Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Chlebek sojowy Basi w wykonaniu Malty - IF Tłuszczowe
Autor Wiadomość
olik1980 

Dołączyła: 22 Wrz 2004
Posty: 20565
Wysłany: 15 Maj 2009, 20:45   

A czy ktoś próbował z tego zrobić pizzę? Taką z serem różniastym bym zrobiła :hmm: Mąkę mam, tylko droga to mi szkoda popsuć.
 
 
anya 


Dołączyła: 06 Maj 2005
Posty: 34310
Skąd: posen
Wysłany: 15 Maj 2009, 21:00   

olik1980, jakbym dostała taką mąke w swoje łapy to bym od razu z pizzą spróbowała :D
_________________
bolly/kolly/tolly mnie
Raqs Sharki
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15 Maj 2009, 21:12   

po raz kolejny uczulamy , ze wypieki z tej mąki mogą hamować chudnięcie
ta maka to węglowodan a na DZ nie stosujemy takiego połączenia z tłuszczami
dopuściłyśmy stosowanie granulatu sojowego do tłuszczy ale jako dodatek
prosze zatem o rozwagę :)

lepiej moim zdaniem poczekać do II fazy i zjeść pizze na razowym spoczie :)
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 15 Maj 2009, 21:15   

tu jeszcze opinia Zuzel na ten temat przeklejone z szatni :

Cytat:
chleb sojowy z mąki z mielonej soi został wymyślony na austriackim forum dla tych, którzy nie umieją się bez niego obejść do tłuszczowych dodatków

ja osobiście polecam chleb z mąki pełnego przemiału zbóż takich jak pszenica czy żyto z węglowodanowymi dodatkami
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
olik1980 

Dołączyła: 22 Wrz 2004
Posty: 20565
Wysłany: 27 Maj 2009, 18:51   

Poszłam po całości...



ale... mnie średnio ten chleb smakuje :wstyd:
 
 
szczuek 


Dołączyła: 24 Lis 2004
Posty: 4837
Skąd: Wrocław
Wysłany: 27 Maj 2009, 20:49   

olik1980, konia z rzędem za taki obiad :oczami:
_________________
jak kochać to księcia, jak kraść to miliony
 
 
olik1980 

Dołączyła: 22 Wrz 2004
Posty: 20565
Wysłany: 23 Czerwiec 2009, 09:04   

Przekroiłam bochenek tego chleba na pół, połówkę w poprzek na 4 pajdy, w środku wycięłam kieliszkiem dziurę, wrzuciłam na rozgrzany olej, obsmażyłam z jednej strony, przełożyłam na drugą i w dziury wbiłam jajko. Do tego pokrojone w plasterki ogórki z pomidorkiem i śmietaną. Pyszne, tłuszczowe (2 fazowe ;) ) śniadanie :slini: Chciałam fotkę zrobić, ale się nie mogłam powstrzymać od zeżarcia natychmiast.
 
 
Marzenas 


Dołączyła: 18 Lis 2004
Posty: 2116
Skąd: Legionowo
Wysłany: 20 Październik 2009, 12:52   

dziewczyny, na pewno 80 gram tej mąki? to nie za mało? podwójna porcja to 160 gram, jakoś wydaje mi się ciut mało, chyba że ta mąka wagowo inna :( . Przymierzam się do tego chlebka......., bo przechodzę na dietę bezglutenową.
_________________
Marzena
 
 
kaczyna72 


Dołączyła: 26 Maj 2009
Posty: 70
Skąd: wielkopolska
Wysłany: 7 Maj 2010, 11:42   

ja piekłam go wczoraj i dałam tylko 2 łyżeczki proszku i piekłam w 150 stopniach 40 minut tez wystarczyło chyba ze mój piekarnik za bardzo grzeje bo muszę wszystko krócej piec bo się pali no i dodałam jeszcze zioła prowansalskie i troche soli nawet dobre wyszło
 
 
okkko 


Dołączyła: 17 Mar 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 6 Wrzesień 2010, 09:48   

Witam
Mam pytanie do osób piekacych ten chleb z podwójnej porcji- czy koniecznie trzeba dac 6 jajek?
ja i tak sporo jajek jem na tej diecie.
Upiekłam pojedyncza porcje na próbe czy to jest jadalne- zasmakowało mi wiec bym upiekła wiecej ale mam watpliwosci czy jak dam mniej jajek to tez wyjdzie
_________________


 
 
oro 


Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1764
Skąd: Barlinek
Wysłany: 16 Maj 2012, 05:42   

dziewczyny - upiekłam ten chleb i teraz pytanie - on jest tylko na śniadanie? czy można go zjeść na kolację lub obiad?
_________________
Martyna 04.11.2002

Maja 04.01.2005
 
 
Domi 


Dołączyła: 31 Mar 2008
Posty: 31288
Skąd: Osówiec
Wysłany: 16 Maj 2012, 13:16   

też się chętnie dowiem :hyhy:


oro, a dobry w smaku jest ? :luka:
 
 
oro 


Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1764
Skąd: Barlinek
Wysłany: 16 Maj 2012, 13:37   

Domi, na tyle dobry, że wzięłam do pracy z zamiarem poczęstowania kolegów a sama zjadłam :66:

mi smakuje troszkę jak babka - nie ma cukru ale mi się wydaje słodkawy
_________________
Martyna 04.11.2002

Maja 04.01.2005
 
 
Domi 


Dołączyła: 31 Mar 2008
Posty: 31288
Skąd: Osówiec
Wysłany: 17 Maj 2012, 11:48   

oro, dzięki :) , a mogę wiedzieć gdzie kupiłaś tą mąkę ? :luka:
 
 
oro 


Dołączyła: 05 Mar 2006
Posty: 1764
Skąd: Barlinek
Wysłany: 17 Maj 2012, 11:49   

Domi, zrobiłam sama w TM

ale właśnie trwa dyskusja w szatni, że się zmieniły zasady i chlebek ten jest drugofazowy :hmm:
_________________
Martyna 04.11.2002

Maja 04.01.2005
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,046 sekundy. Zapytań do SQL: 9