Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Naleśniki amerykańskie by sd_silver w wykonaniu kukuryka IF
Autor Wiadomość
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 13 Marzec 2010, 13:29   

afaryz napisał/a:
może dlatego zawsze mi wychodzą.


ja nigdy nie ubijam i też mi zawsze wychodzą więc nie w tym sęk :)
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 13 Marzec 2010, 17:12   

jak robię nalesniki amerykańskie to smażę na małym ogniu i pod pokrywką :)
nigdy nie wyszły mi surowe w środku :)
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
Tutti 


Dołączyła: 09 Mar 2010
Posty: 160
Wysłany: 13 Marzec 2010, 19:59   

Ja smzylam na malym ogniu ale goracej,rozgrzanej patelni. Jak wlewalam ciaso to takie grubiutkie na patelni byly..a jak przewracalam to pach, placek...w srodku surowe tak jak napisalam mimo malego ognia:(moze faktycznie brak bialka na to wplynal ale jak czytalam jakis wpis na forum to ktos nie robil z bialkiem i ladne wychodzily..hmm...Ja chce grubiutkie nalesniki:)probwalam 2 raz, 2 raz nie udany;/
Czy tez czujecie make?
 
 
Eb_s 
Don Pedro vel Karramba


Dołączyła: 25 Sty 2008
Posty: 15512
Skąd: k/Sieradz
Wysłany: 13 Marzec 2010, 20:38   

Tutti napisał/a:
Czy tez czujecie make?
no raczej nie da się nie czuć :rotfl:

ale spróbuj tak jak napisała anya ja też tak robię i jeszce nigdy nie były surowe
_________________
Gabriela 21.07.2003
Ignacy 07.12.2008
 
 
Tutti 


Dołączyła: 09 Mar 2010
Posty: 160
Wysłany: 13 Marzec 2010, 21:43   

Oki, tak sprobuje nastepnym razem:)dziekuje dziewczynki:)pochwale sie czy wyszly czy znow klapa;P
 
 
Tutti 


Dołączyła: 09 Mar 2010
Posty: 160
Wysłany: 18 Marzec 2010, 12:22   

Kolejna proba nalesnikow, niestety znow nie udana..myslalam ze sa super bo byly ladnie przypieczone na zewnatrz, dobrze odchodzily od patelni, dobrze sie przewracaly(nie lamaly sie).Smazylam na najmniejszym ogniu na rozgrzanej patelni...Wzielam na talerz, 1 kes no i co?znow surowe w srodku;/teraz mnie brzuchol boli bo zjadlam 1;/czy to moze byc wina tego ze smaze na mace zytniej 1850??a nie pszennej??1 nalesnika na patelni(robie takie ciensze) smaze ok 3-5 min na wolnym ogniu.Nie mam pokrywki do patelni wiec bez niej ale nie sadze ze to wina pokrywki..Jak myslicie?
 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 18 Marzec 2010, 12:50   

Tutti, powiem Ci szczerze że ja smażę co najmniej 2 razy dłużej
one są grube, potrzebują więcej czasu, tym bardziej że to mąka razowa
pokrywka powoduje że ciasto szybciej się ścina
więc jak przewracam naleśnika to ta strona u góry nie jest juz lejąca i totalnie surowa
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18 Marzec 2010, 12:59   

Tutti, musi być mąka pszenna lub orkiszowa
 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 18 Marzec 2010, 13:18   

sd_silver, ja robiłam na zytniej i tez mi wyszły
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
talut 


Dołączyła: 24 Sie 2005
Posty: 28589
Wysłany: 18 Marzec 2010, 13:23   

Tutti, ja robie tak, ze rozgrzewam patelnie na większym ogniu, potem zmniejszam na najmniejszy z możliwych, wrzucam ciasto, przykrywam pokrywką i sobie rośnie powoli, jak góra się zetnie to odwracam i zawsze wychodzi :)
no i jak ciasto robie, to tylko delikatnie mieszam, albo czasem nawet odstawiam na chwile zanim zacznę piec
_________________
 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 18 Marzec 2010, 13:40   

talut napisał/a:
to tylko delikatnie mieszam

ja też, nie miksuje
i robie dokładnie jak talut :D
albo odwrotnie :P
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 18 Marzec 2010, 14:37   

anya napisał/a:
ja robiłam na zytniej i tez mi wyszły

kamikadze :hyhy:
 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 18 Marzec 2010, 15:10   

sd_silver, oj tak :66: chciałam więcej błonnika chyba czy coś tam, nie pamiętam :66:
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
Tutti 


Dołączyła: 09 Mar 2010
Posty: 160
Wysłany: 19 Marzec 2010, 18:33   

Kurde, to przez ta make, pewnie za ciezka:)No to musze kupic pszenna lub orkiszowa wlasnie, moze sie uda.Dziekuje za rady:)
Aha, a czy np jak na chlebie sklepowym w skladzie jest: maka orkiszowa, drozdze,sol np. to czy jest ok?czy musi byc napisane ze maka orkiszowa 1850 lub 2000?a moze kazda orkiszowa jest dozwolona?
 
 
talut 


Dołączyła: 24 Sie 2005
Posty: 28589
Wysłany: 19 Marzec 2010, 18:41   

Tutti napisał/a:
musi byc napisane ze maka orkiszowa 1850 lub 2000?

:)
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,157 sekundy. Zapytań do SQL: 10