Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGI I PYTANIA DOTYCZĄCE PRZEPISÓW!!!
Autor Wiadomość
kaskak82 

Dołączyła: 14 Cze 2009
Posty: 67
Skąd: Opole
Wysłany: 8 Styczeń 2010, 20:47   

No właśnie mam w planach zrobić z przepisu sd_silver z porem tylko nie mam tej mąki stąd moje pytanie.
 
 
kwiatekkkk 

Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 86
Wysłany: 13 Styczeń 2010, 18:54   

mogę prosić o pomoc - jak znajdować przepisy - nic nie potrafię znaleźć a wyszukiwarka jakoś odmawia posłuszeństwa :kwasny:
np, takie muffiny - widziałam na zdjęciu, chcę zrobić ale przepisu nie potrafię odszukać :(
 
 
Domi 


Dołączyła: 31 Mar 2008
Posty: 31288
Skąd: Osówiec
Wysłany: 13 Styczeń 2010, 19:28   

kwiatekkkk, na górze strony masz SZUKAJ , klikasz , wpisujesz muffiny i trochę niżej zamiast tematy zaznaczasz posty i przepisy zgodne z metodą np i wyrzuci Ci wszystkie posty z muffinami :)
 
 
Domi 


Dołączyła: 31 Mar 2008
Posty: 31288
Skąd: Osówiec
Wysłany: 13 Styczeń 2010, 19:30   

http://forum.montignac.co...tm?mode=results
 
 
kwiatekkkk 

Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 86
Wysłany: 13 Styczeń 2010, 21:26   

Domi napisał/a:
kwiatekkkk, na górze strony masz SZUKAJ , klikasz , wpisujesz muffiny i trochę niżej zamiast tematy zaznaczasz posty i przepisy zgodne z metodą np i wyrzuci Ci wszystkie posty z muffinami :)


faktycznie - zaznaczenie postów zamiast tematów ułatwiło trochę sprawę.
tylko, że mam około 12000 :zdziwko: postów do przeczytania i w niektórych słowo muffiny albo muffinki wogóle się nie pojawia.
nie ma prostszej metody na znalezienie tego przepisu :dontgetit:
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 13 Styczeń 2010, 21:28   

kwiatekkkk, jest przeciez osobny temat tylko z przepisami na muffiny http://forum.montignac.com.pl/muffinki-vt3414.htm
 
 
kwiatekkkk 

Dołączyła: 30 Gru 2009
Posty: 86
Wysłany: 14 Styczeń 2010, 19:03   

sd_silver napisał/a:
kwiatekkkk, jest przeciez osobny temat tylko z przepisami na muffiny http://forum.montignac.com.pl/muffinki-vt3414.htm


ślicznie dziękujęi :)
 
 
PaulinaP 


Dołączyła: 01 Lut 2008
Posty: 233
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Styczeń 2010, 13:36   

Jak długo i gdzie można przechowywać PRAZONĄ SOJĘ A'LA ORZESZKI by Javona?
Jak długo prażyć?
_________________

 
 
nikaDD 

Dołączyła: 01 Paź 2008
Posty: 27
Wysłany: 30 Styczeń 2010, 13:19   

Mam pytanie czy te jogurty z Lidla ze słodzikiem są ok? Wyczytałam tam, że jest ekstrakt z marchewki i cukier karmelizowany w jednym ze smaków
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 1 Luty 2010, 09:07   

nikaDD, takie pytania w szatni
 
 
Dolor'es 


Dołączyła: 06 Mar 2010
Posty: 223
Wysłany: 10 Marzec 2010, 22:44   

cześć :)
dopiero uczę sie gotować wg zasad MM (i na razie sprawia mi to po równo kłopotów i frajdy, bo uczę się nowych połączeń, smaków, a moja dotychczasowa kuchnia mi się już przejadła)...
W każdy, razie dzisiaj próbowałam zrobić naleśniki z mąki pp (typ 1850) - i nijak mi nie szło. Na patelni na której normalne naleśniki wychodzą bez zarzutu, te się nie dawały odwrócić - od dołu były zupełnie ścięte, a a z góry surowe, więc przy przewracaniu rozwalały sie.
ciasto było z maki,. mleka0,5%, bialka.
w końcu się poddałam, dorzuciłam żółtko, mając nadzieję, ze je bardziej scali, ale nie jestem przekonana czy to o to chodziło...
będę wdzięczna za komentarze
(no, a moją naukę statystyki, na która miała poświęcić wieczór, szlag trafił, bo w tym czasie mordowałam się z naleśnikami :( )
 
 
Gusiek 
czarna koza


Dołączyła: 05 Sie 2004
Posty: 102627
Skąd: Biestrzykowo
Wysłany: 11 Marzec 2010, 10:48   

Dolor'es napisał/a:
od dołu były zupełnie ścięte, a a z góry surowe, więc przy przewracaniu rozwalały sie.
to chyba strasznie grube :niepewny:
jak sie rozwalaly, to trzeba bylo dodac mąki
btw, ja w ogole nie robie z mlekiem tylko z woda (gazowana :d ), wg mnie sa lepsze
z mlekiem jakies rozmamlane wychodza
_________________
SMS dla Mariusza 75165 o treści POMOC 6674
wybierz pracę, którą kochasz, a nie będziesz musiał pracować nawet przez jeden dzień w swoim życiu
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 11 Marzec 2010, 12:10   

Dolor'es napisał/a:
w końcu się poddałam, dorzuciłam żółtko, mając nadzieję, ze je bardziej scali, ale nie jestem przekonana czy to o to chodziło...


nie o to
mąka pp zawiera mniej glutenu i dlatego jest mniej "kleista"
pewnie musisz sobie wypracować konsystencję ciasta no i po zrobieniu ciasta na naleśniki daj mu troche "odpocząć"

Gusiek napisał/a:
ja w ogole nie robie z mlekiem tylko z woda (gazowana )

ja pół na pół :d
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
Dolor'es 


Dołączyła: 06 Mar 2010
Posty: 223
Wysłany: 12 Marzec 2010, 11:53   

Gusiek i Dorka,
dzięki za podpowiedzi.. :)
nie, one nie były grube, tylko przywierały do patelni...
ja zadziałałam odwrotnie - dolewałam mleka..

Spróbuję jeszcze raz w weekend, może lepiej pójdzie :luka:
 
 
myshaa 


Dołączyła: 21 Kwi 2007
Posty: 39140
Skąd: Opole
Wysłany: 12 Marzec 2010, 12:48   

Dolor'es, a z jakiej mąki robilas?
z zytniej czy pszennej?
_________________
każdy ma prawo czuć się taką świnią, za jaką się uważa
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,495 sekundy. Zapytań do SQL: 10