Na MM od: czasami
Aktualnie stosuje DZ: TAK Pomogła: 13 razy Wiek: 41 Dołączyła: 02 Sie 2004 Posty: 732 Skąd: Kraków
Wysłany: 2004-08-24, 19:49
Montignac w prasie
Znalazłam dziś tekst w Polityce dotyczące diety Montignaca. Okazuje się, że poważne gazety coraz poważniej o tym piszą. tak trzymać!
:one:
http://polityka.onet.pl/1...34,artykul.html
Pomogła: 72 razy Dołączyła: 02 Sie 2004 Posty: 29064 Skąd: podwawa
Wysłany: 2004-08-31, 10:47
Smutny ten artukul
A tutaj same konkrety:
Czy czeka nas wariant amerykański? Już dziś zdarzają się w Polsce przypadki otyłości monstrualnej. Do ośrodka w Osiecznej trafiła 16-latka ważąca blisko 200 kg, w rok schudła 80 kg. W innym szpitalu leczona klinicznie chorobliwie otyła dziewczynka po kryjomu zjadała ligninę i popijała szamponem do włosów – żeby wypełnić żołądek. Inny nastoletni pacjent zakradał się do kuchni i wypijał wiadro pomyj. W warszawskim szpitalu pod 180-kilogramowym chłopakiem zawaliło się łóżko, więc spał na materacu. Ale na razie to tylko mikroskopijny margines.
_________________ You take the blue pill, the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill, you stay in Wonderland and I’ll show you how deep the rabbit hole goes
Na MM od: czasami
Aktualnie stosuje DZ: TAK Pomogła: 13 razy Wiek: 41 Dołączyła: 02 Sie 2004 Posty: 732 Skąd: Kraków
Wysłany: 2004-09-03, 11:26
Newsweek z 5 września 2004, pod artykułem o komórkach tłuszczowych podano najlepsze diety (budzące najmniej kontrowersji)
Pośród sześciu diet podana dieta MM (jedyna bezpodanych skutków ubocznych):
"Dieta Montignaca dzieli produkty pod kątem indeksu glikemicznego, który oznacza, jak szybko wzrasta poziom glukozy (wg mnie pomyłka - jak wysoko wzrasta poziom glukozy). Zaleca więc jedzenie tych produktów, które mają niski indeks glikemiczny, np. chleb gruboziarnisty, zielone warzywa, świeże owoce, a odradza te o wysokim ideksie: chleb z białej mąki, gotowaną marchewkę, kukurydzę, makaron, ziemniaki. Dieta ta jest urozmaicona - nie trzeba jej uzupełniać witaminami ani solami mineralnymi.
Na razie nie znaleziono jej słabych punktów".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum