Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Szatnia Diety Zuzla po raz 13
Autor Wiadomość
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 10:04   

marlenka, agar sie nadaje

joasik, podaj sklad i BTW
 
 
joasik 

Dołączyła: 20 Lut 2010
Posty: 52
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 11:10   

Skład mleka orkiszowego: woda, orkisz, olej słonecznikowy, sól morska. B- 0,3, W - 8,4, T -1,0
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 11:40   

joasik, skład ok
 
 
mikado89 

Dołączyła: 17 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 22:27   

hej, która mąka do muffinek, bułeczek i chlepa najlepsza?
typ 2000 czy 1850? mi z 2000 dziwne jakieś rzeczy wychodzą.
aaa i mam pytanie czy mąka ciemna lubella pełne ziarno się nadaje, nie potrafie znalezc jaki typ jest tej mąki. w necie znalazłam ze waha się pomiędzy 1800 a 2000 w każdej, używacie jej może?
pełne ziarno skłąd;Mąka Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna pszenicy, w tym z zewnętrznej okrywy, nazywanej łuską. To właśnie w niej zawarte są cenne składniki odżywcze, m.in. błonnik i minerały.

Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej, zdrowej diety, a dzięki wysokiej zawartości błonnika pokarmowego, wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego.

Mąka pszenna pełnoziarnista wspaniale nadaje się do wypieku domowego chleba, bułek, ciasteczek, a także do naleśników czy pizzy.

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Pełne Ziarno

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna
1436kJ (339 kcal)
Białko
14,1 g
Węglowodany
65,4 g
Cukry
5,6 g
Tłuszcz
2,3 g
Kwasy tłuszczowe nasycone
0,6 g
Błonnik pokarmowy
6,7 g
Sód
0 g

Składniki mineralne dla 100 g produktu:

Fosfor
260 mg (33%)*
Magnez
100,8 mg (34%)*
Żelazo
3,6 mg (26%)*
 
 
Eb_s 
Don Pedro vel Karramba


Dołączyła: 25 Sty 2008
Posty: 15512
Skąd: k/Sieradz
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 22:45   

mikado89 napisał/a:
Mąka Lubella Pełne Ziarno
nie nadaje się :)

mikado89 napisał/a:
hej, która mąka do muffinek, bułeczek i chlepa najlepsza?
polecam orkiszową 1850 :)
_________________
Gabriela 21.07.2003
Ignacy 07.12.2008
 
 
mikado89 

Dołączyła: 17 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 22:53   

bede musiala poszukać. czytalam ze w carrefour są półki ekologiczne musze się tam przejsc. a poki co zrobilam z tej typ 2000 czekam aż dojdą, rano sprobuje.;) wogole, dlaczego nikt nie sprawdza menu ?
 
 
hoha 

Dołączyła: 05 Maj 2013
Posty: 12
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 14:12   

Dziewczyny drogie .... mam dylemat czekoladowy. Przeszukałam fotki produktów MM i tam znalazłam czekoladę Dark Wawel jako MM. W sklepie zerkałam i taka sama ma cukier w sobie. Właściwie to prawie każda gorzka ma cukier (o dziwo).
Mam WIELKĄ ochotę na czekoladę i nie potrafię znaleźć nigdzie takiej czekolady która by nie miała cukru. Ewentualnie niektóre mają brown cukier.

Skąd wy bierzecie te gorzkie czekolady bez cukru?
_________________
 
 
Mira 



Dołączyła: 08 Wrz 2004
Posty: 98980
Skąd: Chorzów
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 14:20   

hoha, wiesz ale to nie jest tak że czekolada jest obowiązkowa ;)

dawniej miałyśmy tu dobry zwyczaj że po 100 dniach porządnej czystej I fazy można sobie było pozwolić na kawałek czekolady czy jakiegoś wypieku MM :)
nie znajdziesz czekolady bez cukru, no może są takie dla diabetyków ze słodzikiem
ale tak czy inaczej jak raz na kilka tygodni zjesz 2 kostki nawet takiej z cukrem to nic się nie stanie

no ale nie codziennie ;)
_________________
 
 
Mira 



Dołączyła: 08 Wrz 2004
Posty: 98980
Skąd: Chorzów
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 14:21   

mikado89 napisał/a:
wogole, dlaczego nikt nie sprawdza menu ?
bo może akurat nikt nie miał czasu ;)
_________________
 
 
marlenka 


Dołączyła: 08 Paź 2011
Posty: 14240
Skąd: Legnica
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 14:31   

dziewczyny bo się pogubiłam, groch (takie nie z puszki) to do węgli czy tłuszczy?

Pytam bo znalazłam mąkę grochową i bym z niej chętnie zrobiła pierogi tylko nie pamiętam jak klasyfikujemy groch :wstyd:
_________________
Moje Czytanie -----> https://miszmasz79.blogspot.com
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 14:37   

marlenka, do wegli
 
 
marlenka 


Dołączyła: 08 Paź 2011
Posty: 14240
Skąd: Legnica
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 14:38   

sd_silver, a to nie ma sensu jej kupować, z orkiszowej są dobre pierogi :D
_________________
Moje Czytanie -----> https://miszmasz79.blogspot.com
 
 
mikado89 

Dołączyła: 17 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 6 Czerwiec 2013, 17:41   

mam mąkę t:2000 czyli ma dużo 'smieci' czy mogę ją np. przemielić do naleśników aby było bardziej gładka? czy z tej mąki naleśników nie będzie:(
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 7 Czerwiec 2013, 08:39   

mikado89, pszenna? to naleśniki powinny wyjsc
 
 
mikado89 

Dołączyła: 17 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 7 Czerwiec 2013, 11:46   

tak pszenna :) tyle ze wolałabym ją zmielić zeby uniknąć grudek;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,037 sekundy. Zapytań do SQL: 9