Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
KURCZAK z PEKINKA I PAPRYKĄ - tłuszczowe I Faza
Autor Wiadomość
sopelek 


Dołączyła: 14 Lip 2004
Posty: 10900
Wysłany: 9 Marzec 2006, 22:19   KURCZAK z PEKINKA I PAPRYKĄ - tłuszczowe I Faza

porcja dla 2 osób

skladniki
- 2 piersi duze
- pekinka srednia
- papryka mala lub pol duzej
- przyprawy (sol, czosnek, pieprz ziołowy, cynamon, papryka slodka)
- olej

kroimy piersi w kostke i doprawiamy (zalewamy oliwa, pieprzymy, solimy, cynamonujemy, paprykujemy :D )
kroimy warzywa i wrzucamy na rozgrzany olej solimy i czosnkujemy


jak sie podsmazy wrzucamy piersi i smazymy az beda takie jak lubimy


gotowe do spozycia i naprawde PYCHA :ok:
Ostatnio zmieniony przez sd_silver 29 Marzec 2006, 07:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 9 Marzec 2006, 22:28   

sopelek, wygląda pysznie :oczami: a jakie proste i nieskomplikowane :)
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
qqrq5 

Dołączyła: 05 Sie 2004
Posty: 43164
Skąd: z kurnika
Wysłany: 10 Marzec 2006, 08:22   

:slini:
_________________
[*] i

....Matka trzyma Cię za rekę tylko przez chwilę, w sercu nosi całe życie.....
 
 
anetaw2 


Dołączyła: 23 Lut 2006
Posty: 7269
Skąd: Małopolska
Wysłany: 10 Marzec 2006, 08:49   

zastanawia mnie tu cynamon do tego kurczaka ?? ale na pewno spróbuje takego "przyprawiania" bo Twoje pomysły sopelek sa rewalcyjne!!
_________________
Dwa poziomy
 
 
angela-rt 

MODERATOR papryczka


Dołączyła: 02 Sie 2004
Posty: 15261
Skąd: z Olsztynu :-)
Wysłany: 10 Marzec 2006, 09:00   

sopelku a smazysz piersi juz w warzywach???Ja zawsze oddzielnie a potem pod koniec łącze ;)
Wyglkąda super :super: ,jutro robie ;)
 
 
sopelek 


Dołączyła: 14 Lip 2004
Posty: 10900
Wysłany: 10 Marzec 2006, 15:54   

angela-rt, smaze w warzywach i to nie za dlugo zeby nie byl jak trawa potem tylko taki fajny no :D
cynamon wlasnie nadaje ten fajny smak :oczami: ja sypie sporo na miesko tych przypraw co wymienilam potem to miesko sobie powinno conajmniej z 30min postac zeby przejsc przyprawami :)
warzyw tez za dlugo nie smaze bo lubie takie na ząb a nie mamałyge :D
 
 
Kath 


Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 14347
Skąd: pl
Wysłany: 11 Marzec 2006, 08:29   

:bra:
_________________
mam odwagę marzyć i cholerny upór,by pragnienia prawdą się stały
 
 
queenet 
queenet paltrow :)


Dołączyła: 12 Mar 2005
Posty: 6626
Skąd: że znowu
Wysłany: 11 Marzec 2006, 11:30   

Sopelek wygląda super i robi się błyskawicznie :hurra:
 
 
barbami 


Dołączyła: 01 Mar 2006
Posty: 125
Skąd: Hajnówka
Wysłany: 11 Marzec 2006, 21:21   

A ile lać tej oliwy? Taki posiłek to chyba lepiej na obiad niż kolację? Pytam się, bom trochę zielona w tym wszystkim.
_________________


 
 
sopelek 


Dołączyła: 14 Lip 2004
Posty: 10900
Wysłany: 12 Marzec 2006, 01:07   

barbami, obiad lub wczesna kolacje ale na kolacje malo oleju a wrecz lepiej duszone warzywa :)
oleju na oko ;) czyli tyle zeby cos bylo :) pekinka nie chlonie oleju za bardzo
a najlepiej probuj... nalej odrobine a jak ci za sucho bedzie to dolejesz :)
 
 
barbami 


Dołączyła: 01 Mar 2006
Posty: 125
Skąd: Hajnówka
Wysłany: 12 Marzec 2006, 06:11   

Pewnie mnie wyśmiejecie, ale jak się robi duszone warzywa? W garnku czy na patelni? Wiem, że to na małym ogniu pod przykryciem, ale ile czasu, ile wody czy oleju to bij zabij nie wiem. :wstyd:
_________________


 
 
sopelek 


Dołączyła: 14 Lip 2004
Posty: 10900
Wysłany: 12 Marzec 2006, 11:05   

barbami, duszone to na wodzie (niewiele jesli pod przykrywka a pod koniec odkrywasz zeby odparowaly albo wiecej jak bez przykrywki) a czy na patelni czy w garnku to wsio ryba :D
czas nie do okreslenia :) dus tyle by byly lekko al dente czyli nie mamalyga ;) bo takie zalecane na MM i wg mnie najlepsze :)
 
 
karlito 


Dołączyła: 20 Mar 2005
Posty: 3265
Skąd: Oxford :d
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 12:29   

sopelek, :bra: :bra: :bra:
własnie pożarłam :hyhy:
Nie sądziłam że można jeść pekinkę z patelni,ale jest super :hurra: taka mieciutka i inna :orany: :bra:
I druga rzecz, jaka odkryłam, to cynamon do kurczaka :hurra: jest pycha! świetnie się komponuje :hurra:

Danie proste, węcz banalne do zrobienia, i zajmuje niecałe 10 min.
Bardzo fajny pomysł Sopelku :okok:
 
 
sopelek 


Dołączyła: 14 Lip 2004
Posty: 10900
Wysłany: 5 Kwiecień 2006, 14:00   

ciesze sie ze smakowalo :hurra:
ja czasmi sypie rozne przyprawy a potem sie okazuje ze to dobre :rotfl:
 
 
anetaw2 


Dołączyła: 23 Lut 2006
Posty: 7269
Skąd: Małopolska
Wysłany: 11 Maj 2006, 11:14   

zastanawiał mnie tu cynamon do tego kurczaka, i okazało sie, że pasuje jak ulał :) , nadaje świetny smak, taki inny ten kurak wychodzi :hurra:
a pekinka z patelni to juz w ogóle rewelacja :hurra: ,
jakbym nie wiedziala ze to pekinka, to bym jej nie poznala na talerzu :)
sopelek eksperymentuj dalej, czekamy na nowe pomysły :hyhy:
_________________
Dwa poziomy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,049 sekundy. Zapytań do SQL: 10