Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
kto chudnie reka do gory!
Autor Wiadomość
wetuni  

Na MM od: 27-04-2010
BMI: 28.0
Wysłany: 2010-07-21, 08:58 

Cytat:
jak już musisz te truskawki to lepiej chyba do śniadania ;)
Wieczorem mąż przywoził takie świeżutkie i nie mogłam czekać do rana :66: a poza tym, właśnie bardzo dobrze mi robiły na spadek wagi ;) , chociaż wiem, że to nie jest zgodne z MM :66: .
anitajas napisał/a:
lepiej być grubszym, bo wtedy mniejsze zmarszczki widać na twarzy :ubaw: Nie ma to jak dobra motywacja ;)
Zgadza się, że w późniejszym wieku lepiej nie być zbyt szczupłym i dlatego ja chcę schudnąć do 60kg a nie np. do 50 a obydwie te wagi są dla mojego wzrostu właściwe ;) . Będę wtedy mieścić się w rozmiar 38-40 a nie 44 jak teraz, albo 46, jak było wcześniej. Młode dziewczyny, to zapewne wszystkie chcą mieścić się w rozmiarze 36 :D .

Dzisiaj rano znowu ważyłam mniej - 75,2 kg :victory: :victory: :victory: .

jonkazinka  

Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2010-07-21, 14:23 

wetuni, super !! gratuluję :hurra: :hurra:

wetuni  

Wysłany: 2010-07-22, 07:48 

jonkazinka, dzięki :tuli: i dzisiaj też trzyma się 75,2 kg :rotfl: - ponieważ przez 3 dni z rzędu waga spadła łącznie o 0,9 kg, więc to jest zupełnie zadowalający wynik ;) .

anitajas  
Srebrny Forumoholik

Na MM od: 28.08.2006
BMI: 25,4
Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-07-23, 06:59 

wetuni napisał/a:
anitajas napisał/a:
lepiej być grubszym, bo wtedy mniejsze zmarszczki widać na twarzy Nie ma to jak dobra motywacja
Zgadza się, że w późniejszym wieku lepiej nie być zbyt szczupłym i dlatego ja chcę schudnąć do 60kg a nie np. do 50 a obydwie te wagi są dla mojego wzrostu właściwe . Będę wtedy mieścić się w rozmiar 38-40 a nie 44 jak teraz, albo 46, jak było wcześniej

tylko, że teściówka ma otyłość, wchodzi w rozmiar 46 w zwyż i zamiast coś z tym zrobić, to szuka sobie prostsze - z jej punktu widzenia- rozwiązania/usprawiedliwiania ;)
ale jak to powiedzenie mówi, każdy jest kowalem swojego losu :)

wetuni napisał/a:
Dzisiaj rano znowu ważyłam mniej - 75,2 kg

wetuni napisał/a:
dzisiaj też trzyma się 75,2 kg

:hurra: :hurra: :hurra: oby tak dalej :kciuki:

filonka  
Platynowy Forumoholik
odmieniec

Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 127 razy
Wysłany: 2010-07-23, 07:11 

znowu chudnę :cwaniak:
dieta + ćwiczenia = się chudnięcie :d

wetuni  

Wysłany: 2010-07-24, 07:54 

Dziewczyny - dzięki ;) a tym co chudną wielkie gratki :hurra: , ja po pokonaniu 76 na 75 sądziłam, że zatrzymam się na trochę a tu znowu rekord i 75 też pokonane - niewiele, ale zawsze kroczek do przodu i dzisiaj 74,9 :w00t: .

antheya  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: maj 2009
BMI: 22.5
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-07-26, 13:25 

wetuni napisał/a:
ja po pokonaniu 76 na 75 sądziłam, że zatrzymam się na trochę a tu znowu rekord i 75 też pokonane - niewiele, ale zawsze kroczek do przodu i dzisiaj 74,9 :w00t: .

no wetuni oby tak dalej!!! strasznie się cieszę że ci dobrze idzie!!! a że powoli to wiesz sama ;) życie towarzyskie haha :) też tak mam ostatnio... po urlopie ciągle coś.. jakieś spotkanie z przyjaciółmi i takie tam.. winko się przelewa :) waga stoi ale ma spaść jeszcze :)
wytrwałości życzę!!
ja próbuję na szerokim morzu pływać bez pomocy ekspertek i sama się mobilizować...ale tu do was zaglądam i czekam na wasze wyniki :) więc się nie dawać :) chudniemy razem :)

[/url]

wetuni  

Wysłany: 2010-07-26, 15:58 

antheya napisał/a:
więc się nie dawać :) chudniemy razem :)
Hehe - nie dajemy się, wczoraj było jeszcze lepiej 74,8, ale dzisiaj jest krok do tyłu o 0,5 kg, ale zupełnie się tym nie przejmuję. Wahania są i będą, ważne, że ogólnie tendencja jest spadkowa.

