Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Ciasto marchewkowe IF
Autor Wiadomość
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 25 Listopad 2006, 17:26   Ciasto marchewkowe IF

dokladny przepis tutaj

morele i sliwki kroimy

marchew trzemy na cienkie wiórki


miksujemy skladniki ciasta, dodajemy owoce, marchewke i piane z bialek

przekladamy do keksów i pieczemy kolo godziny

po upieczeniu wyglada tak


bardzo smaczne, wilgotne ciasto o korzennym aromacie
mozna jesc na sniadanie z warzywami
Ostatnio zmieniony przez sd_silver 21 Listopad 2007, 15:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gosiowo 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 82762
Skąd: Warszawa
Wysłany: 25 Listopad 2006, 17:36   

:bra:
_________________
Jestem sobie mały miś, gruby miś ... jestem sobie mały miś, śmieszny miś...
 
 
Marchewunia 
kuranarozdrożu


Dołączyła: 16 Sty 2005
Posty: 34578
Wysłany: 25 Listopad 2006, 17:44   

:hurra:
_________________
marchewkowy biznes :d

www.karotnaturalnie.pl
 
 
Kath 


Dołączyła: 16 Lut 2006
Posty: 14347
Skąd: pl
Wysłany: 25 Listopad 2006, 18:22   

miałam dziś robić marchewkowe :D
bo byłam swiecie przekonana ,ze mam marchewki w domu :D
ale po otwarrciu lodowki okazało się ze nie mam ANI jednej :zdegustowany:


zachecająco wyglada ;>


dobre ;>
_________________
mam odwagę marzyć i cholerny upór,by pragnienia prawdą się stały
 
 
promesse 

Dołączyła: 11 Mar 2006
Posty: 8646
Skąd: 3city
Wysłany: 25 Listopad 2006, 19:11   

:w00t: będzie u mnie na Święta :D
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 26 Listopad 2006, 09:21   

na drugi dzien jeszcze lepsze
wilgotne i pachnace :oczami:
 
 
angela-rt 

MODERATOR papryczka


Dołączyła: 02 Sie 2004
Posty: 15261
Skąd: z Olsztynu :-)
Wysłany: 26 Listopad 2006, 10:06   

sd_silver, :bra: :bra: :bra:
_________________
www.smoczynski.com Przeczytaj prosze,może pomożesz
_____________________________________________
Nie wiesz co zjeść na kolację? Zjedz rybę !!!
_____________________________________________
Człowiek je,ale umie jeść tylko człowiek inteligentny.
Anthelme Brillat-Savarin
 
 
Zuzel 



Dołączyła: 11 Lip 2004
Posty: 20595
Skąd: Iława
Wysłany: 26 Listopad 2006, 12:22   

super :bra: sd_silver, :padam:

 
 
Ani@ 
Ania Bania (dawniej Basiulka)


Dołączyła: 02 Sie 2004
Posty: 5272
Wysłany: 26 Listopad 2006, 22:17   

sd_silver, Mistrzu :orany:
:padam:

:bra:

Mój mąż kocha ciasto marchewkowe, więc upiekę na bank :w00t:
_________________
Julia & Jakub
 
 
anetaw2 


Dołączyła: 23 Lut 2006
Posty: 7269
Skąd: Małopolska
Wysłany: 26 Listopad 2006, 22:25   

sd_silver,
:padam: :bra: :w00t:
_________________
Dwa poziomy
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27 Listopad 2006, 09:00   

nie skakac tylko robic :hyhy:

 
 
sopelek 


Dołączyła: 14 Lip 2004
Posty: 10900
Wysłany: 28 Listopad 2006, 14:28   

sd_silver napisał/a:
na drugi dzien jeszcze lepsze
a jak przechowujesz :?:
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 28 Listopad 2006, 14:39   

sopelek napisał/a:
jak przechowujesz

w woreczku, w chlebaku
mozna tez zamrozic
 
 
Moonlight 


Dołączyła: 02 Lis 2006
Posty: 2824
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Grudzień 2006, 12:34   

Ja to ciasto w wersji nie MM zawsze jadłam z przepyszną polewą. Mam ją w normalnej wersji, ale w MM też chyba wyjdzie.
Wersja normalna:
Serek homogenizowany waniliowy rozpuszczamy w garnuszku z 2-3 łyżkami masła i cukrem waniliowym. I smarujemy tym ostudzone ciasto.
Wersja MM:
Serek homogenizowany 0%tł, aromat waniliowy i łyżka fruktozy. Dobrze zastąpiłam? Nie wiem co z masłem, bo to tł więc odpada. Chyba można w ogóle je pominąć. I tak będzie dobre :)
 
 
korel 


Dołączyła: 20 Wrz 2004
Posty: 390
Skąd: Warszawa
Wysłany: 3 Grudzień 2006, 08:36   

sd_silver, o bardzo dobrze że otworzyłaś wątek obrazkowy bo tu można sobie o przepise pogadać
No więc się poskarżyc przyszłam... :wstyd:
Nie wyjszło mi ciacto :wstyd:
Nie wiem dlaczego... Tylko dwie modyfikacje: zamiast 1/2 szk. mleka dodałam 1/2 szkl kefiru, piekłam w tortownicy a nie w keksówce...
Nie upiekło sie w środku.... Pieklam godzine- nic, tylko skorupa z wierzchu się zrobiła. Ale nic, nie poddaję się. Zdjęłam skorupę i siup do pieca... i tak jeszcze ze 2 razy... Ponad dwie godziny się piekło i nic :szok:
Co to mogło być? Masz pomysł?
Twoje wygląda wysmieniecie!!!

Agfu, ja jeszcze do tego serka dodawałam cytryny...mhmmmm. A masło po prostu olać. Nawet jak twaróg się zmiksuje porządnie z mlekiem w mikserze (malakserze? blenderze? ja nie znaju szto jest szto) to jest gładziudki jak dupeczka niemowlaka i b. smaczny :hyhy:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,039 sekundy. Zapytań do SQL: 9