Forum Zuzla Strona Główna Forum Zuzla


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Kochani Użytkownicy,

forum jest w nowym miejscu, adres poniżej.

Odświeżyliśmy się trochę, zmieniliśmy silnik forum, uprościliśmy nazwę forum i dopasowaliśmy ją do tematyki ;)
Odrzuciliśmy działy dietowe w których nic się nie działo.

Czy moje konto i posty zostały przeniesione?
Tak, ale trzeba zresetować hasło używając opcji Zalogun -> Nie pamiętam hasła, oraz ustawić nowy awatar.

Nowe forum znajduje się pod adresem: chlorkownia.pl

Miłego pisania!



Poprzedni temat «» Następny temat
Szatnia Diety Zuzla po raz 13
Autor Wiadomość
Mira 



Dołączyła: 08 Wrz 2004
Posty: 98980
Skąd: Chorzów
  Wysłany: 25 Maj 2013, 17:33   Szatnia Diety Zuzla po raz 13

zakończyliśmy część XII Szatni Diety Zuzla

więc zapraszam do kolejnego odcinka

przypominam że nim zadacie tu pytanie warto zadać sobie minimum wysiłku i użyć wyszukiwarki, świetnie działa tylko trzeba zaznaczyć odpowiednie opcje - pokaż posty a nie tematy

na 99% pytanie które chcecie zadać już tu padło :)
_________________
 
 
potemka 


Dołączyła: 02 Kwi 2012
Posty: 159
Wysłany: 26 Maj 2013, 15:02   

Hej, czy na DZ dozwolony jest syrop oligofruktozowy? Chodzi mi o jogurt w skład , którego wchodzi właśnie taki syrop.
 
 
carpe_diem13 

Dołączyła: 13 Maj 2013
Posty: 7
Skąd: Śląskie
Wysłany: 27 Maj 2013, 07:59   

A ja mam takie pytanko: czy można smażyć na oliwie z oliwek, czy nie? Bo są tak sprzeczne informacje (ogólnie).
Mam jeszcze jedną sprawę: ryż brązowy ma indeks glikemiczny 45 - czy w takim razie mogę go zjeść z podduszoną piersią z kurczaka?
 
 
Domi 


Dołączyła: 31 Mar 2008
Posty: 31288
Skąd: Osówiec
Wysłany: 28 Maj 2013, 00:28   

carpe_diem13 napisał/a:
A ja mam takie pytanko: czy można smażyć na oliwie z oliwek, czy nie?


można , byle jej nie palić (jak zresztą oleju) :)
 
 
paulinna 

Dołączyła: 22 Maj 2013
Posty: 16
Skąd: Kraków
Wysłany: 28 Maj 2013, 21:43   

Wpisałam przepis na zupkę, oczywiście w odpowiednim dziale :hyhy:
i wobec tego nasunęło mi się jeszcze zapytanie, czy do zup, które są posilkami węglowymi można dodać makaron, albo któryś ryż ?
 
 
mikado89 

Dołączyła: 17 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 29 Maj 2013, 17:18   

gdzies mi się przed oczami na forum mignęło że gotowane płatki owsiane maja wysokie IG.
to co z owsianką gdzie trzeba gotować az zrobi się papka?
przepis na owsianke znalazłam ale też z gotowaniem.. chyba ze coś zle zrozumialam. proszę o pokierowanie.
Uwielbiam owsianke ale bez dodatków żadnyc typu fruktoza, morele, cynamon czy cos tam jeszcze.. mogłabym ją jesc codziennie ;)
dodam ze posiadma w domu na zapasie płatki górskie
 
 
Mira 



Dołączyła: 08 Wrz 2004
Posty: 98980
Skąd: Chorzów
Wysłany: 29 Maj 2013, 17:20   

nie można na DZ jeść żadnych gotowanych owsianek
tylko płatki owsiane górskie zalane mlekiem czy tam jogurtem
_________________
 
 
mikado89 

Dołączyła: 17 Maj 2013
Posty: 21
Skąd: Wieluń
Wysłany: 29 Maj 2013, 17:29   

ale można je zamoczyć w gorącym mleku i poczekać troche aż nasiąkną?
 
 
sobolinek 


Dołączyła: 16 Sty 2013
Posty: 132
Skąd: Katowice
Wysłany: 29 Maj 2013, 20:49   

Cześć dziewczyny
To jak już jesteśmy przy temacie płatków to i ja zapytam czy dozwolone są Płatki Żytnie (nie błyskawiczne)? Przy okazji ostatnich zakupów w Auchan natknęłam się na takie i kupiłam. Są z firmy Sante.
Zazwyczaj kupuję Płatki owsiane (zwykłe lub górskie) z Kupca i bardzo dobrze miękną w gorącym (ale nie gotującym się) mleku.
Ja jem płatki na mleku codziennie i jeszcze chlebek orkiszowy :) I jeszcze mi nie zbrzydło, ale efekty są :)
_________________
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 30 Maj 2013, 16:52   

sobolinek, żytnie sa ok
 
 
potemka 


Dołączyła: 02 Kwi 2012
Posty: 159
Wysłany: 31 Maj 2013, 12:09   

A co z tym syropem oligofruktozowym ;>
 
 
marlenka 


Dołączyła: 08 Paź 2011
Posty: 14240
Skąd: Legnica
Wysłany: 31 Maj 2013, 15:36   

Dziewczyny nie wiem gdzie zadać to pytanie, więc napiszę tutaj.
Jakie polecacie blaszki / foremki do ciasta? w sensie okrągłe na torta, keksówki i kwadratowe? Silikonowe czy jakieś zwykłe? Chodzi mi o takie nie drogie, ale na zwykłą kieszeń :)
_________________
Moje Czytanie -----> https://miszmasz79.blogspot.com
 
 
sd_silver 



Dołączyła: 19 Sie 2004
Posty: 64358
Skąd: Wrocław
Wysłany: 1 Czerwiec 2013, 06:42   

potemka, nie wiem jakie ma Ig

marlenka, tu moze spytaj

http://forum.montignac.co...-vt4468,435.htm
 
 
marlenka 


Dołączyła: 08 Paź 2011
Posty: 14240
Skąd: Legnica
Wysłany: 1 Czerwiec 2013, 07:49   

sd_silver, dziękuję już tam sie udaję :padam: :D

EDIT:

czy agar-agar jest dozwolony na DZ zamiast żelatyny?
_________________
Moje Czytanie -----> https://miszmasz79.blogspot.com
 
 
joasik 

Dołączyła: 20 Lut 2010
Posty: 52
Wysłany: 5 Czerwiec 2013, 08:27   

Witam , mam pytanie o mleko orkiszowe. Jest to mleko roślinne o niskiej zawrartości tłuszczu 1,0g, dość słodkie. Czy nadaje się do posiłków węglowodanowych?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,287 sekundy. Zapytań do SQL: 10