Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
pogotowie kulinarne MM
Autor Wiadomość
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 11 Październik 2009, 18:52   

Anusia, daj samą orkiszową albo orkiszową z pszenną 1850 , żytniej nie bo za ciężka :)
daj znać jak zrobisz :)
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
Anusia 
faza sportowca :]


Dołączyła: 01 Wrz 2005
Posty: 30498
Wysłany: 11 Październik 2009, 19:01   

dorka, dałam 400 orkiszowej (tylko tyle mialam) i 200 żytnej :)
zobaczymy co z tego wyjdzie :66:
_________________
|| Co dzisiaj dam radę zrobić, to zrobię, a czego nie, to i tak dam radę!
 
 
Anusia 
faza sportowca :]


Dołączyła: 01 Wrz 2005
Posty: 30498
Wysłany: 12 Październik 2009, 10:06   

wyszło :)
zbite ino dosyć - ale w smaku całkiem dobre ;)

chooooc, nie umywa się z czwartym maszynowym :)
_________________
|| Co dzisiaj dam radę zrobić, to zrobię, a czego nie, to i tak dam radę!
 
 
Domi 


Dołączyła: 31 Mar 2008
Posty: 31288
Skąd: Osówiec
Wysłany: 12 Październik 2009, 12:17   

Anusia, :super: no, wiadomo , że jak z żytniej to bardziej "glinowate" wyjdzie, ale najważniejsze że zjadliwe ;)
 
 
Anusia 
faza sportowca :]


Dołączyła: 01 Wrz 2005
Posty: 30498
Wysłany: 12 Październik 2009, 17:08   

Nie moge edytowac wiec wklajam linka do przepisu :)
http://forum.montignac.co...,45.htm#1224516

nastepnym razem zrobie z pszennej zdecydowanie ;)
_________________
|| Co dzisiaj dam radę zrobić, to zrobię, a czego nie, to i tak dam radę!
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 12 Październik 2009, 19:13   

Anusia napisał/a:
nastepnym razem zrobie z pszennej zdecydowanie

i najlepiej 1850 :d
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
Anusia 
faza sportowca :]


Dołączyła: 01 Wrz 2005
Posty: 30498
Wysłany: 4 Listopad 2009, 14:23   

Drogie koleżanki :)
poszukuje inspiracji na dobre wykorzystanie schabu.
Mam 3 średniej wielkości, już pokrojone kawałki.
Nie mam niestety tłuczka wiec kotletów nie zrobie .. no i chce żeby mieso bylo miękkie (w miare) :) :)

:padam:
_________________
|| Co dzisiaj dam radę zrobić, to zrobię, a czego nie, to i tak dam radę!
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 4 Listopad 2009, 14:29   

Anusia http://forum.montignac.co...975.htm#1560085
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
Anusia 
faza sportowca :]


Dołączyła: 01 Wrz 2005
Posty: 30498
Wysłany: 4 Listopad 2009, 14:34   

dorka, :padam: :padam: :padam: :padam:
_________________
|| Co dzisiaj dam radę zrobić, to zrobię, a czego nie, to i tak dam radę!
 
 
miszka 


Dołączyła: 03 Sie 2004
Posty: 14710
Wysłany: 4 Listopad 2009, 15:39   

Anusia, zamiast tłuczkiem można tłuc butelką.
Często marynuję kotlety w oliwie i occie z ziołami by skruszały i grilluję na patelni. Zawsze są miękkie
 
 
myshaa 


Dołączyła: 21 Kwi 2007
Posty: 39140
Skąd: Opole
Wysłany: 4 Listopad 2009, 16:31   

miszka napisał/a:
można tłuc butelką.

albo trzonkiem noza :) lub srubokreta :66:

jeszcze mozna schab pociac na cieniutkie plasterk
zamarynowac z czym tam chcesz (ja robie papryke slodka, ostra, ciut curry)i i podsmazyc na patelni
do tego troche smietany z czosnkiem i masz niby gyros
albo tniesz te paseczki na mniejsze i na surowke (pomior, salata, ogorek, cebula, vinegret)
_________________
każdy ma prawo czuć się taką świnią, za jaką się uważa
 
 
lecterca 


Dołączyła: 11 Wrz 2008
Posty: 1867
Skąd: Łódź
Wysłany: 16 Listopad 2009, 20:26   

szukam przepisu na czerwoną kapustę na ciepło, gdzieś mi tu mignęła, nie zapisałam i teraz znaleźć nie mogę pomocy :D
_________________
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 16 Listopad 2009, 20:42   

lecterca, polecam :66:

http://forum.montignac.co...9,75.htm#868888
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
lecterca 


Dołączyła: 11 Wrz 2008
Posty: 1867
Skąd: Łódź
Wysłany: 16 Listopad 2009, 23:04   

nie było w domu papryki a musiałam mieć kapustę już teraz to zrobiłam "coś" wzorując się na tym
_________________
 
 
dorka 



Dołączyła: 11 Wrz 2004
Posty: 87935
Skąd: Szczecin
Wysłany: 17 Listopad 2009, 13:33   

lecterca, smaczne ?
dosładzałaś czymś ?
bo u mnie właśnie papryka pełni tę rolę :)
_________________
obce słowa w menu nie poprawiają smaku potraw
Stephen Clarke




 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 9