Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatki
Autor Wiadomość
gosiowo 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 82762
Skąd: Warszawa
Wysłany: 21 Wrzesień 2004, 19:36   Dodatki

Adzika Marinika
troche ostatnio szperalem w sieci i na roznych forach- gdzie pojawialy sie przepisy na adżikę. Jak to w mojej naturze- pokombinowac musialem troche i zrobilem tak:
3 kg pomidorow,
- pol kg marchwi,
- pol kg antonowek,
- pol kg czerwonej papryki,
- pol kg cebuli,
- 6 glowek czosnku,
- 10 ostrych papryczek,
- pol szklanki cukru
- lyzka soli (to wg mnie bylo za malo - pozniej soli dodalem do smaku).
Warzywa zostaly pokrojone w kostke - i wszystkie razem- do gara (pomidory w calosci- ze skora, jablka tez ze skora, tylko pozbawione gniazd nasiennych, papryka bez gniazd nasiennych ale juz ostre papryczki- w calosci.
Dusilo sie to przex 3 godziny, a pod koniec dodalem szklanke oleju.
Po ostudzeniu calosc zostala zmiksowana, pozniej podgrzana mocno- i do sloiczkow.
Smaczne to wielce i pikantne, ze ho ho

[ Dodano: 2004-09-21, 20:37 ]
Maczanka Miszki
Maczanka tak prosta, że aż wstyd się nią chwalić. Dwie duże, posiekane cebule zeszklić na oliwie, dodać puszkę krojonych pomidorów, sól, kumin (kmin rzymski) kawałek ostrej papryki (lub szczyptę proszkowanej). Można dodać drobno pokrojoną czerwoną paprykę, ale to niekonieczne, objętość bierze się z ilości cebuli. Dusić aż do odparowania sosu. Ma być gęste i ostre. Dobre na zimno, na ciepło, do sera, wędliny, mięsa, pieczywa i do siebie samego Ogromną zaletą jest czas produkcji, od wzięcia noża i cebuli do ręki do otrzymania gotowego produktu dzieli tylko 15 minut
_________________
Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 
 
gosiowo 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 82762
Skąd: Warszawa
Wysłany: 19 Grudzień 2004, 20:21   

Karambola na cieplo



moze byc deserem a moze byc dodatkiem do miesa

na 2 osoby
2 karambole
maslo
cukier brazowy
sezam

zaczynamy od przypalenia sezamu na patelni
do rondla wrzucamy umyte pokrojone w plasterki 0,5 cm i odpestkowane karambole
dodajemy 2 lyzki masla i 2 lyzki cukru
i sok z polowy cytryny
czekamy az karambola sie zeszkli a sos zgestnieje
ale nie przypali
nie ma byc karmel
tylko gesty maslany sos
przed podaniem posypujemy sezamem

swietnie pasuje do krewetek
_________________
Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,049 sekundy. Zapytań do SQL: 10