Ups, Zuzel mnie uprzedzila
Zatem:
- Geant: chleb Mestemacher, twarog 0,4% (z Leader Price), dzemy z fruktoza, jogurty Zott "jogo vita" 1%, jogobella light owocowe, kefiry i maslanki, makarony z semoliny, majonez kielecki
- Carrefour: dzemy z fruktoza (najtansze w Toruniu!)
- Leader Price: twarog chudy
- Sklepy ze zdrowa zywnoscia: 1) w Uniwersamie: maka pp, dzemy, chleb pp, ciastka pp , fruktoza, makarony pp (maja duzo zdrowych rzeczy, za to ceny czasami malo zdrowe...); 2) na ul. Swietego Jakuba, maly sklepik: maka pp, fruktoza, makarony, rozne ziarenka
- Plus na Falata: chleb Mestemacher
- Minimal: kupilam tam chleb zytni z pelnego przemialu firmy Nowakowski ! zupelnie jak ten z Mestemacher
- Na ul. Slodkiej jest Eko Piekarnia, ktora robi chleby mm - niestety nie jadlam, sama piekarnia jest na wylocie do Olsztyna, sprzedaja tez podobno w centrum Torunia, ale jeszcze nie spotkalam (www.ekopiekarnia.republika.pl)
Wiem, ze sa jeszcze jakies sklepiki ze zdrowa zywnoscia na Rubinkowie, ale poniewaz to nie moje tereny, nie widzialam na wlasne oczy. W Carrefourze jest troche wiecej zdrowych rzeczy, chleb chyba tez, ale ja jezdze tam tylko czasami po dzemy, wiec tez nie napisalam wiecej. Minimala tez dobrze nie znam.
Natomiast nie wiem, gdzie dostac serek do smarowania 0%, jakiejkolwiek firmy oraz wedliny bez cukru i skrobii
Aha, czasami robie tez zakupy w Nomi w Bydgoszczy... Maja tam sporo roznych rzeczy mm.