Hej!
Jesli nie chcesz jesc tylko surowych warzyw i surowego miesa (ewentualnie jogurtow

) to musisz zmusic sie do ugotowania czegos raz na jakis czas, np.wieczorem i zabrac to na zimno do pracy.
W przepisach jest wiele pomyslow na rozne salatki z fasola czy innymi straczkami, ktore mozesz ze spokojem ugotowac wczesniej i w wiekszej ilosci iwziac do pracy.
Jogurty i surowki ze swiezych warzyw sa najprostsze i nie wymagaja duzo pracy, co jakis czas ujdzie kanapka z duuuuuza iloscia warzyw, ale wtedy w kolacje wloz troche wiecej serca
Na drugie pytanie nie wiem jak ci odpowiedziec, wiem tylko tyle, ze na tluszczowej szybko sie chudnie, ale grozi jo-jo, dlatego na MM tak wazne sa posilki weglowe (przynajmniej jeden dziennie).
A co do dlugosci I fazy to moze trwac teoretycznie tak dlugo, jak dlugo bedziesz uwazal, ze musisz nadal schudnac, z tym, ze organizm sam zatrzyma sie na wg.niego najodpowiedniejszej wadze

Srednio pwinna trwac ok 3 m-ce, choc nie jestem w 100% pewna, to czas potrzebny do "wyregulowania" pracy trzustki
Mam nadzieje, ze nie namieszalam, ani nie wprowadzilam w blad...

W razie czego z pewnoscia
Zuzelek albo
Sopelek mnie poprawia i ci pomoga.
Powodzenia!