Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Francja - gdzie i jak szukać produktów MM?
Autor Wiadomość
ptaszyna  

Aktualnie stosuje DZ: NIE
Wysłany: 2006-08-29, 21:55 Francja - gdzie i jak szukać produktów MM?

Od jakiegoś czasu rozglądam się w sklepach za produktami MM ale nie jest to łatwe. Mąki razowe i graham nie mają numeru typu mąki, nie potrafię znaleźć fruktozy, co najwyżej jakaś mieszanka z glukozą. Udało mi się natomiast znaleźć makaron z mąki razowej (tu jest też nazywana twarda, lub tylko complete), mam chęć na płatki owsiane ale nie mam pojęcia czy warto szukać, bo nawet nie wiem jaką nazwę mogą mieć w jęz. francuskim. Może jest wśród Was jakaś dobra duszyczka, która potrafi mi wskazać kilka produktów francuskich nadających się do MM? Będę bardzo wdzięczna. Chciałabym zacząć już tę dietkę ale ogranicza mnie znikoma ilość dostępnych produktów :(

Strusiek  
Platynowy Forumoholik
...and my mind is on vacation

Pomogła: 95 razy
Wysłany: 2006-08-29, 21:57 

ptaszyna napisał/a:
ogranicza mnie znikoma ilość dostępnych produktów

W ojczyźnie Montiego? :zdziwko:

A jakbyś wzięła w rękę książkę w oryginale? Może na koncu są adresy?
Albo jakaś witryna francuska Montiego?

No wierzyć mi się nie chce :hmm:

ptaszyna  

Wysłany: 2006-08-29, 22:18 

Niestety, żadnej książki nie posiadam, a o stronce nie pomyślałam. Zaraz pobuszuję w necie. Nie ukrywam jednak, że łatwiej byłoby mi zobaczyć te produkty. Osoby, które mieszkają we Francji i stosują Montiego mogłyby mi podrzucić kilka "gotowców" :padam: , bo z moim starym nie da się szukać po półkach, no i jeszcze bariera językowa-w tej dziedzinie mam zbyt mały zasób słów....

Paskuda  

Na MM od: chyba z 10 lat
Pomogła: 1 raz
  Wysłany: 2006-08-31, 14:45 

Ptaszyna, po FR platki owsiane "to flocons d'avoine" (produkty mm w butikach ze zdrowa zywnoscia). Mozesz kupic "Riz sauvage"(dziki ryz) lub complet ( z pp.), w rejonach supermarketow ze zdrowa zywnoscia zobacz produkty CEREAL, czyli dzemy na fruktozie i inne takie. A moze ktos z Belgii (Bruksela), please?

ptaszyna  

Wysłany: 2006-08-31, 19:28 

Paskudo, dzięki za te płatki! Ryż już znalazłam, makaron też, udało mi się też znaleźć dżemik morelowy na fruktozie ale samej fruktozy nie widać :niepewny: . Znalazłam też stronkę fr. o produktach MM ale nawet nie są podane ceny i jak się spodziewam, to produkty nie są tanie, bo trzeba je zamawiać. W całej Fr są osoby, które się tym zajmują. Produkty są znakowane nazwiskiem Montiego, dlatego sądzę, że są drogie ale są jeszcze inne firmy, które wypuściły na rynek dietetyczne produkty tylko muszę popatrzeć czy nadają się na MM. Pozdrawiam!

gosienka20  

Na MM od: 2.10.2006
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2006-10-09, 10:29 

Fruktoza zostala znaleziona w Auchan(Francja) na polce ze zdrowa zywnoscia 500 gram kosztuje 2.85 E czyli spoko. Pozniej zrobie zdjecie i wkleje

ptaszyna  

Wysłany: 2006-10-09, 13:17 

Gosienko, dzięki, ja też już znalazłam fruktozę firmy "REGAIN" w Intrmarche i też na półce ze zdrową żywnością. Wstawiłabym fotkę ale nie potrafię na tym forum (wszystko jest tu zbyt skomplikowane). Pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu