Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
GDZIE KUPIĆ PRODUKTY MM W KRAKOWIE ?
Autor Wiadomość
Reno  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: 01.03.2008
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2005-06-03, 14:15 

niedzwiedziczka napisał/a:
Znalzłam w Tesco zaróno mąkę razową, jak i chleb żytni pełnoziarnisty z logo Tesco produkowany przez tego samego producenta, co Mastemacher.
Delikatesy na Królewskiej - fruktoza i cała gama produktów MM.

Czy mogłabym prosić o fotkę albo dokładny opis mąki razowej w Tesco? Szukam i szukam ale może nie wiem czego szukam?... Z góry dziękuję :)

niedzwiedziczka  
Brązowy Forumoholik
marnotrawna córka MM

Na MM od: czasami
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2005-06-04, 07:59 

Oj, fotki nie mam. Ale na pewno stała wśród innych rodzajów mąki. Ja kupuję mąkę w sklepie ze zdrową żywnością przy Alei Kijowskiej, pod Biprostalem.
I jeszcze mi się coś przypomniało - znalazłam w Market punkcie (dawny Unimarket na miasteczku) jogurt z Sanoka: 0% i bez cukru!!! Lepszy nawet od Jogobelli, bo ta ma 1,5%. Myślę, że jak gdzieś pojawiają się jogurty z Sanoka - taki bez cukru tez się znajdzie.

pee  

Wysłany: 2005-07-18, 11:01 

Sklepik ze zdrowa zywnoscia na Krakowskiej, za przecznica ul. sw. Katarzyny, jest tam tez drogi, ale super pewny chleb MM, oraz nieprzebrane cuda i dziwy natury eko, wega, wege i MM. Nowy Pawlak na pl. Dominikanskim i na rogu Dietla i Starowislnej. Naturalny sklepik na Krupniczej polecam wszystkim ktorzy chca poeksperymentowac ze smakami, jest tam mnostwo wspanialaych przypraw, z ktorych korzystam.

grażka

Wysłany: 2006-01-06, 08:36 

Czy w Tesco i na Starym Kleparzu jest także mąka pszenna PP bo ja wszędzie widzę tylko żytnią
Jogurt naturalny i owocowy z Sanoka 0% tłuszczu i bez cukru można kupić m.in. w każdym sklepie sieci Kefirek i Market Punkt, w Almie i w wielu innych.

Madziejka  

Na MM od: 7.01.06
BMI: 23
Wysłany: 2006-02-09, 10:25 

grażka napisał/a:
Czy w Tesco i na Starym Kleparzu jest także mąka pszenna PP bo ja wszędzie widzę tylko żytnią.

Mam ten sam problem, byłam pod Biprostalem i na Zamenhofa i nie znalazlam pszennej PP, mam żytnią, żytnio-razową. Gdzie kupujecie pszenną?

kropelka  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: 18.02.08
BMI: 31,1
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2006-02-15, 10:38 

Cytat:
Mam ten sam problem, byłam pod Biprostalem i na Zamenhofa i nie znalazlam pszennej PP, mam żytnią, żytnio-razową. Gdzie kupujecie pszenną?

Na kleparzu wczoraj kupilam bez problemu i pszenna i zytnia.
Szkoda ze nie zapisalam ktore stoisko... ale wchodzac przednim wejsciem to alejka maksymalnie po prawej (tam gdzie miesa i wedliny sa). I ma taki szyld wiszacy - cos w stylu kasze mąki ...Pani bardzo sympatyczna i mam nadzieje ze maka dobra (jeszcze nie probowalam) bo ostatnio z kleparza w pszennej wolki zborzowe przytargalam:-( Ale wtedy na innym stoiku kupowalam.

Ja dodaam ze w geant byly (przynajmniej na wakacjach) jogurty 0% bez cukru ich produkcji. Spory wybor smakow i calkiem dobre.

Pozdrawiam
Agnieszka

MOJE MENU

Madziejka  

Wysłany: 2006-02-15, 11:31 

kropelka napisał/a:
Cytat:

Na kleparzu wczoraj kupilam bez problemu i pszenna i zytnia.
Szkoda ze nie zapisalam ktore stoisko... ale wchodzac przednim wejsciem to alejka maksymalnie po prawej (tam gdzie miesa i wedliny sa). I ma taki szyld wiszacy - cos w stylu kasze mąki ...Pani bardzo sympatyczna i mam nadzieje ze maka dobra (jeszcze nie probowalam) bo ostatnio z kleparza w pszennej wolki zborzowe przytargalam:-( Ale wtedy na innym stoiku kupowalam.

Ja dodaam ze w geant byly (przynajmniej na wakacjach) jogurty 0% bez cukru ich produkcji. Spory wybor smakow i calkiem dobre.

Pozdrawiam
Agnieszka

Kropelko, mówisz o Kleparzu koło Basztowej czy tym od al.i Słowackiego??

kropelka  
Brązowy Forumoholik

Wysłany: 2006-02-15, 12:49 

Cytat:

Kropelko, mówisz o Kleparzu koło Basztowej czy tym od al.i Słowackiego??

