|
powiedzcie mi, ale tak szczerze! |
| Autor |
Wiadomość |
Gioia
Na MM od: 17.03.09
BMI: 25,2
Aktualnie stosuje DZ: TAK
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Mar 2005 Posty: 357 Skąd: wawa
|
Wysłany: 2005-05-10, 17:24 | powiedzcie mi, ale tak szczerze! |
|
|
|
to jest pytanie do tych ktore juz schudly!
zjadlam dzis kapusniak, potem gulasz z fura warzyw.
nie jestem glodna, mam sie dobzre, nie jestem wsciekla ze znow gloduje i musze zjadac sucha salate jak krolik.
powiedzcie mi wiec, czy naprawde jedzac tak normalnie, tzn zgodnie z mm, ale jedzac, mozna schudnac?
czy to nie bedzie tak, ze moja najedzona podswiadomosc zablokuje chudniecie, bo przyzwyczajona do glodowania?
przepraszam za marudznenie  , ale siedze z pelnym brzuchem i jakos mi sie nie chce wierzyc ze jestem na diecie...
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

Pomogła: 187 razy Wiek: 36 Dołączyła: 01 Sie 2004 Posty: 83774 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-05-10, 17:30 | |
|
|
|
tak
ja schudlam 26 kilo kiedys
a teraz juz 5
i chodze z peeeeelnym brzuchem
|
_________________ Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 |
| |
|
|
|
 |
pazurek
Brązowy Forumoholik

Na MM od: 01.04.2005
Pomogła: 3 razy Wiek: 32 Dołączyła: 10 Mar 2005 Posty: 942 Skąd: Dolny Śląsk
|
Wysłany: 2005-05-10, 17:36 | |
|
|
|
hmmm ja na razie jestem od miesiaca na MM i schudlam 5 kg. u mnie idzie powoli bo mam niewiele do zrzucenia,ale systematycznie spada waga.
najadam sie, nie chodze glodna, ale w ciagu tego miesiaca nie zdarzaly mi sie wieksze wpadki - zero slodyczy, cukru pod jakakolwiek postacia, i łączenia tłuszczy i węgli. mniejsze wpadki moze ze dwa razy.
tez mi sie nie chcialo wierzyc ,ale tak naprawde jest.
pozdrawiam
|
| |
|
|
|
 |
Gusiek
Mrągowska Bździągwa

Na MM od: czasu do czasu
BMI: 22,3
Pomogła: 750 razy Wiek: 37 Dołączyła: 05 Sie 2004 Posty: 78624 Skąd: Default City/Mazury
|
|
|
|
 |
Zapałka [Usunięty]
|
Wysłany: 2005-05-10, 17:57 | |
|
|
|
Taaak skąd ja to znam ![:] :]](images/smiles/splash.gif) Właśnie taki problem miałam na początku. Jadłam tłuste obiady (kurak z serem i śmietaną 18%) i poprostu nie wierzyłam, że schudnę na tym. I że jestem na diecie  Bo najadałam się nawet bardziej niż jak nie byłam na diecie. Przez pierwszy miesiąc wydawało mi się, że zamiast chudnięcia- tyje. Ale teraz mam 8,5 kilo mniej czuję się znakomicie, lżejsza, atrakcyjniejsza i bardziej pewna siebie Gioia nie martw się to uczucie minie jak sama się przekonasz, że chudniesz.
|
| |
|
|
|
 |
nunieczka

Na MM od: luty2005
BMI: 23,8
Pomogła: 1 raz Wiek: 39 Dołączyła: 19 Mar 2005 Posty: 233 Skąd: Limerick, Irlandia
|
Wysłany: 2005-05-10, 18:57 | |
|
|
|
Gioia,
ja juz schudlam 13,5 kg na MM - mialam dokladnie te same odczucia co Ty - pelny brzuch, czulam sie syta, pelna energii i powaznie zastanawialam sie, czy to jest DIETA?!
Jednak motywacje dawaly mi 2 kolezanki, ktore schudly bardzo duzo na MM i twierdzily, ze to dziala.
Po tygodniu odnotowalam 1 kg do gory i bylam zalamana, ale uczciwie przyznaje, ze probowalam sie odchudzac bardzo malo jedzac przed MM.
Wiec czekalam dalej wciágajác tylko MM - po jakis 2 tygodniach ruszylo z kopyta - mniej wiecej 1 kg tygodniowo, ale moim jedynym przestepstwem przez 3,5 miesiaca byl maly kawalek tortu urodzinowego meza - wszystko inne MM, ale nie torturowalam sie: czasem czarna czekolada (2 kosteczki), dzem mm na sniadanie, owoce, jak rano wstalam wczesniej, ale zadnych powaznych wystepkow typu piwo, slodycze, czy fastfood, czy nawet tradycyjne polaczenia tluszczu z weglami.
No i mam nadzieje, ze dalej chudnac bede - a jesli jeszcze brakuje Ci motywacji to poogladaj osiagniecia dziewczyn - nie wiem gdzie tego szukac, ale pewnie ktos Ci pomoze - robia wrazenie
Powodzenia
|
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne tam , gdzie... chcą! |
| |
|
|
|
 |
Asiek
Brązowy Forumoholik faza II
Na MM od: 9 stycznia 2005
BMI: 22
Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 6 razy Wiek: 36 Dołączyła: 09 Sty 2005 Posty: 802 Skąd: Lublin
|
|
|
|
 |
Gioia
Na MM od: 17.03.09
BMI: 25,2
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Mar 2005 Posty: 357 Skąd: wawa
|
Wysłany: 2005-05-10, 20:01 | |
|
|
|
dziewczyny ja wiem ze sie chudnie
widzialam galerie
tylko sie boje ze nie strace na wadze jesli bede jadla wiecej niz ogorek i dwa kefiry dziennie...
|
|
|
 |
Strusiek
Platynowy Forumoholik ...and my mind is on vacation

Aktualnie stosuje DZ: NIE
Pomogła: 95 razy Dołączyła: 01 Sie 2004 Posty: 47723
|
Wysłany: 2005-05-10, 20:15 | |
|
|
|
Gioia, to ja Ci powiem co ja wykombinowałam, bo ja kombinator z natury jestem
Przeszlam przez 1001 diet, lacznie z Cambridge i tez mialam wrazenie, ze musze jesc jak wrobelek.
Na poczatku mm jadlam normalne duze porcje, ale jakos tak samo z siebie (a moze podswiadomie po poprzednich doswiadczeniach) zaczelam jesc jak ptaszek. I wtedy sobie przypomnialam, ze mam jesc normalnie i pomyslalam, ze mimo ze nie mam ochoty na nic wiecej to i tak bede jadla normalne spore porcje, bo jak mi waga przestanie spadac to bede musiala cos zmienic, a co ja wtedy pokombinuje skoro na dzien dobry ograniczam jedzenie - jem malo ilosciowo i jakosciowo?
I zaczelam jesc normalnie i bardzo dobrze, bo to dalo super efekt
Teraz juz tak nie chudne, no ale to raczej normalne, jak sie sporo schudnie
I teraz wlasnie jest czas, ze kombinuje, ale mam co i z czego wyeliminowac
I waga znowu mi ruszy !!!
No to ide kombinowac dalej, jak to ja - strus-kombinator
|
| |
|
|
|
 |
hiphopera
Brązowy Forumoholik

Pomogła: 4 razy Wiek: 22 Dołączyła: 20 Mar 2005 Posty: 1775 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 2005-05-10, 20:42 | |
|
|
|
nunieczka brawo!!!:hurra: a w ile schudlas tyle ??:)
|
| |
|
|
|
 |
dorka
PANI MODERATOR

Na MM od: 14.11.2004
Pomogła: 288 razy Wiek: 41 Dołączyła: 11 Wrz 2004 Posty: 79001 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2005-05-10, 21:15 | |
|
|
|
Gioia, ja jem naprawdę dużo . Schudłam 11 kg.
Mój mąż na początku MM bardzo się buntował , że musi jeść aż tak dużo.
Strasznie kombinował bo bał się , że na takich ilościach i w dodatku tłuszcz, majonezy , śmietana to na pewno przytyje .
Uwierzył po po pierwszych 5 kg, nabrał pewności po kolejnych .
Schudł razem 18 kg i teraz już mi wierzy
Jemy do syta, jesteśmy szczupli i czujemy się super !
A ilościowo , żeby Ci zobrazować to wygląda to tak , że zjadam z kg warzyw dziennie, 2 jogurty po 150 g, obiad jest bardzo syty bo mięsa pałaszuję spory pojemnik ( koleżanki wytrzeszczają oczy , że daje radę ) , kolacja to puszka tuńczyka a czasami albo twaróg 100g, albo 2 kubki maślanki .
Chyba obrazowo wyjaśniłam .
Sprawdziłam ile zjadam mięsą i wyszło mi że często jakieś 250 g  Goś Ty też jesz tak dużo ? Bo mówisz ,że jesz dużo , ale aż tak ?
|

|
| |
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

|
Wysłany: 2005-05-10, 21:20 | |
|
|
|
| dorka napisał/a: | | że zjadam z kg warzyw dziennie |
|
_________________ Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 |
| |
|
|
|
 |
dorka
PANI MODERATOR

|
|
|
|
 |
gosiowo
Platynowy Forumoholik

|
|
|
|
 |
dorka
PANI MODERATOR

|
Wysłany: 2005-05-10, 21:30 | |
|
|
|
| gosiowo napisał/a: | | no ja sama potrafie zjesc cala paczke to sie nie dziwie |
uffffff....... , ale konkretów też jesz tak dużo ? No mięsa np ? Bo z węglami złożonymi to ja się pilnuje oczywiście, ale mięsko na obiadek to pokaźna porcja jest Ludzie tyle noie jedzą
|

|
| |
|
|
|
 |
|
|