|
MĄKA SOJOWA |
| Autor |
Wiadomość |
Babet_36
Na MM od: Teraz:7.04.06
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 2 razy Wiek: 42 Dołączyła: 07 Kwi 2006 Posty: 56 Skąd: Bytom/ UK Goole
|
Wysłany: 2009-01-29, 10:46 | DALEJ o mace sojowej... |
|
|
|
nie wytrzymalam i dzisiaj testy od ranca....a oto relacja
nie bede sie madrowala ,bo poprostu nie wiem :czy i na jaka faze to sie wogole nadaje?...ale jak sie expertki zastanowia, stestuja a moze znaja to pewnie powiedza co to warte jest...a teraz do meritum........Miarka byla 1 duza łyzka stołowa produktow...
Cos a la biszkopt z maki sojowej
1 białko -piana
1 zoltko
szczypta (czubus malej łyzeczki)sody/i proszku d/p
1 łyzka:maka sojowa
mielone orzechy
zmielone na gruby puch migdaly
mleko
calosc wymieszana razem a na koniec piana...w malej kwadratowej blaszce na papierku rozlozylam cienki kwadrat...
Moim zdaniem bardzo dobre to wyszlo..jest puchate jak biszkopt...wada smierdzi ciut jajkiem (nienawidze tego smaku) ale moze to komus nie przeszkadza...probowalam z wedlinka... Moglo byc...czuc slodycz choc nie dalam ani kapki slodyczy...najbardziej przypomina puchaty omlet...wiec to dla smakoszy...ale jakby go podrasowac smietanka o to mogloby byc...pewnie wtedy II faza mialaby produkt doskonaly...bialko z tluszczem bez dodatkow cukrowych....
tost z maki sojowej
1 łyżka maki sojowej,mleka,wody gazowanej,oliwy....
razem zmieszane ulozone na pergaminie pod przykryciem(druie dosc suche i w miare twardegim kawalkiem papieru) i uformowane jak deska wasy....upieklo sie na lekki braz..mogre ale spojne..da sie podniesc nie rozwala sie choc jaknby bylo wieksze to pewnie tak....smak jak to smak rzecz gustu..dla mnie moze byc ale nie na codzien...w ustach daje odczucie porownywalne z łyzka masla orzechowego (ja mam takie)...tak wiec mozna sprobowac jak ktos lubi
maka sojowa z drozdzami cos na wzor pizzy...zupelna kiszka...nie radze probowac bo to nie jadalne...drozdze poteguja dziwny zapach maki...konsystencja...dziwna -bardzo..nie polecam...
Nadal czekam na jakis sensowny przepis na uzywanie tej maki...no a moze ktos podsunie przepis dla I fazy na chleb albo cos a la chleb pod wedline i bialkowe produkty...
babet
|
_________________ Wnętrze, to istota czlowieka. Jednak bez dobrego opakowania trudno sprzedac nawet najlepszy towar !!! |
| |
|
|
|
 |
malinka118
Na MM od: od 05.01.2009
BMI: 30
|
Wysłany: 2009-02-19, 14:11 | |
|
|
|
sd_silver, Chciałabym zrobić Twoje placki ciecierzycowe, ale nigdzie w mojej okolicy nie moge znaleźć mąki. CZy jak zmielę thermomoixem to będzie to samo? Jak drobna ma być ta mąka?
|
| |
|
|
|
 |
erna
BMI: 29,4
|
Wysłany: 2011-11-06, 16:47 | |
|
|
|
witam, odnawian wątek...jestem nowa na forum. mam make sojowa odtluszczona, nie moge jej stosowac do posilkow weglowodanowych?
|
| |
|
|
|
 |
sd_silver

Na MM od: 17-01-2005
Pomogła: 279 razy Wiek: 34 Dołączyła: 19 Sie 2004 Posty: 46614 Skąd: Wrocław

|
Wysłany: 2011-11-06, 19:29 | |
|
|
|
erna, Nie
|
|
|
 |
erna
BMI: 29,4
|
Wysłany: 2011-11-06, 19:52 | |
|
|
|
dzieki za szybka odpowiedz. tak sie cieszylam ze cos z niej zrobie, bo na moje oko sie nadawala:(
|
| |
|
|
|
 |
|
|