|
Jak ciut przytyć ale mm? |
| Autor |
Wiadomość |
Allemorie
Brązowy Forumoholik serowy potwór
Na MM od: maj 06r
Aktualnie stosuje DZ: NIE
|
Wysłany: 2008-02-23, 20:18 | |
|
|
|
to moze tą "higienę ruchową" rób za pomocą stretchingu, pilatesu albo jakiejs jogi
tak zeby cialko było jedrne ale zeby zbyt duzo nie spalac
|
| |
|
|
|
 |
iskra984
Srebrny Forumoholik

Pomogła: 50 razy Dołączyła: 28 Sty 2007 Posty: 2803 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-02-23, 22:06 | |
|
|
|
ale ja właśnie tak ćwiczę - pilates, joga, a jak cindy - to tylko 20 min pierwszych
żadnego hardcora- ja nigdy ale to przenigdy nie mam zadyszki
|
| |
|
|
|
 |
iskra984
Srebrny Forumoholik

|
Wysłany: 2008-02-27, 15:57 | |
|
|
|
przytyłąm - na wadze 49, w spodniach coraz ciaśniej, czuję się ok:) ramionka robią się ładne - bo zaczęłam ćwiczyć nie tylko na nóżki ale też pompeczki- oczywiście wszystko w granicach rozsądku
zastanawiam się z czego przytyłam, skoro mówicie że jem mało ... pewnie z tego że trochę jednak nie mmowo
|
| |
|
|
|
 |
Malta
Srebrny Forumoholik Infantylna czarownica Malta

Na MM od: 12.11.2007
BMI: 28,7
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 10 razy Wiek: 32 Dołączyła: 14 Lis 2007 Posty: 3047 Skąd: prawie Gliwice
|
|
|
|
 |
Allemorie
|
Wysłany: 2008-02-28, 15:41 | |
|
|
|
| iskra984 napisał/a: | | zastanawiam się z czego przytyłam, skoro mówicie że jem mało ... pewnie z tego że trochę jednak nie mmowo |
ekhm... no przy takim bmi to mozna od byle czego przytyc
zobaczysz co bedzie pózniej
|
| |
|
|
|
 |
iskra984
Srebrny Forumoholik

|
Wysłany: 2008-02-28, 20:41 | |
|
|
|
jem soczewicę , fasolkę, fasolę, fetę, camembert, oliwę dodaję do soczewicy i do fasolki - a sd_silver piszę że jest beznadziejnie  może jakieś propozycje zmiany - brak mi pomysłów ;(
|
| |
|
|
|
 |
martasi
I'm a bitch, I'm a lover

Na MM od: na sportowej ;)
BMI: 21,8
Pomogła: 50 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Gru 2005 Posty: 9587 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 2008-02-28, 22:03 | |
|
|
|
| iskra984 napisał/a: | jem soczewicę , fasolkę, fasolę, fetę, camembert, oliwę dodaję do soczewicy i do fasolki - a sd_silver piszę że jest beznadziejnie może jakieś propozycje zmiany - brak mi pomysłów ;( |
Tak jak pisze sd_silver za mało tych węgli. Płatki ryżowe do śniadania 10dkg OK, ale 3dkg soczewicy czy fasoli to marniutko bardzo, a już przy daniu głównym to marnie bardzo. Może czas zacząć trochę zwiększać ilość? Nie jesz prawie wcale ryb, to są dobre tłuszcze nie tylko oliwa z oliwek, tym bardziej, że jak rozumiem dziennie jesz jej nie więcej niż łyżkę?
Moim zdaniem silverka byłaby bardziej zadowolona z menu gdybyś 2 x dziennie jadła węgle po 10dkg oraz wprowadziła ryby i dodawała oliwę do 2-3 posiłków dziennie
Poza tym poczytaj wcześniejsze menu w II fazie, to zobaczysz jak to powinno wyglądać.
Przykład:
śniadanko - tzry kromki razowca z tuńczykiem (wsw)
obiad - mintaj z porami w sosie pomidorowo-śmietanowym
po obiedzie 2 kostki gorzkiej czekolady
kolacja - cykoria z szynką i ogórkiem plus serek camember
|
_________________ I really appreciate your tender, the way you touch me softly, the way we communicate, the humor we are both using...
What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter... |
| |
|
|
|
 |
sd_silver

