Na MM od: zapomniałam
BMI: bleh
Aktualnie stosuje DZ: NIE Pomogła: 24 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Mar 2009 Posty: 4704 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-05-12, 18:59
Kinias napisał/a:
te jogurty
A masz jakiś skład? Co w nich jest?
W polskich jogobellach truskawkowych light był sok z buraków jako barwnik i pamiętam, że nie były dozwolone. Chyba tylko ananasowe nie miały żadnych niedozwolonych dodatków.
_________________ mama Krzysia (19), Jędrzeja (17,5), Kacperka (3,5)
Kinias
Na MM od: 1 Maj 2012
BMI: 28.4
Wysłany: 2012-05-13, 10:09
Jedynym zastanawiajacym skladnikiem jest maize starch, bo za chiny nie wiem co to jest. Jogurty nie zawieraja cukru tylko fruktoze, wiec pod tym wzgledem powinny byc ok.
był sok z buraków jako barwnik i pamiętam, że nie były dozwolone.
e tam dopóki się nie dopatrzyłyśmy tego soku z buraka jadłyśmy i chudłyśmy bez przesady - oprócz sztywnych zasad trzeba korzystać z rozumu i obserwować organizm
Na MM od: zapomniałam
BMI: bleh
Aktualnie stosuje DZ: NIE Pomogła: 24 razy Wiek: 40 Dołączyła: 30 Mar 2009 Posty: 4704 Skąd: śląsk
Wysłany: 2012-05-14, 12:13
Ja nie ekspert, ale niczego z modyfikowaną skrobią nie tykam
_________________ mama Krzysia (19), Jędrzeja (17,5), Kacperka (3,5)
mmarta
Na MM od: 21.04.2012
BMI: 25,6
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Wysłany: 2012-05-14, 18:50
Kinias napisał/a:
maize starch
Skrobia kukurydziana chyba raczej odpada. Tez mialam to w wedlince z kurczaka.
matken1 napisał/a:
W polskich jogobellach truskawkowych light był sok z buraków jako barwnik i pamiętam, że nie były dozwolone. Chyba tylko ananasowe nie miały żadnych niedozwolonych dodatków.
Ja wlasnie je wcinam, widzialam ze inni tez wiec chyba ok? Kupuje je od czasu do czasu bo slodziki sztuczne oprocz fruktozy maja i nie za bardzo mi sie to usmiecha.
Najlepiej mrozone owoce i jogo naturalny low fat i ewentualnie fruktoza - ja tak robie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum