|
moje watpliowści |
| Autor |
Wiadomość |
hiphopera
Brązowy Forumoholik

Pomogła: 4 razy Wiek: 22 Dołączyła: 20 Mar 2005 Posty: 1775 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 2005-05-08, 07:53 | moje watpliowści |
|
|
|
Witam !
Przepraszam ze zasmiecam forum (albo nie zamisecam:P) , ale od pewnego czasu nurtuje mnie pewna rzecz i stwierdziłam , ze zaloze nowy watek bo jakbym napisała to w szatni to mogło by zostac pominite , niezauwazone! a to jest zbyt wazne jak dla mnie.
Przejde do rzeczy. Zastanawiam sie jak to jest gdy ktos łamie zasady mm czy waga idzie od razu do gory? Bo w sumie chyba nikt nie jest idealny ze trzymac rygorystyczna diete do konca zycia! Idzie przezeciez lato ! OWOCE ,LODY itp. Wiec ja sie boje troche ...
Myslalam tak troche bo przeciez nie jemy niewiadomo ile tych kcal powiedzmy ze 400 zeby od razu jak sie bedzie jesc normalnie to jojo ... wiec ja nie wiem co jest grane!
Bo jak ja mam tyc od malych lub wiekszych odstepstw to ja podziekuje za taka gre ...
dziekuje za uwage ...:P
|
| |
|
|
|
 |
karlito
Srebrny Forumoholik

Na MM od: fiuuu
BMI: 24
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 24 razy Wiek: 26 Dołączyła: 20 Mar 2005 Posty: 3267 Skąd: Oxford :d
|
Wysłany: 2005-05-08, 08:03 | |
|
|
|
ja sie przyłaczam..dobry watek!  i moze bewdzie motywacja zeby nie łamać sie w sobie
|
| |
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

Pomogła: 187 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Sie 2004 Posty: 83765 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-05-08, 09:51 | |
|
|
|
hiphopera, po miesiacu na MM nastal dlugi weekend
4 dni obzarstwa i pijanstwa i 3 kg w gore u mnie
ale bylo naprawde bardzie NIE tak jak trzeba
w tej chwili zostalo mi juz niewiele do zrzucenia do tej wagi co byla przed weekendem
mysle ze to sprawa indywidualna
i wazne jest aby jesli juz zaczynasz grzeszyc miec ustawiona ladnie trzustke
wtedy szkody sa mniejsze i nie przychodza szybko
to tyle ode mnie
|
_________________ Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 |
| |
|
|
|
 |
dorka
PANI MODERATOR

Na MM od: 14.11.2004
Pomogła: 288 razy Wiek: 41 Dołączyła: 11 Wrz 2004 Posty: 78987 Skąd: Szczecin

|
|
|
|
 |
czarnamc
Brązowy Forumoholik blondi ;)

Na MM od: 1 lutego 2008
BMI: 29,3
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 21 razy Wiek: 25 Dołączyła: 12 Lut 2005 Posty: 985 Skąd: Czeladź
|
Wysłany: 2005-05-08, 10:30 | |
|
|
|
no u mnie to był koszmar - po prawie 2 miesiącach na mm nagle wypadła mi moja 18ka po której następne prawie 2 miesiące zajął mi powrót do mm - bo ciągle coś podjadałam, coraz więcej i więcej i nie umiałam się zmusić do umiaru no i przytyłam niestety to co schudłam na mm. moja rada jest taka, że jeśli już się przestawiłaś na mm to nie psuj tego bo potem naprawdę ciężko wrócić.
hm no ja myślę że w jakiejś umiarkowanej ilości grzeszek nie powinien Cię utuczyć ale ja się nie znam.
|
|
|
 |
hiphopera
Brązowy Forumoholik

|
Wysłany: 2005-05-08, 10:54 | |
|
|
|
no i popatrzecie a na innych dietach jak podjesz loda itp (mowie o 1500kcal) to waga nie idzie do gory tylko staje ale pozniej w dol
a np qq przytla 15 kg  a ja nie chce tak bo przeciez ja mam 15 lat i ja wiem ze moge nie wytrzymac i to wiecej niz pewne na wakacjach z lodami i owocami!:rozpacz:
|
| |
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

Pomogła: 187 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Sie 2004 Posty: 83765 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-05-08, 11:22 | |
|
|
|
hiphopera, Ty mnie prosze tez nie denerwuj
przeczytalas ze przytyla
a wiesz jak jadla?
nie lubie wyciagania wnioskow bez poznania sprawy
w takich sytuacjach po prostu odechciewa mi sie dyskutowac
bo i o czym?
|
_________________ Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 |
| |
|
|
|
 |
garfieldek
Platynowy Forumoholik

Na MM od: 27.02.2005
BMI: 20
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 24 razy Dołączyła: 27 Lut 2005 Posty: 18626
|
Wysłany: 2005-05-08, 11:42 | |
|
|
|
HIP
ja Ci napisze tak: moim zdaniem to jest BARDZO INDYWIDUALNA sprawa.
Ja np jedzac scisle MM przez miesiac pozwolilam sobie na paczke orzeszkow (orzeszki, tluszcz, sól( i nastpenego dnia mialam wiecej o 1,5 kg na wadze niz 24h wczesnej.....
Ale pociesze Cie ze ja jestem skrajnym przypadkiem. Moje cialo nie chce chudnac, a chce tyc. Mam strasznie ciezko.... koszmarnie. Musze sie duuuzo ruszac, jak pozwole sobie na grzeszek to musze cwiczyc ostro tego samego dnia to wtedy waga stoi, jak sie nie ruszam to od razu w gore
Nie wiem czemu mam tak okropnie....nigdy nie bylam gruba.... Nawet w ciazy w 9 mies wazylam 64 czy 65kg.
Wiec ja sie boje przejsc na 2 faze..... bo pewnie zaczne na niej tyc
|
_________________ „First they ignore you,
then they laugh at you,
then they fight you,
then you win“
 |
| |
|
|
|
 |
snoo
Etatowy leń... ;)

Na MM od: długo :)
BMI: 23
Pomogła: 37 razy Wiek: 28 Dołączyła: 31 Paź 2004 Posty: 9940 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Gusiek
Mrągowska Bździągwa

Na MM od: czasu do czasu
BMI: 22,3
Pomogła: 750 razy Wiek: 37 Dołączyła: 05 Sie 2004 Posty: 78618 Skąd: Default City/Mazury
|
Wysłany: 2005-05-08, 12:42 | |
|
|
|
hiphopera, tak jak snoo napisała, chodzi o nauczenie się właśnie na całe życie poprawnych nawyków żywieniowych. MM to nie tylko dieta. To jest przede wszystkim zdrowy sposób odżywiania. Nie ma cudów, musisz zrozumieć, że cukier, biała mąka, produkty wysokoprzetworzone są zwyczajnie szkodliwe i to dla każdego. A jeśli ma się skłonności do tycia, jak większość z nas tutaj, to trzeba sobie tego po prostu kategorycznie odmówić. Bo otyłość może doprowadzić do wielu poważnych chorób i tego właśnie chcemy uniknać.
Dzieki I fazie mm można schudnać, ale należy jej przestrzegać rygorystycznie. A II faza, to już jest jedzenie na całe życie. W momencie, kiedy masz wyregulowaną trzustkę, umiejętne robienie odstępstw w niczym Ci nie zaszkodzi. Można wtedy zjeść lody, czekoladę, niedozwolone owoce, co tam chcesz... Ale nie codziennie, nie za często.
| hiphopera napisał/a: | | Bo jak ja mam tyc od malych lub wiekszych odstepstw to ja podziekuje za taka gre ... |
A dziękuj sobie, ale wtedy utyjesz jeszcze szybciej i skuteczniej...
Jeśli chodzi o kwestie praktyczne - udało mi się wytrzymać kilka tygodni bardzo rygorystycznej I fazy (bez katowania, ale zero odstępstw, jedzenie jak w zegarku). Po szaleńczo nieprzyzwoitym weekendzie z goś przybyły mi 2 kg. Dziś waga wróciła do normy (po tygodniu), chociaż, z ręką na sercu, nie wróciłam do zupełnie czystej I fazy, a i piwko wieczorem zdarza mi sie często gęsto Po prostu trzustka się ustabilizowała, metabolizm uregulował i jest git Przy czym wiem doskonale, że jeśli bym pozostała przy takich zwyczajach piwnych, to trzustka znów się rozreguluje i zacznę tyć. Po okresie szaleństw trzeba bedzie na jakiś czas znów być grzecznym
Trzeba silnej woli, wytrwałości i cierpliwości, a przede wszystkim zrozumienia idei Montignaca i zasad zdrowego stylu życia.
Powodzenia
|
|
|
 |
hiphopera
Brązowy Forumoholik

|
Wysłany: 2005-05-08, 13:03 | |
|
|
|
ja pozniej odpisze bo narazie ide sie uczyc
[ Dodano: 2005-05-08, 13:53 ]
no wiec mam chwilke wolna
dziewczyny ja doceniam wasze zdanie i wierze w to ze tak jest naprawde !:)
przekonam sie sama no sobie najwyrazniej przytyje 15 kg
ale ja sie staram przestrzegac rygorystycznie MM i wychodzi mi (chyba  )
zobaczymy , zobaczymy ...
jak to mowi Gosiowo "pozyjemy , zobaczymy"
|
| |
|
|
|
 |
czarnamc
Brązowy Forumoholik blondi ;)

Na MM od: 1 lutego 2008
BMI: 29,3
Pomogła: 21 razy Wiek: 25 Dołączyła: 12 Lut 2005 Posty: 985 Skąd: Czeladź
|
Wysłany: 2005-05-08, 15:49 | |
|
|
|
hiphopera, ale mimo wszystko trzymam kciuki żeby tych Twoich pokus było jak najmniej
|
|
|
 |
hiphopera
Brązowy Forumoholik

|
Wysłany: 2005-05-08, 21:46 | |
|
|
|
nie dziekuje zeby nie zapeszyc
|
| |
|
|
|
 |
Zapałka [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-05-10, 18:05 | |
|
|
|
A wiecie co?? Ja mam taki zabawny organizm... Tak zauważyłam po dłuższych obserwacjach, że jak restrykcyjnie przestrzegam jakiejsć (niekoniecznie MM) diety i pozwolę sobie po dłuższym czasie na jakieś odstępstwo to dzień później chudnę  Może to tylko mój schiz ale było kilka takich przypadków. Np. odchudzałam się (ale niezbyt mądrze bo dietą głodówkową) i na 3 dni waga mi sie zatrzymała. A potem miałam napad głodu i zjadłam na raz pudełko ptasiego mleczka (CAŁE!!!!  ) A jak weszłam następnego dnia na wagę... było 1,5 kilo mniej  Takich przypadków miałam kilka... Zabawne  Ale teraz staram się trzymać zapomniałam co to ptasie mleczko
|
| |
|
|
|
 |
nunieczka

Na MM od: luty2005
BMI: 23,8
Pomogła: 1 raz Wiek: 39 Dołączyła: 19 Mar 2005 Posty: 233 Skąd: Limerick, Irlandia
|
Wysłany: 2005-05-10, 18:23 | |
|
|
|
Zapalka, a jestes pewna, ze masz dobrá wagé w domu?
|
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam , gdzie... chcą! |
| |
|
|
|
 |
|
|