Forum Zuzla
Forum Zuzla Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj [ Osób ]  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  PortalPortal

Poprzedni temat «» Następny temat
kto chudnie reka do gory!
Autor Wiadomość
Merenvien  

Na MM od: 25.03.2010
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2010-08-17, 23:53 

Wetuni O jak Ci zazdroszcze spadków ;) Ja się modlę, żeby wzrostów nie było, ale to w zasadzie złudzenia.
Diagnozę postawioną już mam... Femoston zażywam od ponad dwóch tygodni. Pani ginekolog nie powiedziała tego wprost, ale sugerowała wtórną bezpłodność. Owijała w bawełnę i mówiła, że to jeszcze nie do końca to, ale niewiele brakuje. Wolę więc do problemu podchodzić poważnie, bo jeśli nie teraz to kiedy?
O dicoflor 60 zapytam! Dziękuję :) Teraz do tabletek łykam dwie Aqua Feminy chociaż mam wrażenie jakby w ogóle nie działały.
Sól na wszelki wypadek odstawiłam, cukier ze względu na MM też - w grę wchodzi tylko fruktoza do śniadania.
Ogólnie rzecz biorąc zasnęłam o 19 a wstałam równo o północy. Obudził mnie okropny ból brzucha. Ogólne wrażenie jest takie jakbym od tygodnia obżerała się jak wieprz i miała okropną niestrawność. Ciągle chce mi się do toalety, ale jakby "nie mogę" bo czuję jakby brzuch/woda zgromadzona w okolicy brzucha uciskał na pęcherz i jelita.
Próbuję rozciągać się co daje efekty, ale też jest bolesne. Wszystkie lekarstwa na bóle tego typu działają około 20-30 minut. Trochę pomaga, kiedy zwinę się w kłębek. Do tego dochodzą nieprzyjemne gazy :wstyd:
Z tego wszystkiego na kolację wypiłam tylko szklankę maślanki i trochę gotowanego, zmiksowanego kalafiora z kminkiem mielonym i mieszanką przypraw pobudzających perystaltykę jelit.
Jeśli do pierwszego września coś się nie zmieni, to w szkole będę sensacją. Wygląd baby w ciąży + okupowanie higienistki, która prócz kropelek nic nie może zrobić. No ale chodzi o zdrowie. A chciałabym mieć dwoje dzieci :hyhy: Więc niech się dzieje co chce.

PS Jabłecznik zrobił furorę na stole wśród członków rodziny! W wersji nie MM podałam z gałką lodów waniliowych i podałam z gorzką czekoladą :) Wypiek uważam za udany w 100% :super:

PS2 Co robicie kiedy nagle złapie Was ból brzucha? Pytam bo wariuję jak jestemw towarzystwie. Najchętniej bym się zwinęła w kłębek i przeważnie tak robię, ale wygląda to bardzo... ekhem... specyficznie :66:

Ale się rozpisałam... Ale musiałam, bo już nie chcę truć rodziców, bo ilez można biadolić komuś , ze boli... :zdegustowany:

...im piękniejszy świat wokół mnie, tym podlej się czuje...

wetuni  

Na MM od: 27-04-2010
BMI: 28.0
Wysłany: 2010-08-18, 10:24 

Merenvien napisał/a:
O dicoflor 60 zapytam! Dziękuję :)
O to nie musisz pytać. Dostępne w aptece bez recepty a polecone przez moją siostrę, która jest lekarką a działanie sprawdzone na noworodkach i kobietach w ciąży, którym trafiają się zaburzenia trawienia. To nie może zaszkodzić, bo to są tylko bakterie, które bytują w naszym przewodzie pokarmowym. Dicoflor po prostu bardzo dobrze reguluje zaburzenia w trawieniu. Przy Twoich objawach warto spróbować.

antheya  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: maj 2009
BMI: 22.5
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-09-03, 11:47 

wetuni, gratuluję pięknych spadków!!!
teraz ja was znowu potrzebuję żebyście za mnie trzymały kciuki żeby mi się udało wrócić do czystego mm-owania ;)

[/url]

wetuni  

Wysłany: 2010-09-05, 14:54 

Antheya, no to trzymamy :super: - u mnie zastój, ale zawsze tak jest - mój organizm broni każdego kilograma :rotfl: , ale się nie poddaję. Chcę teraz pojechać na wczasy, nad ciepłe morze i baseny hotelowe - padło na Turcję. Zastanawiałam się nad Tunezją, ale jakoś się zniechęciłam. Ciekawe, jak uda mi się te 2 tygodnie przetrwać, żeby nie przytyć ;) .

jonkazinka  

Wysłany: 2010-09-06, 20:38 

antheya, trzymam mocno kciuki, może wpisuj dziennie menu do oceny, mnie to pomaga. Mimo, że moje jadłospisy są podobne, to i tak wpisuje, bo jak przestaję, to odrazu robię odstępstwa :hyhy:
wetuni, ja mam tak samo, od miesiąca już stoję, ale się nie przejmuję - w końcu musi ruszyć, dziwne, bo chciałam ważyć 57 kg i mieć 2-3 kg buforu i jakoś mi nie wychodzi :66:
Jutro wyjeżdżam na 10 dni na jurę krakowsko-częstochowską i obiecałam sobie, że nie będę przejmować się tym co jem, w końcu to tylko kilka dnia, to ile mo że mi przybyć, a wiem, że metoda działa to znowu po jakimś czasie to zrzucę, a trzeba cieszć się z życia :hyhy:
Trzymajcie kciuki za pogodę, bo jak będę jeść świństwa, to przynajmniej chcę się poruszać :)

antheya  
Brązowy Forumoholik

Na MM od: maj 2009
BMI: 22.5
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-09-08, 08:31 

jonkazinka, no chyba masz racje z tym wpisywaniem ;)
i baw się dobrze i wystarczy jeść zdroworozsądkowo żeby nie przytyć :) a to miłe więc nie masz się co przejmować :) wetuni, dziękuję :) ach te zastoje.. na szczęście są do przełamania :)

