek: 37 Dołączyła: 05 Sie 2004 Posty: 78617 Skąd: Default City/Mazury
|
Wysłany: 2005-03-09, 18:43 | |
|
|
|
mo, zapraszam z pytaniami o dietę do DZ  Można pić wodę (także z cytryną), soki własnoręczne, aczkolwiek nie za często, najlepiej przed śniadaniem węglowym, herbatę słabą czarną i zieloną, herbatę czerwoną, sok Tymbarku ostatnio się pojawił z serii fit warzywny - śródziemnomorski, ten jest ok
U mnie woda poszła od razu, potem był zastój ponad tydzień i ruszyło około 1 kg na tydzień (o ile było ściśle mm  )
[ Dodano: 2005-03-09, 18:43 ]
Jest obrazek buziaki :cmok
|
| Ostatnio zmieniony przez Gusiek 2005-03-10, 14:25, w całości zmieniany 1 raz |
| |
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

|
Wysłany: 2005-03-09, 18:53 | |
|
|
|
mo, bardzo mi przykro ale Twoj dzisiejszy obiad nie ma ani jednego skladnika prawidlowego
chyba ze zjesz SAMO mieso
BEZ sosu ze sloika - fuj
nie bede sie tutaj rozpisywac
ale gotowe produkty ze sklepu sa do bani
makaron tylko z maki durum
i zdecydowanie NIE w polaczeniu z miesem
Twoj obiad ma sie nijak to zasad MM
wiec o nim zapomnijmy
zapraszam do DIETY ZUZLA
http://forum.montignac.co...p=110738#110738
i na portal
http://www.montignac.com.pl/CMS/
poczytaj troszke
rozejrzyj sie
a pozniej popracujemy nad menu
|
_________________ Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 |
| |
|
|
|
 |
Gusiek
Mrągowska Bździągwa

|
Wysłany: 2005-03-09, 18:57 | |
|
|
|
|
|
|
|
 |
Jolmira*
dopóki sie da będę walczyć :)

Na MM od: VI/2005
|
Wysłany: 2005-08-28, 06:59 | |
|
|
|
Oto co znalazłam w sieci
Etapy zrzucania wagi
Często po pierwszych dnia odchudzania jesteśmy zachwyceni efektami, nie zdając sobie sprawy, że pozbywamy się zapasów wody, a nie tłuszczu. O spalaniu tłuszczu możemy mówić dopiero po 11 dniach diety. A tak wygląda rozkład spalania:
Etap 1: Przez pierwsze 3 dni diety tracimy 70% wody, 5% białka, 25% tłuszczu
Etap 2: Do 13 dnia diety tracimy 19% wody, 12% białka, 69% tłuszczu
Etap 3: Między 21 a 24 dniem diety tracimy 15% białka, 85% tłuszczu
Etap 4: Od 24 dnia diety tracimy 25% białka, 75% tłuszczu
Do zrzucenia wagi potrzeba więc wytrwałości i konsekwencji.
ze strony http://zdrowezywienie.w.interia.pl/ciek … miaryiwagi
|
_________________ Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy
http://tickers.TickerFact...6d48/weight.png |
| |
|
|
|
 |
Gusiek
Mrągowska Bździągwa

|
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

|
|
|
|
 |
gumka
Brązowy Forumoholik I faza od początku

Na MM od: 9.09.2004
BMI: 27,7
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 4 razy Wiek: 35 Dołączyła: 11 Paź 2004 Posty: 1378 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2005-08-30, 15:17 | |
|
|
|
| gosiowo napisał/a: | | znaczy po 13 dniach wyschlismy i nas nie ma? |
|
_________________ Wspomnienia są jedynym rajem z którego nie można Nas wygnać. Jean Paul Friedrich Richter |
| |
|
|
|
 |
cupcake

Na MM od: 27.04.11
BMI: 21.3
|
Wysłany: 2011-02-01, 20:54 | |
|
|
|
To może ja troszkę odświeżę wątek. Jak to się dzieje, że lecą centymetry, a nie widać tego na wadze? Przecież czegoś musiało ubyć, żebyśmy miały mniej w obwodzie, a to "coś" - jak mniemam  - musi coś ważyć. No, chyba, że to "coś" zamienia się w coś innego  . Jeśli od ćwiczeń tłuszcz zamienia się w masę mięśniową, to waga owszem - zwykle stoi (albo wręcz idzie w górę) - ale i obwód się raczej nie zmienia. Zebrało mi się na 'rozkminki'.
[Wywód podparty doświadczeniami na własnym ciele  więc może jestem jakimś odstępstwem od normy]
|
_________________ "i love you (...) but i love me more" |
| |
|
|
|
 |
Bazyllia

BMI: 26,2
|
Wysłany: 2011-02-10, 22:19 | |
|
|
|
Przyznam, że też się nad tym zastanawiam. Jestem już w IV etapie ale od 1,5 tyg waga stoi. Myślałam, że to przez okres ale sama nie wiem. Zobaczę jutro rano jak wskoczę na wagę. Może zaczęły ulatywać cm a waga nie??
No i powoli mam kłopoty z k..ą. Dziś pierwszy raz zażyłam Colon c ale to chyba nie dla mnie. Po wypiciu jednej dawki jestem tak najedzona, że kolacja i śniadanie nie sprawiają mi radości tylko wpycham w siebie, żeby cokolwiek zjeść. Chyba przejdę na czerwoną herbatkę.
|
| |
|
|
|
 |
Bazyllia

BMI: 26,2
|
Wysłany: 2011-02-12, 20:57 | |
|
|
|
 spadło mi 0,2 kg  ; mieści się w ramach błędu...
|
| |
|
|
|
 |
|
|