Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Kurczak ala carbonara IF
Autor Wiadomość
Strusiek 
...and my mind is on vacation


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 49030
Wysłany: 19 Styczeń 2006, 22:33   

Wesoła ta carbonara :super:
Muszę sobie zrobić :hurra:
 
 
Herbata 


Dołączyła: 30 Kwi 2005
Posty: 408
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 11:57   

Ja tu nie chciałabym wyjść na kompletnego imbecyla kuchennego , ale czy podana w przepisie 'śmietanka' to tosamo co zwykła śmietana? Czy może to jakaś specjalna jak do kawy? :zakrecony:
_________________
url=http://www.suwaczki.com/][/url]




-7kg
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 20 Styczeń 2006, 11:59   

Herbata nie wiem jak w przepisie ale śmietanka z reguły jest słodka a smietana kwaśna

qqrq5 jeste THE BEST :super:
 
 
Ajka 

Dołączyła: 24 Sie 2004
Posty: 835
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 09:31   

gosiowo napisał/a:
z parmezanem


Przepraszam, że się wtrącam: z peccorino.

Ewentualnie można zastąpić parmezanem, ale oryginalnie ma być peccorino w carbonarze.
BTW zastąpiłam kiedyś peccorino oscypkiem tartym lekko wysuszonym, było pycha, ale to była tylko inspiracja (nadużyciem byłoby nazwać taką potrawę makaronem alla carbonara :rotfl: Mimo to polecam :D ).
 
 
gosiowo 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 82762
Skąd: Warszawa
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 09:40   

tak jak i grana padano ;)
wiadomo ze chodzi o twardy ser tego typu
nie bede sie klocic o peccorino ale dla mnie to on polowy smaku parmezanu nie ma i ta carbonara mocno cienka by wyszla ;)
kwestia regionu podejrzewam
jedni maja peccorino inni parmigiano ;)
_________________
Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 
 
Ajka 

Dołączyła: 24 Sie 2004
Posty: 835
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 16:52   

gosiowo napisał/a:
on polowy smaku parmezanu nie ma


nie ma co się kłócić, bo to kwestia gustu. Ja wolę peccorino, za parmezanem nie przepadam, ale to jest sprawa indywidualna.
 
 
qqrq5 

Dołączyła: 05 Sie 2004
Posty: 43164
Skąd: z kurnika
Wysłany: 23 Styczeń 2006, 17:50   

ja tez nie lubie parmezanu :luka:
_________________
[*] i

....Matka trzyma Cię za rekę tylko przez chwilę, w sercu nosi całe życie.....
 
 
mao 
baaardzo powoli, ale do przodu


Dołączyła: 14 Cze 2006
Posty: 1387
Wysłany: 4 Lipiec 2006, 07:25   

:)
pycha bylo.... w niedziele na obiad zapodalam ;)
z gora salaty zjadlam tego kurczaczka, maz z salata i kasza gryczana, byl bardzo zadowolony, nawet zaklepal sobie, ze na nastepny dzien on zje reszte :hyhy:
pycha, pycha....
_________________
nikt nie mowil, ze bedzie latwo...
:) :)
 
 
qqrq5 

Dołączyła: 05 Sie 2004
Posty: 43164
Skąd: z kurnika
Wysłany: 4 Lipiec 2006, 07:28   

:padam:
_________________
[*] i

....Matka trzyma Cię za rekę tylko przez chwilę, w sercu nosi całe życie.....
 
 
Dziubuś 


Dołączyła: 22 Kwi 2006
Posty: 119
Skąd: Szczecin
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 20:10   

Mam głupie pytanie, co to za śmietana UHT :zawstydzony: Czy może być po prostu mm ale dwie po 250 g, to nie za dużo??
_________________
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 09:17   

Dziubuś, smietanka UHT to taka w kartoniku, słodka
 
 
Dziubuś 


Dołączyła: 22 Kwi 2006
Posty: 119
Skąd: Szczecin
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 09:32   

AA :zawstydzony: Bardzo Ci dziękuje za wyjaśnienie sd_silver :D
_________________
 
 
qqrq5 

Dołączyła: 05 Sie 2004
Posty: 43164
Skąd: z kurnika
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 09:44   

probowałam robic tez ze zwykłej smietany niestety zwarzyło sie
jak ktos ma dostep do wiejskiej smietany to polecam niebo w gebie jeszcze lepsze niz z UHT
_________________
[*] i

....Matka trzyma Cię za rekę tylko przez chwilę, w sercu nosi całe życie.....
 
 
Ewik 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 12968
Skąd: ze wsi
Wysłany: 28 Lipiec 2006, 18:46   

Ale mnie gosiowo porozsmieszala w tym watku :rotfl: :66:
_________________
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.

( Milton H. Erickson )
 
 
Ewik 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 12968
Skąd: ze wsi
Wysłany: 28 Lipiec 2006, 18:48   

qqrq5, A gdyby dodoc do tego wszystkiego pieczarki, to wyjdzie kurczak ina czej by zuzel. Wlasciwie zmodyfikowany przeze mnie, bo ja te smietane dodaje wczesniej, czyli robie tak jak Ty ta carbonare, tylko pieczarki i cebula tam jest i ser zolty na koncu :hmm:
_________________
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.

( Milton H. Erickson )
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,039 sekundy. Zapytań do SQL: 9