Antheya, Ty i tak jesteś laska a więc jak sobie dasz troszkę luzu, to zapewne nic się nie stanie ;) .

antheya  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: maj 2009
BMI: 22.5
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-07-26, 22:27 

wetuni napisał/a:
Antheya, Ty i tak jesteś laska a więc jak sobie dasz troszkę luzu, to zapewne nic się nie stanie ;) .
:D haha dzięki ;) ja już się czuję ze sobą świetnie ale szkoda mi kilku sukienek które kocham i one jeszcze na mnie nie leżą jak kiedyś i tak okropnie bym chciała jeszcze je założyć :)

a ostatnio jak rozmawiałam z mamą bo lekarz jej powiedział że cukrzyca i że musi być dieta... to podałam ciebie jako przykład że można zmienić swoją kuchnię i wytrwać niezależnie od wieku i przyzwyczajeń :)

[/url]

wetuni  

Wysłany: 2010-07-28, 12:01 

antheya napisał/a:
można zmienić swoją kuchnię i wytrwać
Bardzo się obawiałam, czy moja znajoma wytrwa bez słodyczy - okazało się, że zupełnie jej nie ciągnie. Sądzę, że dużo prawdy jest w tym, że jak dostarczmy organizmowi odpowiednie produkty, to przestaje domagać się jeszcze.
Przyzwyczajenia - niestety nasza kuchnia oparta o ziemniaki, zasmażki, prowadzi do tego, że z wiekiem coraz trudniej utrzymać właściwą wagę. Ja od dawna staram się stosować zdrowszą kuchnię, niż wyniesioną z domu rodzinnego i dlatego miałam 20kg nadwagi a nie 40, jak moja mama. Nie było to wcale łatwe - mąż czasem marudził, że ten sos to wodnisty a ziemniaki suche ;) , ale sam zaproponował, że MM-uje razem ze mną i jest zadowolony, że chudnie :) . Generalnie wszystkie siostry mojej mamy były bardzo puszyste a ich córki niekoniecznie - sporo kuzynek dba o figurę i są normalne. Te wszystkie tłumaczenia i gadanie o skłonnościach dziedzicznych, raczej wiążą się z nawykami żywieniowymi wyniesionymi z domu :kwasny: .

Teraz zatrzymałam się na trochę waga tak oscyluje pomiędzy 74,8 a 75,3 - cierpliwie czekam, aż się te 75 na dobre ustabilizuje a później z pewnością ruszy w dół. Tak jest cały czas ;) .

Dolor'es  

Na MM od: 8/03/2010
BMI: 23,5
Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2010-08-08, 17:39 

rzadko piszę, ale cały czas walczę - od marca już..
w sumie przez te 5 miesięcy zgubiłam ok. 10 kg (ile dokładnie to nie wiem, bo mi się waga popsuła)..
i dużo to i mało, bo chciałabym jeszcze drugie tyle, albo przynajmniej pięć...

ale ważne że cały czas do przodu - w swoim tempie..
dzisiaj zmieściłam się w ukochane spodnie z liceum - na urlop w góry będą jak znalazł..
trzymam kciuki za siebie i za wszystkie walczące :kciuki:

jonkazinka  

Wysłany: 2010-08-08, 23:55 

Dolor'es, gratuluję!!
U mnie po kilku tygodniach waga drgnęła i zobaczyłam 57 kg :viva:
Rybki na kolację naprawdę działają :)

wetuni  

Wysłany: 2010-08-09, 18:46 

Dolor'es, jonkazinka, gratulacje :hurra: :hurra: :hurra: .
Dolor'es, 10 kg w 5 m-cy, to podobne tempo do mojego, no i startowałaś z takiej samej wagi, jak ja - nie myśl o tym, że wolno waga spada, ważne, że spada - nie nerwowo - pośpiech, chyba wcale nie jest wskazany. Kiedyś w 2 m-ce zrzuciłam 10kg. Było to wczesną wiosną i nawet do późnej jesieni efekt się utrzymał, ale jak zaczęły się święta, to następnej wiosny 10k znowu wróciło - teraz założyłam, że muszę zimę przetrwać na tej diecie i gdzieś w marcu powinnam osiągnąć cel, czyli 60kg ;) .

Merenvien  

Na MM od: 25.03.2010
Wysłany: 2010-08-16, 23:26 

Powracam do pierwszej fazy. Niestety lekarstwa robią swoje i jeśli nie zbastuję to wróci mi całe 5 kilo, które straciłam na MM. To chyba woda, ale i tak przykro... Żołądek/brzuch/podbrzusze potwornie bolą od tygodnia. Lekarz oświadczył , że możliwe , ze to skutki uboczne. Tak czy siak sama nie wiem co mnie boli, bo pulsuje od żołądka do jelit :zdegustowany: Bez znaczenia czy jestem na czczo czy po posiłku. Niech to lepiej podziała...
Bogu dzięki niedługo ściągam aparat ortodontyczny i będę mogła marchewkę i kalarepę chrupać bezkarnie...I GUMY!

Upiekłam jabłecznik MM. Zrobiłam też galaretki MM. Jednym słowem muszę się pocieszyć.

...im piękniejszy świat wokół mnie, tym podlej się czuje...

wetuni  

Wysłany: 2010-08-17, 09:18 

Merenvien, tak przyszło mi na myśl, że może spróbowałabyś dicoflor 60 - przywraca florę bakteryjną w przewodzie pokarmowym i np. bardzo dobrze jest stosować go po antybiotykach, ale nie tylko. Dicoflor 30 stosuje się u niemowląt. Mój mąż parę lat temu bardzo chorował, miał problemy z przewodem pokarmowym - dicoflor bardzo mu pomógł, oczywiście brał inne bardzo groźne leki, w tym sterydy. Skoro nie masz zdiagnozowanej konkretnej choroby, to może w tym jest problem - jakiś brak równowagi w przewodzie pokarmowym. W każdym razie z pewnością Ci to nie zaszkodzi a może pomóc. Pamiętaj, że trzeba go przechowywać w lodówce - wystarczy jedna kapsułka dziennie.

A u mnie ostatnio waga oscylowała sobie tak pomiędzy 74 - 75, aż dzisiaj pierwszy raz ujrzałam 3 po 7-ce i było 73,9 :victory: :victory: :victory: .

Odpowiedz do tematu