Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
Kapsułki Pu Erh i diety kapuścianej
Autor Wiadomość
Madziarra_86  

BMI: 24
  Wysłany: 2006-07-24, 09:23 Kapsułki Pu Erh i diety kapuścianej

Witam, dziś mija 6 tydzień jak jestem na diecie. To już nawet nie dieta, bo nie trzymam się żadnych jadłospisów specjalnych, ale zmieniłam tryb spożywania;) dużo owoców, warzyw, mało chleba, w ogóle ziemniaków czy makaronu. Po pierwszym 1,5 tygodnia spadło mi 3 kg- efekt motywujący do dalszego działania. Ale jakiś tydzień przed miesiączką przybyło mi z powrotem 2kg do 74kg i później już nic nie spadło i nadal nie spada. Jeżdżę rekreacyjnie na rowerze, trochę pływam. Zrozpaczona brakiem jakichkolwiek efektów dziś jadę zakupić kapsułki- albo diety kapuścianej (jadłam tą zupę- po 3 dniach nie do ruszenia już- bleee) albo Pu Erh (herbata nawet mi smakuje, wybieram kapsułki z czystej wygody). Słyszałam wiele opinii,że one nic nie pomagają i że ubywa jedynie w portfelu. Ale nie są aż tak drogie,żeby nie móc spróbować! A tak- jeśli nie spróbuję- nie pomogą mi napewno... Komuś jednak muszą! (może akurat?)
Poszukam też grzybka tybetańskiego- kefir z niego podobno bardzo oczyszcza oranizm i jest niezwykle zdrowy, a kiedyś miałam to cudo i jest naprawdę bardzo smaczny.
Napiszcie proszę o kapsułkach czy o innych specyfikach: "wspomagacze odchudzania" czy "spalacze tłuszczu"! :hyhy:

Allemorie  
Brązowy Forumoholik
serowy potwór

Na MM od: maj 06r
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Wysłany: 2006-07-24, 09:31 

Madziarra_86 napisał/a:
dużo owoców

Ty jestes na mm? :zdziwko: Bo na mm owoce lepiej ograniczyc. Mogą stopować Ci chudniecie albo powodowac nawet tycie. Jesli to jakas inna dietka to wątpie ze cos zgubisz bo owoce mimo wszystko mają swój cukier.
Co do kapsułek to nie znam sie na nich i uwazam ze mm lepsze a takie kapsułki to masa chemii i innego gówna.
Niektórym przed @ waga czesto rosnie i puchną, a pózniej wszystko wraca do normy.

Madziarra_86  

Wysłany: 2006-07-24, 10:03 

Nie jestem na MM już, kiedyś byłam, ale nic nie dało... Dużo owoców, bo witaminki, ale nie wszystkie, bo np. bananów niestety ale nie. Raczejnie zwracam uwagi na kalorie a na indeks glikemiczny i owoce zielone jak najbardziej dozwolone... Naczytałam się sporo o tym :(

anik  
MODERATOR
Trafiłam obok? Tam był mój cel.

Pomogła: 120 razy

Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2006-07-24, 10:13 

Madziarra_86, no tak ale nie wiem czy zauwazylas ze jest to portal o metodzie montignac :66: i znajdujemy sie w dziale dzial metody montignac :66: jesli masz pytania zwiazane z MM wal smialo, ale w kwestii innych diet mozemy conajwyzej goraco odradzic jednostronne diety kapusciane i inne tego typu syfy po ktory jest piekne jojo :) ja bym na twoim miejscu sprobowala MM :) bo to zdrowe zarcie i tyle :) nawe jak nie schudniesz to nawyki zywieniowe sobie mozna fajne wyrobic :)
zadne specyfiki nie odchudza cie i pogodz sie z tym :)
dobre odzywianie to podstawa :)

Jaka Cię dzisiaj wita świnka ? | Jak sie nie zgubic na 66 metrach ?

Allemorie  
Brązowy Forumoholik
serowy potwór

Na MM od: maj 06r
Wysłany: 2006-07-24, 10:36 

Madziarra_86 napisał/a:
Nie jestem na MM już, kiedyś byłam, ale nic nie dało...

Moze robiłas jakies błedy, dieta nic nie dała i za szybko rzuciłas... :P Ja bym radziła Ci wrócic na mm. Z tego co wiem (z gazet, z neta) jak sie rzuci kapsułki odchudzające i zacznie jesc jak dawniej to waga wraca z nadwyzką.
Madziarra_86 napisał/a:
owoce zielone jak najbardziej dozwolone

Na ktorej diecie? Zielone owoce takie jak kiwi i winogrona mają wysoki ig... Mówiłas ze zwracasz na niego uwage... :niepewny:

Madziarra_86  

Wysłany: 2006-07-24, 10:46 

Eeee tam, trzeba spróbować wszystkiego po kolei, a nawyki żywieniowe mam wyrobione w miarę, ale co mi z tego?

emiloos  

Na MM od: 01.07.2009
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2006-07-24, 11:06 

Madziarra_86 napisał/a:
Eeee tam, trzeba spróbować wszystkiego po kolei

G... prawda. Ja pół życia byłam na różnych dietach typu: głodówki, tabletki (serio niektóre dość podejrzane), ziółka, herbatki, diety serowe, owocowe, jogurtowe i dopiero MM udało się ruszyć mój tłuszcz. Mam w tym spore doświadczenie i mimo, że niektóre z tych diet były skuteczne przez np miesiąc to przez następny miesiąc, czasem dłużej odzyskiwałam wagę + 100 % przybywało.

Madziarra_86 napisał/a:
a nawyki żywieniowe mam wyrobione w miarę, ale co mi z tego?

No widać nie do końca masz wyrobione nawyki żywieniowe skoro tak się katujesz tymi dietkami i nie dasz odpocząć organizmowi. On się przestawił na warunki ekstremalne i jest bardzo oszczędny w traceniu energii przez co jest Ci teraz bardzo ciężko schudnąć. Daj szansę przez miesiąc MM - ale nie oszukuj siebie i nie rób odstępstw. Zobaczysz, że to skutkuje. Potem nie będziesz chciała stosować już żadnych "diet cud" a MM stanie się Twoim sposobem na życie.

I niestety nie przekonasz nas tu, że to nie działa :D

Pozdrawiam,
Emi (na MM od końca maja, wynik: 10 kg mniej bez głodzenia się itp)

Agalu  
Platynowy Forumoholik
jaśnie francowatość

Pomogła: 105 razy
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2006-07-24, 12:15 

Madziarra_86 napisał/a:
nawyki żywieniowe mam wyrobione w miarę

co to znaczy ??
jak wyglądają te nawyki??

Problem nierozwiązywalny należy podzielic na mniejsze części i rozpracowac po kawałku. - Pratchett

Aranta  
Platynowy Forumoholik
Miss Szminka

Na MM od: 09.2005
Pomogła: 104 razy
Wysłany: 2006-07-24, 14:55 

Cytat:
jak wyglądają te nawyki??

nawyki jak to nawyki ... jedni je mają inni nie ;)
:hyhy: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

to do Agalu było

Karolcia

nie narzekaj że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt ...

Odpowiedz do tematu