[/url]

Yenna  
Brązowy Forumoholik

BMI: 20,9
Wysłany: 2010-09-08, 16:16 

Dziewczyny ale miło się czyta o waszych dokonaniach i wytrwałości nawet jak waga nie leci
na łeb na szyje :bra: Ja niestety nie mogę się cały czas zebrać do porządnego mmowania,
a tak bardzo bym chciała do ślubu koleżanki (18.09) chociaż 2-3 kg zrzucić... mam tylko 10 dni.
To moja ostatnia szansa! Już zaznaczyłam sobie w komórce dietę i na forum też zmienię
(niby taka głupota, a trochę pomaga...). Postaram się też posłuchać wskazówki jonkazinka,
i będę wpisywać jadłospisy :kciuki:

jonkazinka  

Wysłany: 2010-09-22, 21:03 

Wracam pourlopowo z bilansem +1,5-2 kg :)
Nie jest źle, patrząc na to co jadłam i ile piwa wypiłam :hyhy:
Teraz ruszam ostro do boju, żeby zrzucić już wszystko do końca.
Trzymajcie kciuki !!!

Annmi  
Złoty Forumoholik
II faza

Pomogła: 40 razy
Wysłany: 2010-09-27, 16:30 

ja przyszłam sie pochwalić
że pomalutku, powolutku, chudnę :w00t: :w00t: :w00t: :w00t: :hurra:
i oby tak dalej :w00t:

sd_silver  

Na MM od: 17-01-2005
Pomogła: 263 razy
Wysłany: 2010-09-28, 08:45 

Annmi, :hurra: :hurra:

jonkazinka  

Wysłany: 2010-09-28, 09:20 

Annmi, gratuluję !! Nie ważne jak szybko - oby dalej do przodu :)
U mnie na razie stoi więc pluję sobie w brodę za szaleństwa urlopowe :rotfl:

Annmi  
Złoty Forumoholik
II faza

Wysłany: 2010-09-28, 10:11 

sd_silver, jonkazinka, dzięki - tez się cieszę :w00t:

wetuni  

Wysłany: 2010-10-02, 12:44 

Hellołłł - wróciłam z Turcji, strzaskana na mahoń, pomimo tego, że unikałam słońca ;) . Tam nie da rady, leżąc nawet w cieniu, pod parasolem słońce i tak opala. Najważniejsze jednak jest to, że nic nie przytyłam a nawet schudłam jakieś 0,8 kg :hurra: . Diety nie dało się stosować - winko czerwone wytrawne do obiadu i kolacji, w przerwach niestety też. Posiłku węglowego nie było szans skomponować. Pieczywa ichniejszego nie jadłam, ciast i tortów też, ale pomiędzy wczesnym obiadem a późną kolacją przegryzałam naleśnikami z serem na słono - bardzo dobre. Na śniadania jadłam najczęściej jaja sadzone lub omlet z dużą ilością warzyw, jakiś ichniejszy serek o niewiadomej zawartości tłuszczu. Na obiad i kolację również dużo surowych warzyw polanych oliwą lub sosem jogurtowym i jakąś potrawę mięsną. Niestety nie mogłam jeść na okrągło grillowanego mięsa a więc te potrawy mięsne to były zawsze w jakimś warzywnym sosie a czym ten sos był zaprawiany pojęcia nie mam. Czasem robiłam sobie makaronową kolację lub obiad z duża ilością warzyw oczywiście. Jadałam też nadziewane papryki, cukinie i bakłażany - oczywiście nie MM, bo nadzienie zawierało ryż, baraninę i nie wiem co jeszcze. No i nie odmówiłam sobie owoców - pomarańcze, melony i brzoskwinie ;) .

Cieszę się ogromnie, że nie przytyłam, bo to oznacza, że po zakończeniu fazy I można jednak odżywiać się tak, aby znowu nie przytyć ;) . Oczywiście dużo pływałam - to też pomogło w utrzymaniu wagi. Po powrocie okazało się, że osiągnęłam kolejne minimum i ważę 72,1 kg ;) .

jonkazinka  

Wysłany: 2010-10-03, 22:40 

wetuni, super, gratuluję !!

Annmi  
Złoty Forumoholik
II faza

Wysłany: 2010-10-10, 12:50 

wetuni, super!!! przy takiej obfitości pysznego jedzenia to super osoiągnięcie :hurra:
wetuni napisał/a:
przegryzałam naleśnikami z serem na słono - bardzo dobre
one sa wg mnie bez jaj
chyba mąka woda może jogurt

ale ser to raczej chudy nie jest - ale dodają kolendrę i /lub pietruszkę
wetuni napisał/a:
omlet z dużą ilością warzyw
i super
wetuni napisał/a:
Jadałam też nadziewane papryki, cukinie i bakłażany - oczywiście nie MM, bo nadzienie zawierało ryż, baraninę i nie wiem co jeszcze. No i nie odmówiłam sobie owoców - pomarańcze, melony i brzoskwinie .
i bardzo dobrze
wetuni napisał/a:
nie przytyłam
:w00t:

Odpowiedz do tematu