Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak uprościć potrawy
Autor Wiadomość
plodz1  

Wysłany: 2004-12-29, 14:16 Jak uprościć potrawy

Witam.

Mam pytanko, jak można uprościć posiłki, tak żeby były wartościowe, a nie trzebaby było gotować np. na parze itp.
Dosyc długo pracuję i na gotowanie w ciągu dnia nie mam za bardzo czasu. Może coś wcześniej przygotować.

Drugie pytanie to o różnicę między diętą węglowodanową i tłuszczową, co wybrać

Trzecie pytanie to o długość I fazy ( czy to faza trwająca do schudnięcia do zadowalającego poziomu i potem faza II na utrzymanie tego? )

Pozdrawiam
Plodz

snoo  
Etatowy leń... ;)

Na MM od: długo :)
BMI: 23
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 37 razy
Wysłany: 2004-12-29, 21:53 

Hej!
Jesli nie chcesz jesc tylko surowych warzyw i surowego miesa (ewentualnie jogurtow :hyhy: ) to musisz zmusic sie do ugotowania czegos raz na jakis czas, np.wieczorem i zabrac to na zimno do pracy.
W przepisach jest wiele pomyslow na rozne salatki z fasola czy innymi straczkami, ktore mozesz ze spokojem ugotowac wczesniej i w wiekszej ilosci iwziac do pracy.
Jogurty i surowki ze swiezych warzyw sa najprostsze i nie wymagaja duzo pracy, co jakis czas ujdzie kanapka z duuuuuza iloscia warzyw, ale wtedy w kolacje wloz troche wiecej serca ;)

Na drugie pytanie nie wiem jak ci odpowiedziec, wiem tylko tyle, ze na tluszczowej szybko sie chudnie, ale grozi jo-jo, dlatego na MM tak wazne sa posilki weglowe (przynajmniej jeden dziennie).

A co do dlugosci I fazy to moze trwac teoretycznie tak dlugo, jak dlugo bedziesz uwazal, ze musisz nadal schudnac, z tym, ze organizm sam zatrzyma sie na wg.niego najodpowiedniejszej wadze :) Srednio pwinna trwac ok 3 m-ce, choc nie jestem w 100% pewna, to czas potrzebny do "wyregulowania" pracy trzustki :]

Mam nadzieje, ze nie namieszalam, ani nie wprowadzilam w blad... :niepewny: W razie czego z pewnoscia Zuzelek albo Sopelek mnie poprawia i ci pomoga.
Powodzenia! :D

=> POMÓŻ DZIECIOM :tak:

Nie jestem leniwa, tylko kinetycznie pasywna... ;)

Ewik  
Platynowy Forumoholik

Na MM od: maj 2004
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 85 razy
Wysłany: 2005-02-18, 09:31 

Robię pożądki, więc przenoszę ten temat do DZ. Zrobcie z nim co chcecie :)

( Milton H. Erickson )

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi