temat poruszony przez anik w DZ
[ Dodano: 2005-02-20, 20:16 ]
anik :
aha mam taka prosbe moglby ktos zebrac do kupy roznice miedzy MM a DZ ? bo kupa ludzi o to pyta a innej odpowiedzi poza - DZ jest bardziej restrykcyjna to ja jeszcze nie widzialam
thinness:
anik, o to trzeba zapytac Zuzla, bo to jej dieta, ale rzeczywiscie, jak na mnie jedyna słuszna odpowiedz to, ze jest bardziej restrykcyjna
anik:
tylkoze taka odpowiedz jest bez sensu bo nic nikomu nie tlumaczy

dla mnie dieta zuzla nigdy nie byla dieta tylko zwyklym wtkiem o MM gdzie doradzalo sie w sprawach menu zeby poczatkujacy nie robili bykow

zauwazone zmieny dotycza : ograniczenia wegli do 100, nie jedzenia owocow (mozemy polemizowac czy to zdrowe

) i tyle
gosiowo :
anik, no to czemu pytasz o roznice skoro je znasz?
anik:
gosiowo bo dziwi mnie nazywanie czegos dieta skoro rozni sie od wyjsciowej 2 rzeczami

dlatego tak kombinuje ze abo jest cos jeszcze abo dz jest tak jak byla kiedys watkiem i tyle
gosiowo
anik, a straczkowe z tluszczami?
to tez chyba roznica
nie wiem byc moze to kwestia nazewnictwa
watek na starym forum tak sie nazywal bo prowadzila go Zuzel
tutaj jest forum Zuzel to i Jej dieta
czy to ma w zasadzie jakies znaczenie?
anik:
gosiowo mnie to bez roznicy ja jestem na MM

, ale majla dostalam z pytaniem o roznice i zbaranialam dlatego poruszam ten temat
sopelek :
anik, z tego co na szybkiego mi przychodzi to na DZ nie jemy soczewicy z tłuszczami
agulec1
Mam tylko pytanie czy różnice między tymi dietami zostały sprawdzone na konkretnych przykładach bo np. monti poleca łączenie zielonej fasolki z tłuszczami czy sprawdziło to kilka osób że połączenie tych dwóch składników zatrzymuje chudnięcie lub spowoduje wzrost wagi.
sopelek
agulec1, Zuzel prowadzi DZ od chyba 4 czy 5 lat, przewinelo sie setki osob i to na podstawie ich reakcji na dane polaczenia produktow a takze na sobie Zuzel opracowala takie a nie inne zasady DZ
Ale zaznacza tez ze kazdy reaguje inaczej i ze jesli chce moze eksperymentowac z MM by doglebnie poznac swoj organiz i samemu sie przekonac na czym chudnie szybciej a na czym spadek wagi spowalnia
dorka:
Kolejna różnica :
Dz mniej restrykcyjnie przesterzega proporcji posiłków tłuszczowych do węglowych w rozliczeniu tygodniowym . Każdy dostosowuje te proporcje indywidualnie .
Sopelku popraw mnie jeśli się mylę
sopelek:
dorka, TAK
zaraz gosiowo zrobi osobny temat o roznicach to tam przerzucimy to