Na MM od: 17-01-2005
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 263 razy Wiek: 34 Dołączyła: 19 Sie 2004 Posty: 44127 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-02-29, 09:56 | |
|
|
|
| martasi napisał/a: | | menu gdybyś 2 x dziennie jadła węgle po 10dkg oraz wprowadziła ryby i dodawała oliwę do 2-3 posiłków dziennie |
dokladnie
|
|
|
 |
iskra984
Srebrny Forumoholik

|
Wysłany: 2008-02-29, 14:10 | |
|
|
|
ok, chyba mam pomysł - menu wpiszę później, ale już dzisiaj jest zmiana  łosoś na II danie i będzie jeszcze ryż potem (ponieważ jest impreza i jest sałatka)
menu na II fazie czytam - wczoraj dlatego zjadłam kuraka z fetą będę się poprawiała pomalutku
dziękuję za pomoc
|
| |
|
|
|
 |
Allemorie
|
Wysłany: 2008-02-29, 15:39 | |
|
|
|
| iskra984 napisał/a: | | kuraka z fetą |
ale to przeciez nadal I faza
|
| |
|
|
|
 |
printemps
Brązowy Forumoholik

Pomogła: 4 razy Wiek: 24 Dołączyła: 12 Paź 2007 Posty: 738 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-02-29, 17:28 | |
|
|
|
ale iskra naprawdę robi postępy-moze normalny człowiek tego nie widzi ale zapewniam was ze tak jest.jeszcze do niedawna tyle ile je teraz je na śniadanie jadła przez cały dzień.a moze nawet mniej? ważne że sie przełamuje-powoli, ale jednak.to, że nie liczy np.pestek słonecznika tylko bierze garść jest dobrym znakiem choć może wydawać się niczym. jest wiele przypadków, gdy osoba chora potrafiła dramatycznie schudnąć w pół roku lub rok a przytycie do zdrowej wagi trwało latami... więc nic na siłę.i najważniejsze że iskra ma inny tok myślenia, nie udaje ze chce przytyć tylko-z tego co czytam-naprawdę jej na tym zależy.ja niestety tyłam szybko i wbrew swojej woli  a to wcale nie jest lepsze rozwiązanie...
|
| |
|
|
|
 |
martasi
I'm a bitch, I'm a lover

Na MM od: na sportowej ;)
BMI: 21,8
Pomogła: 50 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Gru 2005 Posty: 9587 Skąd: Siedlce
|
Wysłany: 2008-02-29, 18:04 | |
|
|
|
printemps - iskra poprosiła o opinię i ją dostała. Nikt jej tu nie ocenia ani do niczego nie zmusza...
|
_________________ I really appreciate your tender, the way you touch me softly, the way we communicate, the humor we are both using...
What is a calorie? Calories are the little bastards that get into your wardrobe at night and sew your clothes tighter... |
| |
|
|
|
 |
printemps
Brązowy Forumoholik

Pomogła: 4 razy Wiek: 24 Dołączyła: 12 Paź 2007 Posty: 738 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-02-29, 18:12 | |
|
|
|
martasi wiem wiem-tylko nie chce żeby dziewczyny pomyślały ze pomagają iskrze, starają się doradzić itp. a ona tak naprawdę ma to gdzieś i robi co chce
|
| |
|
|
|
 |
iskra984
Srebrny Forumoholik

|
Wysłany: 2008-03-01, 12:31 | |
|
|
|
dziękuję wam obu, to prawda że postępy idą wolno i wiem, że to widać, że idą wolno - dopóki nie będą porządne, to ciągle będzie coś do poprawy
będę się starała jednak nadal
printems zauważyła ważną rzecz- mam nadzieję, że nie macie moich wolnych postępów za oznakę tego, że nie chcę, że waszych rad nie doceniam
to poprostu oznaka tego jak mi trudno
ale z wami wszystkimi o wiele jednak łatwiej
|
| |
|
|
|
 |
Allemorie
|
Wysłany: 2008-03-10, 17:32 | |
|
|
|
a ja juz doszłam do 59 kg a @ nie ma (od lipca)
bylam jesienią u gin to kaazała mi przyjsc w styczniu a w styczniu powiedziałą zebym czekała do marca no i dzisiaj bylam i dała mi duphaston na wywołanie
no i zobaczymy co z tego wyjdzie
|
| |
|
|
|
 |
|
|