Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
pogotowie kulinarne MM
Autor Wiadomość
Ellfik 


Dołączyła: 02 Sie 2005
Posty: 3639
Skąd: ...
Wysłany: 17 Listopad 2009, 18:09   

Mam do zużycia ok. 1 kg szynki parmeńskiej.Co dobrego polecacie?
 
 
lecterca 


Dołączyła: 11 Wrz 2008
Posty: 1867
Skąd: Łódź
Wysłany: 17 Listopad 2009, 23:21   

dorka, dałam szczyptę fruktozy, jak dla mnie miało taki słodkawy posmak i było dobre co prawda nie dałam też boczku i jabłek :66: , ale ja już jestem "spaczona" przez MM i brak cukru ;)
Ellfik, skąd tyle dobroci :slini: do sałatki się nada i znalazłam taki
przepis
_________________
 
 
Ellfik 


Dołączyła: 02 Sie 2005
Posty: 3639
Skąd: ...
Wysłany: 18 Listopad 2009, 17:09   

lecterca napisał/a:
skąd tyle dobroci

z wakacji we Włoszech.Dzięki za linka.
 
 
myshaa 


Dołączyła: 21 Kwi 2007
Posty: 39140
Skąd: Opole
Wysłany: 18 Listopad 2009, 17:10   

Ellfik, do kalafiora po szwedzku
im wiecej szynki tym lepszy
http://forum.montignac.co...u-if-vt2064.htm
_________________
każdy ma prawo czuć się taką świnią, za jaką się uważa
 
 
falla23 
wracam z bagażem kilogramów


Dołączyła: 28 Kwi 2009
Posty: 867
Skąd: Kielce
Wysłany: 19 Listopad 2009, 14:43   

może to się nada do pogotowia- spróbowałam ugotować żurek węglowodanowy: na teflonie udusiłam cebulkę i czosnek, do gara, do tego woda, sól i przyprawy, włoszczyzny dużo, rozcieńczony zakwas chlebowy i na koniec jogurt chudy
wyszło obrzydlistwo :P
taka ze mnie kucharka mm, tknąć by tego nikt nie chciał :)
 
 
grzaleczka_30 

Dołączyła: 02 Lip 2006
Posty: 243
Wysłany: 22 Styczeń 2010, 13:46   

Podpowiedzcie proszę czy chleb czekoladowy Silver mogę zrobić na zakwasie zamiast na drożdżach?
Przepis jest taki:
Chleb czekoladowy z maszyny

500 ml mleka
600 g maki pszennej 1850
1 łyżeczka soli
2 łyzki fruktozy
10 czubatych łyzeczek kakao
100 g bialego, chudego sera- dodac pokruszony
20 g świeżych drozdzy

Cleb będę piekla w piekarniku. Czy ktoś wie jak długo i w jakiej temperaturze go piec?
 
 
kaskak82 

Dołączyła: 14 Cze 2009
Posty: 67
Skąd: Opole
Wysłany: 1 Czerwiec 2010, 21:49   

Dziewczyny pomóżcie!:) Mam prawie kg mąki żytniej razowej typ 2000. Co mogę z niej zrobić żeby było dobre. Nadaje się na mąka np na muffinki?
 
 
mao 
baaardzo powoli, ale do przodu


Dołączyła: 14 Cze 2006
Posty: 1387
Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 06:48   

kaskak82, czesc :)
ja z takiej maki pieklam i muffinki i racuchy.
bylo ok :)
_________________
nikt nie mowil, ze bedzie latwo...
:) :)
 
 
AniaU 


Dołączyła: 14 Sty 2009
Posty: 7494
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 09:10   

kaskak82, a ja jej używam aby zrobić zakwas.
Też z niej czasem coś upiekłam, no ale to nie to samo wychodzi co z przennej czy orkiszowej :)
_________________
 
 
AniaU 


Dołączyła: 14 Sty 2009
Posty: 7494
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 09:12   

poprawka bo sie zagalopowałam a tu edycji nie ma ;)
pszennej oczywiscie, bo wyszedł jakiś dziwoląg z "przennej" :)
_________________
 
 
kaskak82 

Dołączyła: 14 Cze 2009
Posty: 67
Skąd: Opole
Wysłany: 2 Czerwiec 2010, 21:17   

Dzięki:)! To dobrze, że można muffiny:D Bułki próbowałam robić 2 razy i twarde jak kamień mi wychodziły (mimo ze z mąki pszennej robiłam) . To mnie na tyle zniechęciło, że za pieczywo się już nie biorę:)
 
 
antheya 


Dołączyła: 23 Maj 2009
Posty: 912
Skąd: londyn
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 13:21   

słuchajcie już od dawna chodzi za mną sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami.. w ramach białka chce dodać ugrilowane w papryce chili krewetki ale co dodać jeszcze żeby sałatka miała bogatszy smak? macie pomysł co by tu pasowało? sałata? może ugrilować jakieś warzywa? no kurcze brak mi pomysłu :(
proszę o pomoc :)
 
 
Mira 



Dołączyła: 08 Wrz 2004
Posty: 98980
Skąd: Chorzów
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 13:50   

antheya, ja ostatnio robiłam taką nie MM:
http://forum.montignac.co...,15.htm#1839076

jak się wywali oliwę i ser to będzie ok
i te krewetki do tego super :)
_________________
 
 
antheya 


Dołączyła: 23 Maj 2009
Posty: 912
Skąd: londyn
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 22:24   

Mira, dziękuję za pomysł ale taką akurat zajadałam się na urlopie już jak wróciliśmy do polski w ramach II fazy :D a teraz mam ochotę na jakieś nowe połączenia :) stąd te krewetki ;)
 
 
mao 
baaardzo powoli, ale do przodu


Dołączyła: 14 Cze 2006
Posty: 1387
Wysłany: 6 Luty 2011, 19:47   

jako ze waga kuchenna mocno mi szwankuje i zaden chleb mi nie wydzedl od kilku miesiecy, mam prosbe do was.
pieke wlasnie piernik orkiszowy z "karuzeli smakow", gdzie podane jest wszystko objetosciowo. np. 2 i 1/2 szklanki maki.
piernik rosnie jak wsciekly
czy moglaby ktoras z was zwazyc i powiedziec, ile szklanek to jest 500 g maki 1850??
albo inaczej 1 szklanka takiej maki - ile to gram?
_________________
nikt nie mowil, ze bedzie latwo...
:) :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz załączać pliki na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,121 sekundy. Zapytań do SQL: 9