Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Chlebek sojowy Basi w wykonaniu Malty - IF Tłuszczowe
Autor Wiadomość
promesse 

Dołączyła: 11 Mar 2006
Posty: 8646
Skąd: 3city
Wysłany: 14 Luty 2008, 12:55   

kaladia, to Ty nie drugofazujesz?? :niepewny:

eh, też bym chciała chlebek z szyneczką :oczami: :d
 
 
kaladia 


Dołączyła: 02 Sie 2004
Posty: 17092
Skąd: Warszawa
Wysłany: 14 Luty 2008, 13:45   

kassik83, teraz zamierzam pierwszofazować :)
 
 
Malta 
Infantylna czarownica Malta


Dołączyła: 14 Lis 2007
Posty: 3045
Skąd: prawie Gliwice
Wysłany: 14 Luty 2008, 14:32   

Aha - trzeba uwaać z chlebkiem podczas wyciągania z keksówki, bo łatwo go uszkodzic ;-)
_________________

Kocioł Stregi
 
 
Ewik 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 12968
Skąd: ze wsi
Wysłany: 23 Luty 2008, 05:34   

Malta napisał/a:
trzeba uwaać z chlebkiem podczas wyciągania z keksówki, bo łatwo go uszkodzic ;-)

:zdziwko: U mnie sam wylatuje, wystarczy, ze ja przekrecam do gory "nogami" ;)
Dzis upieklam. Fajnie wyszedl. duzo fajniej niz pierwszy. Teraz wolniej make sypalam i nie porobily mi sie grudki. Pozniej po upieczeniu (w tym pierwszym ) byly takie zolciejze plamki gdzieniegdzie. Ten dzisiejszy pieknie wyrosli :oczami:
_________________
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.

( Milton H. Erickson )
 
 
Ewik 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 12968
Skąd: ze wsi
Wysłany: 23 Luty 2008, 05:36   

Malta, Tak teraz przyjrzalam sie Twojemu i Twoj jakos inaczej wyglada :hmm: Moze 50min, to niewystarczajacy czas pieczenia :hmm:
_________________
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.

( Milton H. Erickson )
 
 
Malta 
Infantylna czarownica Malta


Dołączyła: 14 Lis 2007
Posty: 3045
Skąd: prawie Gliwice
Wysłany: 23 Luty 2008, 18:39   

Ewik, ja po prostu wyciągałam go jak był gorący. Mam piekarnik gazowy i on z jednej strony mi lekko pali :-). A mój chlebek był smaczny i upieczony :)
_________________

Kocioł Stregi
 
 
Orinoko 

Dołączyła: 23 Sie 2006
Posty: 291
Skąd: okolice Pzn
Wysłany: 25 Luty 2008, 18:57   

Czy kolejnosc dodawania skladnikow ma znaczenie? Zrobilam inaczej niz w przepisie, bo nie doczytalam i nie wiem, czy wyjdzie. Wlasnie siedzi w piekarniku... :niepewny:
_________________
Coś się kończy, coś się zaczyna........
 
 
Malta 
Infantylna czarownica Malta


Dołączyła: 14 Lis 2007
Posty: 3045
Skąd: prawie Gliwice
Wysłany: 25 Luty 2008, 19:27   

Orinoko, a wyrósł? ;-) Jak wyrósł to się nie ła :)
_________________

Kocioł Stregi
 
 
Orinoko 

Dołączyła: 23 Sie 2006
Posty: 291
Skąd: okolice Pzn
Wysłany: 25 Luty 2008, 19:57   

Hurra! :hurra: :hurra: :hurra: Wyrosl i jest jadalny! super! (choc mezowi nie smakuje) :(
_________________
Coś się kończy, coś się zaczyna........
 
 
Malta 
Infantylna czarownica Malta


Dołączyła: 14 Lis 2007
Posty: 3045
Skąd: prawie Gliwice
Wysłany: 25 Luty 2008, 20:03   

Orinoko, zrób z tego chleba tosty lub grzanki z serem. Będzie wpieprzał jak dziki. :D
_________________

Kocioł Stregi
 
 
Orinoko 

Dołączyła: 23 Sie 2006
Posty: 291
Skąd: okolice Pzn
Wysłany: 25 Luty 2008, 23:22   

Hyhy sama chetnie sie rzuce nan jutro, znaczy na chlebek
A maz ostatnio beznabialowy, nawet sera zoltego nie je :przestraszony:
_________________
Coś się kończy, coś się zaczyna........
 
 
Ewik 


Dołączyła: 01 Sie 2004
Posty: 12968
Skąd: ze wsi
Wysłany: 25 Luty 2008, 23:37   

Malta napisał/a:
zrób z tego chleba tosty

no nie wiem ;) Robilam tosty i... ;)
Mysle, ze to kestia przyzwyczajenia. gdybym sie wychowala na sojowym to pewnie by mi nie smakowal zwykly ;)
Teraz jem i coraz bardziej mi smakuje :w00t: Potostowany rzeczywiscie duzo lepszy, ale moj R nadal nie chce :]
_________________
Najlepszy jest ten czas, który mam przed sobą.

( Milton H. Erickson )
 
 
Malta 
Infantylna czarownica Malta


Dołączyła: 14 Lis 2007
Posty: 3045
Skąd: prawie Gliwice
Wysłany: 26 Luty 2008, 14:06   

Ewik, mj maż jest tak spragniony chleba, że zje wszysko :D
_________________

Kocioł Stregi
 
 
kaarolinaa 


Dołączyła: 15 Wrz 2007
Posty: 5975
Skąd: Dublin
Wysłany: 27 Luty 2008, 16:41   

Malta, podpowiedz ile tej maki objetosciowo bedzie przy podwojnej porcji? cos kolo szklanki, jak zwyklej maki?
_________________
 
 
Malta 
Infantylna czarownica Malta


Dołączyła: 14 Lis 2007
Posty: 3045
Skąd: prawie Gliwice
Wysłany: 27 Luty 2008, 16:59   

kaarolinaa, kurtka nie wiem. mam wagę co mi waży z dokładnością do 1 grama...
_________________

Kocioł Stregi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,076 sekundy. Zapytań do SQL: 9