Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
info dla wielbicieli "PANGI"
Autor Wiadomość
kaczyna72  

BMI: 31,1
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2010-03-13, 12:00 

oj ja też wiem co się u zwierzaków stosuje, ale nie chce mi sie kombinować z szukaniem co prawda jajka jadam ekologiczne ze wsi zresztą czy to takie ważne :)

dorka  
PANI MODERATOR

Na MM od: 14.11.2004
Pomogła: 288 razy

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-03-13, 13:30 

kaczyna72 napisał/a:
ale nie chce mi sie kombinować z szukaniem co prawda jajka jadam ekologiczne ze wsi zresztą czy to takie ważne

nie rozumiem tej części zdania :)

frogini  
Platynowy Forumoholik

Na MM od: 11.12.05
BMI: 20
Pomogła: 43 razy

Wysłany: 2010-03-13, 13:47 

kaczyna72 napisał/a:
zresztą czy to takie ważne

Mądre powiedzenie mówi, że "jesteś tym, co jesz", więc chyba raczej istotne jest, żeby minimalizować ilość zjadanych syfów.

A co do śmieciowego jedzenia - polecam dzisiejsze "Wysokie obcasy" i wywiad z prof. Małgorzatą Kozłowską - Wojciechowską pt. "Kiełbasa schodzi na psy".

Gusiek  
Mrągowska Bździągwa

Na MM od: czasu do czasu
BMI: 22,3
Pomogła: 750 razy

Wysłany: 2010-03-13, 14:03 

kaczyna72 napisał/a:
zresztą czy to takie ważne
a skad, marginalne wrecz, zwlaszcza tutaj, przeciez to forum motoryzacyjne :rotfl:

anik  
MODERATOR
Trafiłam obok? Tam był mój cel.

Pomogła: 120 razy
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-03-13, 14:06 

:ubaw:

Jaka Cię dzisiaj wita świnka ? | Jak sie nie zgubic na 66 metrach ?

eeyorek  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: 10-01-2010
BMI: 23
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-13, 16:02 

ja nawet nie mysle o kupwaniu miesa czy wedlin z supermarketow... nie pamietam nawet kiedy taka ostatnio jadlam... :)
jak pomysle ile w tym jest swinstwa to odechciewa mi sie jesc...
Jednm z plusow wyprowadzki na wies jest to ze wiem co jem. Moze to sie komus wyda dziwne w dzisiejszych czasach kiedy w promocji mozna kupic szynke za 8 zl, ale w zamrazarce trzymam poporcjowane mieso ze swinki, ktora w calosci kupilam od gospodarza, drob tez kupuje w sprawdzonej ubojni... moi znajomi z 3miasta stukaja sie w glowy, ale ja sie ciesze ze mam mozliwosc jedzenia sprawdzonych wedlin, czy miesa.. ;)

Domi  
Platynowy Forumoholik

Na MM od: 25.03.2008
BMI: 22,4
Pomogła: 113 razy

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2010-03-13, 16:58 

eeyorek napisał/a:
Jednm z plusow wyprowadzki na wies jest to ze wiem co jem. Moze to sie komus wyda dziwne w dzisiejszych czasach kiedy w promocji mozna kupic szynke za 8 zl, ale w zamrazarce trzymam poporcjowane mieso ze swinki, ktora w calosci kupilam od gospodarza, drob tez kupuje w sprawdzonej ubojni... moi znajomi z 3miasta stukaja sie w glowy, ale ja sie ciesze ze mam mozliwosc jedzenia sprawdzonych wedlin, czy miesa..

:super:

cremebrule  

BMI: 24,7
Wysłany: 2010-03-13, 19:42 

kaczyna72 napisał/a:
gusiek bo lekarz ma wiadomości z lat 70 kiedy to u drobiu masowo stosowano hormon wzrostu który akurat się kumulował w mięsie i powodował wcześniejsze dojrzewanie dziewcząt i duże biusty co u niektórych i z tego względu teraz się go nie stosuje przynajmniej w europie ale te chińskie kurczaki za parę groszy z marketów to i owszem mogą być nim faszerowane dlatego jak mięsko to z rodzimych hodowli a przeciwskazaniem mogą być duże ilości antybiotyków stosowane w hodowli to jest problem ja pisałam o hormonach stosowanych w rozrodzie

moja siostrzenica, jakies 4 lata temu gdy miala roczek miala problem, bo zaczely jej rosnac piersi....
przeszlo po odstawieniu sloiczkow dla dzieci
tylko nie wiem - czy w europie sie tych hormonow na prawde nie stosuje, czy do "super zdrowych i sprawdzonych sloiczkow" daja chinskie kuraki

zapisuje sie do sekty!

eeyorek  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: 10-01-2010
BMI: 23
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-03-13, 20:39 

prawda jest taka ze w dzisiejszych czasach ciezko jesc bez "syfów". Gdzie sie nie obrocisz sama chemia. Mi sporo czasu zajelo zanim nauczylam sie gotowac bez vegety i kostek rosolowych ale warto bylo. Od tego czasu trzymam wage nie mam problemow z tyciem jak wiekszosc moich znajomych. Jak widze jak moje kolezanki "gotuja" obiad na bazie fixow knorra to az mnie rzuca no ale to ich zdrowie ich problem... Sami decydujemy co jemy...

kaczyna72  

Wysłany: 2010-03-14, 09:48 

z tym szukaniem to chodziło mi o to że nie mam czasu na bieganie i szukanie miesa nie ze sklepu bo tylko takie daje 80% pewność że nic nie jest w nim namieszane choć niekoniecznie jest w 100% zdrowe (pasorzyty i inne świństewka które rolnicy sami zwierzętom podają bez kontroli ,bo mięso w ubojniach bada się na obecność substancji hamujących i innych świństw)

cremebrule no cóż tego co dodają firmy w 100% nie stwierdzimy, co prawda mleko sojowe podawane chłopcom może w późniejszym czasie spowodować ich bezpłodnośc a dużo dzieci alergicznych dostaje np. nutramigen a posiada przecierz fitoestrogeny które moga wpływać i na małe dziewczynki choć powiem wam że np. gerber ma strasznie rygorystyczne wymogi co do mięsa np.

nie twierdzę że nie jestem tym co jem ale też nie mogę popadac w paranoję bo wtedy najlepiej byłoby odrazu położyć się do trumny sorki ale ja tak myślę jeśli kogoś swoimi twierdzeniami uraziłam to przepraszam ale nie możemy popadać w histerię tylko robić to co dla nas najlepsze nie popieram glutaminianów i innych takich zresztą zawsze ich unikałam bo mi nie smakowały rzeczy ze słoiczków i puszek gotowce

Gusiek  
Mrągowska Bździągwa

Na MM od: czasu do czasu
BMI: 22,3
Pomogła: 750 razy

Wysłany: 2010-03-14, 10:40 

do histerii i paranoi raczej nam tu daleko :)
a dyskusja zaczyna byc bezowocna i odbiega od tematu

kaczyna72  

Wysłany: 2010-03-14, 17:50 

no ja też tak myślę :)

Odpowiedz do tematu