Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
zawijańce drożdżowe z serem i powidłami w obrazkach IF
Autor Wiadomość
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 8 Marzec 2008, 21:42   

nie zauważyłam nigdy tego wątku :zdziwko:
a tu takie rarytasy :oczami:

Basiulka, mistrzyni normalnie :padam:
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
martasi 

doula w gotowości ;)


Dołączyła: 02 Gru 2005
Posty: 19205
Skąd: Siedlce
Wysłany: 10 Październik 2008, 19:21   

Będę dziś robić z białym serem i cynamonem.
_________________
W bieganiu nie chodzi o czas i dystans. Nie to definiuje zwycięzcę. Zwycięzcą jest każdy, kto podejmuje walkę z własnymi słabościami.
 
 
libretka 


Dołączyła: 10 Sie 2008
Posty: 2581
Skąd: Gdynia/Żelistrzewo
Wysłany: 14 Październik 2008, 11:10   

no, no ja też dopiero dzisiaj odkryłam ten przepis, już się nie mogę doczekać, będę robić, ślinka cieknie. Pozdrawiam!!! :hurra:
_________________
 
 
afaryz 

Dołączyła: 17 Kwi 2008
Posty: 1754
Wysłany: 18 Październik 2008, 11:10   

to może ja też dziś je machnę :d ?
 
 
libretka 


Dołączyła: 10 Sie 2008
Posty: 2581
Skąd: Gdynia/Żelistrzewo
Wysłany: 18 Październik 2008, 12:36   

robiłam wczoraj zawijańce i coś mi nie wyszły, jakieś zakalcowate wyszły chyba dałam za dużo mleka do twarogu? i to spowodowało zakalca, całą resztę robiłam zgodnie z przepisem, ale zjeść je się da!!! pozdrawiam :bra:
_________________
 
 
afaryz 

Dołączyła: 17 Kwi 2008
Posty: 1754
Wysłany: 18 Październik 2008, 14:28   

jakieś poł h temu wyjełam je z piekarnika. poprzewracały się i poprzyklejały, bo dałam dość sporo twarogu spróbowąłam kawałeczek, mało słodkie ale kruche i fajnie się upiekł ser, że przypomina jakby trochę sernik :oczami:

libretka, hm.. a zakalec to może od tego, że za bardzo rozwodniłaś twaróg? nie wiem, nie znam się na pieczeniu, piekę tylko ściśle wg instrukcji :zawstydzony:
 
 
truska 


Dołączyła: 12 Kwi 2007
Posty: 9686
Skąd: Żory
Wysłany: 18 Październik 2008, 14:37   

afaryz, zrób fotkę i wrzuć :cisza:
_________________
Emil 24.11.2015
Leon 20.07.2017
 
 
duende 
I faza

Dołączyła: 29 Gru 2008
Posty: 195
Wysłany: 3 Styczeń 2009, 23:27   

ooo znam ten przepis i stosuję od lat :szok:
To moje domowe bułeczki serowo cynamonowe, lecz w wersji z mąką z pp.
Jak to cudownie, że będę mogła je nadal robić będąc w zgodzie z mm! :w00t: :w00t:
_________________
67 -> 66,5 -> 66,1 -> 65,1 ... cdn.
 
 
szczuek 


Dołączyła: 24 Lis 2004
Posty: 4837
Skąd: Wrocław
Wysłany: 6 Styczeń 2009, 22:57   

zrobiłam dzisiaj
tzn próbowałam zrobić, bo w wypiekach drożdżowych to ja najmocniejsza nie jestem
wszystko kleiło mi sie okrutnie, to nawet nie próbowałam rolady robic, tylko 2 bułki ulepiłam, a reszte cista do małych foremek silikonowych, ser do srodka
pachniało tak obłędnie ze o godz 21ej zjadłam jedną :wstyd:
_________________
jak kochać to księcia, jak kraść to miliony
 
 
Ani@ 
Ania Bania (dawniej Basiulka)


Dołączyła: 02 Sie 2004
Posty: 5272
Wysłany: 8 Styczeń 2009, 19:55   

szczuek, :rotfl:

cieszę się, że spróbowałaś, pomimo

szczuek napisał/a:
w wypiekach drożdżowych to ja najmocniejsza nie jestem


:cmok:


Dawno ich nie robiłam...
może też zrobię :niepewny:
_________________
Julia & Jakub
 
 
szczuek 


Dołączyła: 24 Lis 2004
Posty: 4837
Skąd: Wrocław
Wysłany: 5 Luty 2009, 20:37   

Cytat:
Dawno ich nie robiłam...
może też zrobię :niepewny:

ja już nie robie
wtedy jak zrobiłam, to zjadłam połowe w nocy :wstyd: :rotfl:
_________________
jak kochać to księcia, jak kraść to miliony
 
 
Nadzieja 


Dołączyła: 05 Sie 2008
Posty: 380
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 18 Kwiecień 2009, 17:50   

Połączyłam ten przepis z przepisem na Drożdżowe zawijańce Gosiowo - w sumie to sa one podobne.
Drożdżówki wyszły pycha - nie powstrzymałam się i jedną zjadłam!
Mam tylko zapytanie - po pokrojeniu ich na paseczki pieczecie je na płasko czy w pionie - bo moje się poprzewracały, a do tego dość mocno urosły że posklejały się do siebie. Ale to nic - i tak zjem je z wieeeelkim smakiem!
_________________
W lipcu '08 było 78, a potem 77,76,.....,,70,69,68,67,66,65!
Jest już dobrze - w końcu BMI w granicach normy ale to nie koniec!
 
 
truska 


Dołączyła: 12 Kwi 2007
Posty: 9686
Skąd: Żory
Wysłany: 18 Kwiecień 2009, 20:24   

Nadzieja napisał/a:
po pokrojeniu ich na paseczki pieczecie je na płasko

:tak:
_________________
Emil 24.11.2015
Leon 20.07.2017
 
 
promesse 

Dołączyła: 11 Mar 2006
Posty: 8646
Skąd: 3city
Wysłany: 16 Styczeń 2010, 22:32   

:hmm: tak się zastanawiam czy można by przygotować te zawijańce wieczorem, a rano je tylko upiec? :luka:
chyba będą sobie leżeć przez noc i rosnąć, prawda? :niepewny: czy im się coś stanie?
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17 Styczeń 2010, 15:16   

promesse, ja bym zaryzykowała trzymanie ich przez noc w lodówce , rano wyjąc i upiec za 30 minut powiedzmy :)
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,098 sekundy. Zapytań do SQL: 9