Na starym czyli ten kolo Basztowej. Jakos do nowego przekonac sie nie moge- ceny nie takie i nie ma tej atmosfery heheh

A na nowym kupilam i make i ciecierzyce (taniej niz w sklepie bo 8zl za kg) i soje i jakies dwa rodzaje fasoli. Wogole wybor tkaich rzczy jest tak duzy ze nie wiem co kupic i nie wiem co mozna:-)
Swoja droga najtansza ciecierzyce udawalo mi sie kupic w tesko na wielickiej. Tam sie pakuje samemu w worki a wazy ktos przy kasie. Ale ten ktos nie wiem czemu nie ma zdjecia ciecierzycy w swoich "notatkach" i zawsze traktuje ja jakos groch za 3 zl!!!!!
Pierwszy raz jakies 2 kg kupilam zupelnie nieswiadoma i dopiero na rachunku zobaczylam pozniej:-)
No - w koncu ciecierzyca to groch wloski:-)

MOJE MENU

Madziejka  

Wysłany: 2006-02-28, 23:15 

kropelka napisał/a:

Na starym czyli ten kolo Basztowej. Jakos do nowego przekonac sie nie moge- ceny nie takie i nie ma tej atmosfery heheh

A na nowym kupilam i make i ciecierzyce (taniej niz w sklepie bo 8zl za kg) i soje i jakies dwa rodzaje fasoli. Wogole wybor tkaich rzczy jest tak duzy ze nie wiem co kupic i nie wiem co mozna:-)
Swoja droga najtansza ciecierzyce udawalo mi sie kupic w tesko na wielickiej. Tam sie pakuje samemu w worki a wazy ktos przy kasie. Ale ten ktos nie wiem czemu nie ma zdjecia ciecierzycy w swoich "notatkach" i zawsze traktuje ja jakos groch za 3 zl!!!!!
Pierwszy raz jakies 2 kg kupilam zupelnie nieswiadoma i dopiero na rachunku zobaczylam pozniej:-)
No - w koncu ciecierzyca to groch wloski:-)

Dziękuję, zahaczę o Kleparz w sobotę. Ciecierzycę bardzo lubię ale nie widziam jej w tesko. Będe się szerzej rozglądać :rotfl: do Wielickiej nie mam tak daleko ;)

gorochmura  

Aktualnie stosuje DZ: NIE
Wysłany: 2006-03-02, 08:20 

Chciałabym wam zareklamować sklep przy ul. Rusznikarskiej, to jest w okolicach Krowodrzy Górki - nie jest duży, ale można tam kupić wiele fajnych rzeczy i to dosyć tanio (często taniej niż w kefirkach, ja tam kupuję np. len mielony taniej niż gdziekolwiek indziej). Wiem, że właścicielka sama sprawdziła wszystkie produkty, jakie ma w sklepie, nie zamawia niczego, czego by nie próbowała :-) i ma dość dużą wiedzę na temat diet i składu produktów. W każdym razie polecam :-)

ps. witam po długiej nieobecności na forum :-)

Kimi  

Na MM od: 30.01.2006
BMI: 25
Wysłany: 2006-03-14, 13:13 

Ja kupuję mąkę pszenną pp i dzemy na ul. Miłkowskiego (Ruczaj) wsklepie ze zdrową żywnoscią. Tanio. W tesco nie widziałam takiej mąki.

kropelka  
Brązowy Forumoholik

Wysłany: 2006-03-14, 20:25 

a ja dzisiaj znowu bylam w sklepiku naturalnym na krupniczej. Tam powinni wywiesic moje zdjecie, ze takiej tu nie wpuszczaja. Wydalam znowu majatek, ale kupilam troche herbatek (yerba mate tez), troche przypraw i stevie. Maja tez duzy wybor produktow markowanych montignaciem. Ich ceny rzeczywiscie sa z kosmosu.

MOJE MENU

anetaw2  
Złoty Forumoholik

Pomogła: 100 razy
Wysłany: 2006-03-14, 21:25 

kropelka a ta stevia to jaką ma pojemność i cene??

agi77  

Na MM od: 23.06.06
Wysłany: 2006-06-25, 20:37 

gorochmura,
jak jesz, do czego len mielony? Wiem, ze jest bardzo zdrowy, ja do tje pory pilam z mlekiem, ale teraz w MM nie moge, chyba ze z 0%, ale kiedy po posilku Tlustym?

Jadzia  

Na MM od: 14.05.2007
Wysłany: 2007-01-18, 21:58 

a ja dżemy,kiełbasę,chleb,mąki itp. kupuje w galerii krakowskiej:)

P.S.
super wątek, dzieki niemu nie bede musiala latać co drugi dzien do galerii tylko zaraz z uczelni skoczyc na Krupniczą:) BARDZO DZIEKUJE

i caluski dla Krakowa :hyhy:

Odpowiedz do tematu